Şimdi Ara

Cpu Affinity Vista+3850!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Nette gezinirken ilginc bir konuya rastladim. Daha once de duymustum aslinda ama windowsun ve islemci suruculerinin bu konuyu hallettigini saniyordum, biraz kurcaladiktan sonra supheye duser oldum ama.

    Konu programlarin cpunun hangi coreunu ya da corelarini kullanacagi konusu yani cpu affinity ayari. Bilmem hic dikkatinizi cekti mi ama, vistada task managerda herhangi bir processe sag tiklayince affinity diye bir sey secenek var. Tikladiginizda programin hangi cpu coreu ya da corelarini kullandigi goruluyor ve ayarlanabiliyor. Birkacina baktim, everest CPU 0 ve CPU1'i ayni anda kullanirken diger programlar ya CPU 0 ya da CPU 1'i kullaniyor. Herhalde bu isi vista ayarliyor ve esit oranda dagitiyor islemci zamanini ve corelarini.

    Merak ettim acaba 3dmark kullaniyor mu ikisini de diye, 3dmark 05 sadece birini kullaniyordu, ikinciyi de actim fpsler bayagi bir yukseldi. Zaten dikkat etmissinizdir vistada islemci kullanimi yogun olarak cpu kullanan programlarda bile %50dir dual core islemcilerde. Ama affinity'yi ikisini de secince %99'a vuruyor. Acaba ben mi gerekli suruculeri cekmedim, ya da bilmeden ayarlarini mi bozdum vistanin bilemeyecegim ama affinity bende ise yaradi.

    Sizlerden bunu deneyip SS alabilecek var mi? Benim pek vaktim olmadigi icin ilgilenemedim.







  • enterasan konu bence bilenler yazarsa daha çok bilgimiz olur irdelenmeye değer bir konu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.