Şimdi Ara

CPU Frequency Sorunu / Yardım pls

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Athlon 3200 + işlemcim war... sorunum işlemcimi tam kapasite kullanamam yani 200 mhz olarak CPU Frequency i atayamıorm .. 166 mhz olarak atayabiliyorum maksimum , oda işlemciyi az kapasitede çalıstırıyor haliyle ... 200 mhz de atadıgım zaman işlemciyi windows vs. sorunsuz calısıyor fakat bilgisayar oyunlarına giremiyorum.. oyunları acmaya calıstıgım zaman hata veriyor bütün oyunlar ... işlemciyi 166 mhz ye aldıgımda oyunları sorunsuz acıp oynuorm ama düşük performanslı işlemcide... bu sorun neden kaynaklanıyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... sorun ekran kartında olabilirmi ? ati radeon x800 pro ekran kartım var... başka sistemlerde denedim kartı sorunsuz çalıstı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLust3R -- 26 Aralık 2007; 1:06:53 >

• DEfault kullansan ?
    ekran kartıda sorun yoktur da ram le çakışıyor olabilir.
  • Nasıl bir hata alıyorsun? İşlemcinin sürücüsünü kurdun mu?
  • @ nixniz--
    Hojam default ayarları fln yukledim... default olrk 100 mhz de calısıor .. işlemcinin normal hızı 200 mhz.. onu manuel olrk 200 mhz yaptıgımda çalısmıor , 100 ve 166 da calısıyor yani.. daha öncelere kdr 200 mhz de kullanıordum sorunsuz...

@ Alx
    oyunlarda genelde bu "program bir sorunla karsılastı" hata raporu gönder / gönderme o cıkıyor yada farklı hatalar veriyor... işlemcinin sürücüsünü yüklemedim.. onu bir deniyim ama büyük ihtimal ondan kaynaklanmıyor.. nette dolasırken rasladım bi kaç kişinin başına daha gelmiş aynı sorun yine amd işlemcide , sorun nedir acaba
  • Benim epox mf570sli ve 4200+ hata veriyordu, işlemcinin sürücüsünü yüklemeden. Kardeşimin sempron ile de aynı sorun ile karşılaştım. Sürücüsünü yükle bakalım...
  • işlemcinin voltaj değerlerini kontrol et. gerekan voltajın altında bir voltajda calısıyorsa yeterli fsb yi vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aozer0085 -- 26 Aralık 2007; 17:38:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

Benim epox mf570sli ve 4200+ hata veriyordu, işlemcinin sürücüsünü yüklemeden. Kardeşimin sempron ile de aynı sorun ile karşılaştım. Sürücüsünü yükle bakalım...

işlemcinin sürücüsünü bulamadım sanırsam... amd nin sitesinde driver kısmında >>> http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_9706,00.html burdaki programları kurdum fakat hiçbiri driver ı değil işlemcinin ... cd si fln yok malesef... nasıl buluruz

@aozer0085

bu voltaj dedigin 10, 11 , 12 gibi degerler fln war onlar mı ? default u 11 üstüne cıkardıgım zaman yine aynı hatayı veriyor... yani onları ayarladım yine olmadı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Ram Sorunu [no signal]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bios pilini çıkar ve yarım dakika bekle.sonra tekrar bios pilini yerine tak ve tekrar bir bak
  • - İşlemcinin driverını yükledim olmadı...

- Bios pilini taktım cıkardım olmadı...

- AGP voltage vs. ayarlarını kurcaladım olmadı..

Bilmiyorum valla sorun ne, kafayı yiyecem

Çok ilginç bi durum :S bilen biri cıkar ihş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLust3R -- 26 Aralık 2007; 23:37:15 >
  • 200 e cektigin zamanki ram carpanına ve timinglerine bak derim ben
  • RAMler ne? Kaç tane?
  • İşlemcinin driver ı da mı oluyormuş? İlk kez duyuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrRain

İşlemcinin driver ı da mı oluyormuş? İlk kez duyuyorum.

C&Q driver işte. Onu yüklemeden bazı sistemler sorun yaşıyor. Arşivler açılamıyor filan. Hata vs.
  • CPU-Z programıyla degerlerin screen shotlarını ekledim.. CPU ve ramlerin voltaj ayarları vs. ler screen shotlarda mevcut bi bakabilirseniz sevinirim .. yanlıs bi durum warmı ayarlarda..

@ ALX
    512 + 256 + 256 ddr 400 ramler war.. voltaj vs ayarları screen shotta mevcut..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLust3R -- 27 Aralık 2007; 15:06:40 >

• Bildiğim kadarıyla, Athlon XP'nin base FSB 166Mhz!!!!!!!
    Yani sen direk 200 yapınca %20 OC yapmış oluyorsun! Herkes Athlon 64 var sanmıştır, ki ben de...
    Normal hızı=166*13=2.17...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 27 Aralık 2007; 15:28:56 >
  • işlemci amd 3200 eminim .. daha öncelerden 200 mhz sorunsuz calısıordu yeni kasa aldım monte ettim boyle olmaya basladı... 200 x 11 de calısıor.. 166 x 11 ' in üstü bi deger atadıgım zaman yine aynı hatayı alıyorum....
    166 x 11 de calısıor oyunlar nedense :S , 166 mhz de calıstırıncada işlemciyi 3200 den baya asagı gosteriyor 2800 fln olrk goruor... işlemcinin 3/2 sini kullanabiliorm oyun oynarken yani... elektriksel bir sorun var anladıgım kdryla bişeyler kısa devre yapmısda olabilr :S nası çözecem bu sorunu anlamadm
  • mesela işlemci normal 200 mhz deyken counter-strike 1.6 ve starcraft gibi eski oyunları oynayabiliorm onlar hata vermio fakat dier bütün oyunlar calısmıor , 166 mhz ye aldıgımda dier oyunlar calısıor fakat işlemci az performans verio sorunu bulana kdr baya kastım çözmesi daha fena
  • İşlemcinin 200*11 olarak calısması gerekiyor...bence ankartınızın son bios sürümünü deneyin...
  • bios güncellemesini nasıl yapıorz bi anlatabilirmisiniz... bende malesef donanıma ait hiç bir driver cd si yok
  • öncelikle anakartının bios sürümünü ögren...(biostan bakabilirsin - cpu-z de söyler)
    Daha sonra anakartının sitesine gidip senin anakartının sendeki bios ile desteklediği işlemcilere bak,eğer 3200+ yok ise güncelleştirmelerle gelmiş olan iyileştirmeleri ve neler oldugunu oku...eğer orada yeni işlemci desteği gibilerinden birşey yazıyor ise son sürümünü öncelikli yüklemeni öneririm..daha sonra o sürümden bir sorunun olursa teker teker bir önceki stabil biosa geri almanı öneririm...

Dipnot : Çogu anakart firmasının bios güncellemek için farklı yolları vardır..anakartının sitesinde bu konuyla ilgili geniş bildi olduguna eminim...daha da ötesi google it
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.