Şimdi Ara

ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YARDIM
     ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musaalperen -- 15 Ağustos 2014; 0:14:34 >







  • ilk soru yada bilgi tablosunda su katılması olayını şuanda bende tam çözemedim,yanındaki 4 numaralı soruda şunu söyleyerek geçebiliriz:iyonlaşma yüzdesi sabit sıcaklıkta değişmeyen bir niceliktir.onun yanındaki 5 numaralı soru:http://sketchtoy.com/62611627 buna göre cevap yalnız 2 olmalıdır.ikinci sırada baştan devam edelim: 6 numaralı soruda 3.öncülü demin verdiğimiz bilgiden yaralanarak direk yanlış olarak alıyoruz,diğer öncüllerde http://sketchtoy.com/62611759 buna göre incelenirse cevap gelecektir.onun yanındaki 12 numaralı soruda seni yanıltan verilen hidrojen derişimleri oldu herhalde:http://sketchtoy.com/62611873 üçüncü sıra ilk sorudan devam: 11 numaralı sorudan kesin emin olmamakla birlikte kendi düşüncelerimi yazayım.şimdi piston yukarı çekilip sabitlendiğinde su buharının basıncı düşecek sistem düşen bu basıncı arttırmaya çalışacak yani çözeltiden sisteme yapılan etki kadar olmasa da bir kısım su taneciği buharlaşacaktır.buna göre su buharının basıncı azalmıştır.çözeltide su miktarı azaldığı için NaOH derişimi artmıştır.sıcaklık sabit olduğu için PH değişimi olmamıştır diye düşünüyorum.8 numaralı soruda b şıkkında verilen bilgi doğrudur.3.kaptaki çözeltide verilen organik bileşik etil alkoldür.alkoller ne asit ne de baz özelliği gösterirler,(12.sınıfta ezberden başka birşey olmayan organik bileşikler konusunda işlenecektir,eğer 12 ye yeni geçtiysen kafana fazla takma soruyu)yani nötr haldedirler.c şıkkında verilen bilgide doğrudur.çünkü çözeltilerin 3 ü de sulu çözeltidir ve suyun otoiyonizsayonu olayına görede 3 kaptada H+ iyonu bulunmaktadır.17numaralı soru:http://sketchtoy.com/62612345 dördüncü sıranın başından devam.18 numaralı soru:http://sketchtoy.com/62612447 4 numaralı soruda şıkları incelemeye gerek görmeden direk D şıkkını inceleyecek olursak yapmamız gerekn tek şey NaOH ve NH3 ün HCl ile yaptığı tepkime denklemlerini yazmak.yada tesir değerliklerine bakmak. aynı derişimler ,tesir değerlikleri eşitse birbirlerini nötürlerler diyerek soruyu geçeriz.8 numaralı soruyu şu saat itibariyle verilen bileşiği anlamış değilim o yüzden geçiyorum.son sorudada HCl örneğini versem soru bitecektir herhalde.baya uzun bir cevap oldu gibi ama açıklama yapmadan soruyu çözdürmenin mantığı yok!




  • walt09 kullanıcısına yanıt
    Kardeş çok teşekkür ederim Allah razı olsun senden
  • musaalperen M kullanıcısına yanıt
    rica ederim!şurda emin olmadan düşüncelerimi yazdığım soruda PH ile ilgili öncülde yanlış bir şey yazmışım.PH değişiminin sıcaklıkla doğrudan ilişkisi yoktur, orada NaOH derişimi arttığından OH derişimi artacak bunun sonucu olarakta PH artacaktır olarak düzeltelim orayı.
  • walt09 kullanıcısına yanıt
    çok sağol :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musaalperen

    YARDIM
     ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM ÇÖZÜNÜRLÜK DENGESİ SORULARIM ÇOK BASİT YARDIM

    Bu kitap bilgi yolu busene kullandım . Soruları kaliteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.