Şimdi Ara

CPU fan ışığı ve anakart ısınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yakın zamanda ekran kartım bozulduğu için bir bilgisayarcıya değiştirttim. Bilgisayarım geldiğinden beri kasamın üzerindeki CPU fanı (yani o ışığın CPU fan ışığı olması lazım)
    ya sürekli yanıyor yada yanıp sönüyor ama hiç bir zaman tamamen sönmüyor.

Bilgisayarımda bir şeylerin yanlış gittiğinden şüphelendiğim için AIDA64'ü yükleyip sensör bilgilerine baktım ve sensörlerden biri sürekli anakartımı(bilgisayar açıldığı andan itibaren) 90 derecenin üstünde gösteriyor. Kasayı açıkken de çalıştırdım, fanlarım yerinden oynamıyor ve çalışır durumdalar. Anakartın çeşitli noktalarına dokundum ve hiç aşırı ısınma belirtisiyle karşılaşmadım . Bilgisayarcı, yakın zamanda, işlemcinin macununu yenilemiş. BIOS'tan bakmaya çalıştığımda aynı sayıda sensör bilgisine ulaşamadım, sadece bir CPU sensörü 40 derece civarında gösteriyordu.

Bu durum bir sensör bozukluğundan mı kaynaklanıyordur? Nedir bilen, bir önerisi olan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi latuna63 -- 25 Haziran 2018; 12:46:56 >

• Sensörler içim: Anakartını mı değiştirdi yoksa bozdumu bilemedim. Işığa gelecek olursak, O, HDD (Hard Disk) ışığı, CPU değil. Onun kablosunu ters takmış o kadar.
    CPU:Ryzen 5 3400G || RAM: 16GB DDR4-3200MHz || SSD: 960GB TOSHIBA|| nVME: 520GB AData SX8200 || Display: 28" 4K UHD SAMSUNG 1MS Monitor || MOBO: AsRock mITX B450 Fatal1ty || OS: Windows 10 64-bit Ultimate Ver 1903
  • nicolas67 kullanıcısına yanıt
    nicolas67 teşekkürler, çözümünüzü deneyeceğim. Anakartı değiştirmedi ama hikayeyi kısa tuttum yoksa bilgisayar defalarca gitti geldi, sonuçta iyiye mi gitti kötüledi mi meçhul. Çok küçük bir yerde yaşadığım için tamir konusunda çok fazla şansa sahip değilim.
  • Hayır sata kabloları değil, o kırmızı ışığın anakartta bağlı olduğu yer var. Onu ters takmış.
    CPU:Ryzen 5 3400G || RAM: 16GB DDR4-3200MHz || SSD: 960GB TOSHIBA|| nVME: 520GB AData SX8200 || Display: 28" 4K UHD SAMSUNG 1MS Monitor || MOBO: AsRock mITX B450 Fatal1ty || OS: Windows 10 64-bit Ultimate Ver 1903
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU ve Kasa fanı Ayarları?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.