Şimdi Ara

Çözülmeyen Soruları Makasla Kesip Sormak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar böyle bir akım var. işin ilginç tarafı işi ciddiye alan öğrencilerin başvurduğu bir sistem. çözemedikleri soruları sayfadan kesiyorlar, bir yerde topluyorlar öyle hocaya soruyorlar. işin bir iyi bir kötü yanı var. kitabı bölük börçük oluyor, 300 sayfa kitap 200'e iniyor, şöyle bi zevkle bakamıyoruz " ah evet bunları çözmüşüm diye" çünkü çözdüğümüz bazı sorularda çözülemeyen sorunun arkasında olduğun kesilip gidiyor vs. işin iyi yanı ise soru kitaptan ayrılınca tek odak noktamız o oluyor. sonradan tekrar etmemizi ve ben neyi çözdürmüştüm sorusuna daha kolay cevap bulmamızı sağlıyor. önemli sorularda kitabın bilmem kaçıncı sayfasında kaybolmamış oluyor. yeri gelince bakıp tekrar ediyoruz. bu yöntemi uygulayanlar var mı? ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: timba244

arkadaşlar böyle bir akım var. işin ilginç tarafı işi ciddiye alan öğrencilerin başvurduğu bir sistem. çözemedikleri soruları sayfadan kesiyorlar, bir yerde topluyorlar öyle hocaya soruyorlar. işin bir iyi bir kötü yanı var. kitabı bölük börçük oluyor, 300 sayfa kitap 200'e iniyor, şöyle bi zevkle bakamıyoruz " ah evet bunları çözmüşüm diye" çünkü çözdüğümüz bazı sorularda çözülemeyen sorunun arkasında olduğun kesilip gidiyor vs. işin iyi yanı ise soru kitaptan ayrılınca tek odak noktamız o oluyor. sonradan tekrar etmemizi ve ben neyi çözdürmüştüm sorusuna daha kolay cevap bulmamızı sağlıyor. önemli sorularda kitabın bilmem kaçıncı sayfasında kaybolmamış oluyor. yeri gelince bakıp tekrar ediyoruz. bu yöntemi uygulayanlar var mı? ne diyorsunuz?

Makasla kesmek işin zorluğu. Maket bıçağı dene. Yorumum da şu diyelim 5-6 kitaptan soru soracaksın ama taşıman imkansız gibi kesiyorsun soruyorsun ama armayacaksın eve gelince tekrar et zaten sonra bir daha bakmaya vaktin olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hiçbir kötü yanı yok. tekrarlarımı konu anlatımlı kitaplardan ve o sorulardar yapıyorum. çözdüğün sorulara tekrar niye bakasın ki çözemediklerine bakacak imkanın varken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

hiçbir kötü yanı yok. tekrarlarımı konu anlatımlı kitaplardan ve o sorulardar yapıyorum. çözdüğün sorulara tekrar niye bakasın ki çözemediklerine bakacak imkanın varken?

o anlamda bakmak değil, yani bazen insan durduk yere kitabı karıştırır ya hani , atıyorum köklü sayıların 10 testi de çözülmüş hepsi kapkara hoşuna gider mesela
  • quote:

quote:

hiçbir kötü yanı yok. tekrarlarımı konu anlatımlı kitaplardan ve o sorulardar yapıyorum. çözdüğün sorulara tekrar niye bakasın ki çözemediklerine bakacak imkanın varken?

o anlamda bakmak değil, yani bazen insan durduk yere kitabı karıştırır ya hani , atıyorum köklü sayıların 10 testi de çözülmüş hepsi kapkara hoşuna gider mesela

öyle huylarım yok. yapamadıklarını kontrol etsen daha çok hoşuna gider bence onu bi dene.

• quote:

arkadaşlar böyle bir akım var. işin ilginç tarafı işi ciddiye alan öğrencilerin başvurduğu bir sistem. çözemedikleri soruları sayfadan kesiyorlar, bir yerde topluyorlar öyle hocaya soruyorlar. işin bir iyi bir kötü yanı var. kitabı bölük börçük oluyor, 300 sayfa kitap 200'e iniyor, şöyle bi zevkle bakamıyoruz " ah evet bunları çözmüşüm diye" çünkü çözdüğümüz bazı sorularda çözülemeyen sorunun arkasında olduğun kesilip gidiyor vs. işin iyi yanı ise soru kitaptan ayrılınca tek odak noktamız o oluyor. sonradan tekrar etmemizi ve ben neyi çözdürmüştüm sorusuna daha kolay cevap bulmamızı sağlıyor. önemli sorularda kitabın bilmem kaçıncı sayfasında kaybolmamış oluyor. yeri gelince bakıp tekrar ediyoruz. bu yöntemi uygulayanlar var mı? ne diyorsunuz?

