Şimdi Ara

CPU Core 'Parked' & 'Unparked' olayı. Sorum var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
3.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İki oyunda yaşadığım FPS düşmesi sorununu internette arattığımda CPU çekirdeklerini "parked" konumundan "unparked" konumuna almak ile ilgili bir çözüm gördüm. Altındaki geri dönüşlerde de sorunun hallolduğunu söylüyordu. Aynı çözümü ben de denedim ama ne videoda gösterdiği gibi sonuçlandı "unparking" olayı ne de oyundaki sorunum düzeldi

UnparkCPU diye bir program kullandım. Videoda adamın bilgisayarında bütün çekirdekler "Unparked"a geçiyordu. Ama bende "Unpark All" dediğimde 4 tane "Parked" 4 tane "Unparked" çıkıyor :) "Parked" olanlarda value 100 gözükürken, "unparked" olanlarda value 0 gözüküyor. Bilgisi olan varmı?

• Aynı sorun bende de vardı şu videodakileri uygularsan 8 çekirdeğin tamamı unpark oluyor. Videoda yapılan işlemi hiç atlamadan yapman gerekiyor. Herhangi bir performans artışı bekleme fakat fps düşüşünü ortadan kaldırıyor. Yani 70-80 fps alıyorsan yine aynısını alacaksın fakat birden 30-40 fps lere düşmeyeceksin. Başlat>regedit>düzen>bul>bunu arama yerine yapıştır. (0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583) sonrasını videodaki gibi yap anlatması biraz zor. 720p olarak izlersen net olarak gözükür ne yapıldığı.

http://www.youtube.com/watch?v=GJq9lImip8k
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi yaptım. Yaptıktan sonra eski bahsettiğim programda hepsi unparked gözüktü. Ama oyunda hala aynı sorunlar var.

Bende 4 çekirdek var. 8 İzlek bulunmuyor işlemcimde (q9650). Bir de programda şöyle bir gariplik var, ilk açtığımda 3 çekirdek gösteriyordu. Bir kere unparked dediğimde 6 taneye çıktılar. ama dediğim gibi 4 çekirdekli bir işlemcim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hksdejavu

Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi yaptım. Yaptıktan sonra eski bahsettiğim programda hepsi unparked gözüktü. Ama oyunda hala aynı sorunlar var.

Bende 4 çekirdek var. 8 İzlek bulunmuyor işlemcimde (q9650). Bir de programda şöyle bir gariplik var, ilk açtığımda 3 çekirdek gösteriyordu. Bir kere unparked dediğimde 6 taneye çıktılar. ama dediğim gibi 4 çekirdekli bir işlemcim var.

Ben fx 8350'de denedim bu yöntemi, çok iyi oldu gerçekten. "4 parked 4 unparked" yazdığınızı görünce bende amd 8 çekirdek kullanıyorsunuz sandım. O yüzden önerdim bu yöntemi. Görev yöneticisi>Performans>Kaynak İzleyici'den sağ taraftaki çekirdek kullanımı gösteren yerde "beklemede(parking)" yazan herhangi bir çekirdek varmı?

• Bu işlemden önce de denk gelmedim ama şu anda hiç görmüyorum.
  • O zaman işlemi başarıyla tamamlamışsınız demektir. 4 çekirdeğinizin 4'üde aktif durumda şuan. Ben bu işlemi yapmadan önce 4 tanesinin yanında (beklemede) yazıyordu ve sürekli fps düşüşleri yaşıyordum 2 adet 760 kullanmama rağmen. Bu işlemi yaptıktan sonra beklemede yazanlarda aktif hale geldi ve sorunum çözüldü. Demek ki sendeki sorun başka birşeyden kaynaklanıyor. Rica etsem sistemini paylaşabilir misin? Bir de hangi oyunda bu problemi yaşıyorsun?
  • Sistemim:
    Intel q9650
    Gigabyte GTX460 1 GB
    8 GB Ram
    PSU 650W 80+
    1680x1050 de çalıştırıyorum oyunları.

Bu sorunu şimdiye kadar sadece Battlefield 3 ve Borderlands 2'de gördüm. Aşağıdaki linkte de FPS düşmesi sırasında Görevyöneticisinden aldığım SS var.
    http://u1312.hizliresim.com/1j/w/vyund.jpg
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ek olarak BF3'de FPS 40-50 arasıyken 5-10'a düşüyor. Borderlands2'de 60-70FPS'den 5-10 FPS'ye düşüyor.

