Şimdi Ara

Çözünürlüğü ayarlayamadım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    İşyerimdeki bilgisayarım.
    Core2duo 1.8 işlemci
    Asus P5PE-VM anakart
    2 gb ram
    Asus Gforce Fx5200 128 mb ekran kartı
    Windows 7 işletim sistemi.

    Bu bilgisayarımda 17" lcd monitörü 1280*1024 çözünürlük ile kullanıyordum. Daha sonra sıfır fujitsu siemens 19" WideScreen monitör geldi. Onu takınca ekran yeşilimsi bir renk oldu. Kablo falan değiştirdim yine olmadı. Eski monitörü taktım bu sefer onda da aynı sorun. Dedim herhalde ekran kartı bozuldu (belliki zamanı gelmişti nereden baksan 5 yıllık). Bu sefer yeni monitörü onboard ekran kartına taktım görüntü düzeldi. Bu seferde çözünürlük sıkıntısı var. Yani ekran çözünürlük seçeneklerinde 1440*900 seçeneği yok.800*600, 1024*768 ve 1280*1024 seçenekleri var. Bunlarda 19" geniş ekran monitöre uymuyor. Onboard ekran kartının sürücüsünü güncellemek istedim sitesinde windows 7 yi otomatik tanıdığından ayrıca sürücü yok. Windows7 standart vga bağdaştırıcısı olarak görüyor. XP için olan sürücüyü indirmek istesem bu seferde bu işletim sistemi desteklemiyor diye kuruluma izin vermiyor.

    Normal şartlarda celeron işlemcili, onboard ekran kartlı bilgisayarlarda bile 19" lik monitörler sorunsuz çalışırken bu sorunu anlayamadım. Normalde sistem monitörü tanıyıp ona göre çözünürlüğü ayarlaması gerekiyor diye biliyorum.

    Birde takıldığım konu bilgisayar monitörü "genel pnp monitör" gibi bir isimle görüyor, yani kendi ismiyle görmüyor. Sitesinde support bölümünde ise "plug and play" yani tak çalıştır özelliği olduğu için monitör için herhangi bir driver vermemiş.

    Aşağıdaki resim evdeki bilgisayarımdan, samsung monitörümü kendi model ismiyle görüyor. Birde işyerindeki bilgisayarımda ekran yenileme bölümü (hertz ayarının olduğu bölüm) yok. Ne garip değil mi ? Şu an evdeyim yarın işyerindeki bilgisayarın aynı resimlerini çekip göndereceğim. Ne yapabilirim ?


     Çözünürlüğü ayarlayamadım !!!







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.