Şimdi Ara

Çözünürlük - FPS dengesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Eskiden BEKO marka lcd monitörüm vardı. Çözünürlüğü 1440x900 idi. Onda oyun oynarken diyelim 900p de 60 fps alıyordum. Çözünürlüğü 720p ye getirdiğimde yine 60 fps alıyordum Vsync i açıyorum. Ama oyun daha akıcı oluyordu sanki o çözünürlükte.

Sonra AOC marka 23 inç ips led mönitör aldım. Panel çözünürlüğü 1080p bunun da. Ama bu mönitörde de 1680x1050 yaptığımda daha akıcı oluyor oyunlar. Sadece oyunda değil her yönden daha akıcı oluyor masaüstü bile anlıyorum bunu yani. Bu neden kaynaklanıyor?

• Bazı Marka Monitörlerin Tepki Süreleri Diğerlerine Göre Daha Yavaş Olabilir. Oyunlarda İse FPS(Frame Per Second - Saniyedeki Kare Hızı) Dediğimiz Olay Çözünürlük Arttıkça Sistem Zorlanır Ve FPS Dolayısıyla Düşme Yaşayabilir. Ama Sizin 60 FPS'yi 2 Monitörde de Eşit Almanız O Oyunun Sizin Sisteminizi Zorlamadığının Göstergesidir. Umarım Yardımım Dokunmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolarEmre -- 3 Eylül 2015; 23:10:22 >
  • Yalnız 2 monitör de 5 ms. Ayrıca ikisi de 60 hz destekliyor ama 120 fps alırken 60 ile arasındaki akıcılık farkı oluyor . Anlamadım gitti.
  • gravelyn G kullanıcısına yanıt
    Belki Sisteminizdeki Bir Problemdir. Hangisinde 60 Ve 120 Fps Aldığınızı Yazarmısınız ?
  • Bence hz'den kaynaklanıyor,ikisi de 60hz olabilir ama farklı çözünürlüklerde farklı hzlerde olurlar.Buna dikkat edin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.