Yani sistemin oyunları seçtiğim ayarlarda kaldıramaması gibi bir sorun da yok :D
  • Malesef sizin sorununuz çok farklı. İşlemciniz ekran kartına darboğaz yapıyor. Şöyle açıklayayım kısaca; ekran kartınız monitöre göndermek için işlemciden daha fazla görüntü talep ediyor fakat işlemci ekran kartının hızına yetişemiyor. Fps düşmesinin nedeni kesinlikle bu olmalı diye düşünüyorum. Belki konuya daha vakıf birileri çözüm önerisi sunabilir.
  • İşlemcinin darboğaz yapması olayını daha önceden duydum ama q9650'nin GTX460'a dar boğaz oluşturabileceğini hiç düşünmüyorum :(
  • Konu ile alakalı değil ama yine de sormak istiyorum. Anakartımda core unlocker diye tuş var. Bunu açtım ve pc her açıldığında ekranda 6 çekirdek aktif ifadesi çıkıyor. Bu durumda unpark yapmama gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hksdejavu

İşlemcinin darboğaz yapması olayını daha önceden duydum ama q9650'nin GTX460'a dar boğaz oluşturabileceğini hiç düşünmüyorum :(

İşlemcinin %100 kullanılmasının başka ne gibi bir sebebi olabilir peki? Virüs falan olabilir mi pc de?
  • En son denememde GPU-Z programına da baktım bir yandan. İki ekranım var o yüzden anlık kontrol yapabiliyorum. Yararını görüyorum şuanda :D

Grafik hafızası yetmediğinden olabilir dendi, oyun sırsasında grafik hafızasının %70 inden fazlasını hiç doldurmadı. Ama o sırada GPU yükünün birden %7 lere düştüğünü gördüm. Şimdi nvidia kontrol panelinden güç yönetimini maksimum performasa getirdim. Bir de böyle deneyeceğim :)
  • hksdejavu kullanıcısına yanıt
    win 8.1 i kur unpark programına gerek kalmadan windows kendisi aktif çalıştırıyor bütün çekirdekleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

Aynı sorun bende de vardı şu videodakileri uygularsan 8 çekirdeğin tamamı unpark oluyor. Videoda yapılan işlemi hiç atlamadan yapman gerekiyor. Herhangi bir performans artışı bekleme fakat fps düşüşünü ortadan kaldırıyor. Yani 70-80 fps alıyorsan yine aynısını alacaksın fakat birden 30-40 fps lere düşmeyeceksin. Başlat>regedit>düzen>bul>bunu arama yerine yapıştır. (0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583) sonrasını videodaki gibi yap anlatması biraz zor. 720p olarak izlersen net olarak gözükür ne yapıldığı.

http://www.youtube.com/watch?v=GJq9lImip8k

Hocam merhaba dediklerinizi vede videoda olan herseyı uyguladım fakat durum hala aynı fx 6300 @4.5 gHz kullanıyorum 3 ü beklemede gözüküyor 3 üde aktif gözüküyor

En son şöyle bir ekran geliyor.

CPU Core 'Parked' & 'Unparked' olayı. Sorum var ?

Sonrada aynı ıslemı yapmamda mumkun değil...

Bu işlemi her bilgisayarı açtıgımızdamı uyguluyoruz ?

Yoksa 1 sefer yapmak yetiyormu ?

• Bu işlemi 1 kere yapınca hep öyle kalıyor her seferinde yapmanıza gerek yok. Fakat niye sizde olmadı anlamadım. İşlemden sonra reset attınız mı? Videodaki adam 2-3 kere find next diyerek sonuca ulaşıyor. Bende aynı şekilde yapmıştım ve olmuştu.
  • quote:

Bu işlemi 1 kere yapınca hep öyle kalıyor her seferinde yapmanıza gerek yok. Fakat niye sizde olmadı anlamadım. İşlemden sonra reset attınız mı? Videodaki adam 2-3 kere find next diyerek sonuca ulaşıyor. Bende aynı şekilde yapmıştım ve olmuştu.

hocam tekrardan denemek istiyorum fakat regediti eski haline getirmem gerekiyor biraz bazı şeyleri sildim galiba regeditten.Regediti nasıl ilk hale getirebilirim ?
  • Bildiğim tek yol format malesef... ama biraz araştır istersen başka yöntemleride olabilir.
  • quote:

Bildiğim tek yol format malesef... ama biraz araştır istersen başka yöntemleride olabilir.

ayricada sistemi değitirmişsin galiba :) gule gule kullan.Cok iyi bir sistem 7.000-8.000 falan verdin herhalde :D

Ozel bir pm atiyorum hocam sistem konusunda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

quote:

Bildiğim tek yol format malesef... ama biraz araştır istersen başka yöntemleride olabilir.

ayricada sistemi değitirmişsin galiba :) gule gule kullan.Cok iyi bir sistem 7.000-8.000 falan verdin herhalde :D

Ozel bir pm atiyorum hocam sistem konusunda..

Evet saolasın. İşlemci anakart ve ekran kartlarını değiştirdim. Belki daha fazla harcamış bile olabilirim. Önce amd sistem kurdum sonra sattım falan biraz zarar ettim ordan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.