Şimdi Ara

CPU fan'ım yetersiz kalıyor, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CPU fan'ım çok yetersiz kalıyor, ısınmadan dolayı kapanıyor sürekli bilgisayar özellikle bir oyun oynuyorsam. Yeni cpu fan'ı mı almalıyım? Yoksa kasaya fazladan fan takmam işe yarar mı?

Edit: Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci. Kasa modelini hatırlamıyorum, eski baya bilgisayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastHope -- 1 Şubat 2015; 22:19:13 >

• Stok fan işe yaramiyorsa ya tozdan tıkanmıştır,
    ya da başka bir sorun vardır.

Stok fan satiyorum. 15 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastHope

CPU fan'ım çok yetersiz kalıyor, ısınmadan dolayı kapanıyor sürekli bilgisayar özellikle bir oyun oynuyorsam. Yeni cpu fan'ı mı almalıyım? Yoksa kasaya fazladan fan takmam işe yarar mı?

İşlemcinizi ve kasanızın modelini yazarsanız daha iyi olur .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca ayaklar biri kırılmış olabilir. Bu da fanin soğumasını engeller.

• Maestro58 kullanıcısına yanıt
    Intel Core 2 Quad işlemci. Kasa modelini hatırlamıyorum, eski baya bilgisayar. Birisinden termal macunu yenileme önerisi aldım, işe yarar mı?

Ayaklarda kırık yok, tozunu alınca biraz daha serinliyor ama geçici bir çözüm oluyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastHope -- 1 Şubat 2015; 22:12:34 >
  • quote:

Intel Core 2 Quad işlemci. Kasa modelini hatırlamıyorum, eski baya bilgisayar. Birisinden termal macunu yenileme önerisi aldım, işe yarar mı?

Ayaklarda kırık yok, tozunu alınca biraz daha serinliyor ama geçici bir çözüm oluyor bu.

Quad serisinin bir sürü modeli var bilgisayarım / özellikler bölümünden bakın isterseniz ona göre tavsiye edeyim

Intel Core 2 Quad Q6600. Teşekkür ederim bu arada uğraştığınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Intel Core 2 Quad Q6600. Teşekkür ederim bu arada uğraştığınız için.

Burda amacımız zaten uğraşmak

fan olarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-blizzard-t2-mini-77511551156am2am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html?srt=UP
    macun:http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-htk-002-high-performance-thermal-macun.html

bir de ekstra fan :http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-xsf-serisi-80mm-extreme-silent-fan.html

ayrıca speedfan programı ile fanlarınızı kontrol edebilir sıcaklık ölçebilirsiniz

55-65 derece arasında çalışması normal değil herhalde bir işlemcinin, yük altında 90 lara geliyor ve kapanıyor. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, fiyatlar tahmin ettiğimden uygunmuş. Önce macunu deneyeceğim, işe yaramazsa fanı değiştireceğim o halde.
  • quote:

55-65 derece arasında çalışması normal değil herhalde bir işlemcinin, yük altında 90 lara geliyor ve kapanıyor. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, fiyatlar tahmin ettiğimden uygunmuş. Önce macunu deneyeceğim, işe yaramazsa fanı değiştireceğim o halde.

Tabi ki normal değil. Kasayı komple kompresör ile temizleyin + termal macun uygulayıp deneyin

• Arkadaşın dediği gibi kompresörle temizleyip macununu yenileyin yoksa işlemci ısıyı atamaz
    Bide geri takarken tam oturmasına dikkat edin yoksa ısı problemi devam eder çalışır ama soğutmaz

• Termal macun surmeden evvel birkac video izleyin konuyla alakali yol gosterici olmasi acisindan.

• Videoları izleyip gerekli uygulamayı yaptım, fakat 5-10 derecelik bir düşüş oldu sadece. Bu arada fan ile işlemciyi birleştiren 4 ayaktan birinin bi ucunu kırdım takarken, fakat sağlam oturuyor yerine, hareket ettirmeyi denedim ufacık bir titreşim olacak kadar kıpırdıyor sadece. Sıcaklığın az düşmesinin sebebi bu olabilir mi?
  • LastHope kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve fan tarafı aşağıda kalacak şekilde yan döndürün isterseniz kasayı yan yatırın
  • Eskiden yaşayan sana şuan yaramıyorsa büyük ihtimalle tozlanmıştır egede arızalı olabilir kontrol etmek gerekiyor yapman gereken ilk önce kasanın içini açıp tozlanan fan temizlemen kontrol etmen yapraklarında herhangi bir aksama var mı yok mu ona bakmak gerekiyor termal macun sürerek tekrar takıp sıcaklık değerlerini atman gerekiyor onun dönüştürme bunlar da birine düzgün mü olmadı 20 puan almanız gerekecektir

• bende de q6600 var stok faniyla bosta 21 derece..rivals the run gibi oyunlar oynarken 1 2 saat te 55 den yukari cikmiyor..komple sokup termal macun yenile..fanida temizle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.