İlla o sayfayı kesmeye gerek yokki.ben fotokopisini çeker öyle koyardım zarfa. Gerçekten iyi yöntem.ama benim gibi unutup kaybetmeyin onları :)

• yagmur adam kullanıcısına yanıt
    +15051466464684945456
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

o nedir kardeşim boşver hoşuna gitmesini falan etkili bi taktik ben bu sene uyguladım 5 bin oldum orda olayın özü şu kitaptan çözemediğin soruyu sorduğun zaman hoca çözer sen bakarsın anladım dersin unutulur gider, ama sen soruları keser hoca çözer sonra bi daha bakar tekrarını yaparsan çok faydası olur.artı kitap taşıma yükünden de kurtulursun.ama olayı abartmamak gerek ezberciliğe yol açar çok çeşitli kaynaklar çözülmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donjuan_562 -- 13 Temmuz 2013; 22:41:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: battlefrt

quote:

İlla o sayfayı kesmeye gerek yokki.ben fotokopisini çeker öyle koyardım zarfa. Gerçekten iyi yöntem.ama benim gibi unutup kaybetmeyin onları :)

evde yazıcının fotokopi fonksiyonu da var herhalde. öyle bi imkanım olsaydı mantıklı aslında.

• Arkadaşım kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama yok çözdüklerine bakıp moral bulmak falan bunlar hikaye.Tekrar etmek ayrı bir hikaye.Elindeki bütün kitapları bitirmeyi hedefle sen.Geriye dönüp çözdüğün sorulara tekrar bakmana vakit olmayacak zaten buna gerekte yok.Kitaplarının küçülmesine falan üzülüyorsan ah kıyamam sana.Üniversiteyi kazanınca hepsini yırta yırta çöpe atmak isteyeceksin merak etme. hadi kolay gelsin :)
  • Cok azdir ki donup baktigim sorular onlar da cooook ozel olanlardir. Vakit kaybetme. Soracagin zaman da iyi bir arkadas belirlr onla whatsapp uzerinden karsilikli soru sorun en hizli ve geliştirici yontemdir. Asla duzenli bi ogrenci olmadim.

• çok iyi yöntem genelde başarılı tipler uygulardı benim çevremde adam o kadar çok soru çözüyorki farklı kitaplardan hepsinden 1er ikişer anca çıkıyor hepsini nasıl taşısın konu anlatımlılar hariç uygulamak mantıklı bence
  • Güzel yöntemmiş ama kitabı parçalamak yerine sayfa koparılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frederchopen -- 13 Temmuz 2013; 23:21:48 >
  • sonradan bakan var mıdır acaba

soruları kesmek kitabı taşımaktan kurtulmayı sağlıyor daha pratik oluyor o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: PGAL

sonradan bakan var mıdır acaba

soruları kesmek kitabı taşımaktan kurtulmayı sağlıyor daha pratik oluyor o kadar

Ben sonradan bakmıştımyaklaşık 250 soruyu tekrar etmiştim lysden önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 13 Temmuz 2013; 23:39:25 >
  • quote:

quote:

bunu yapan var mı başka

• quote:

Orijinalden alıntı: mr_gölge

quote:

Orijinalden alıntı: PGAL

sonradan bakan var mıdır acaba

Ben sonradan bakmıştımyaklaşık 250 soruyu tekrar etmiştim lysden önce

çözdürdüğüm gibi yırtıp atıyordum

• quote:

Çözemediğin soru sayısı fazla değilse bir kağıda yaz öyle göster hocaya.Ben çok faydasını gördüm.

• Bazı arkadaslarımın küçük dosyaları vardı soruları koymak için..sacma salak bi işlem bence

• ben şu olayı bi anlamadım kesip bir yere mi yapıştırıyoruz ya da parça parça kesip föye mi koyuyoruz yoksa işlem uzunsa hoca o yere sığdıramazsa ne yapıyor. biri aydınlatsın ss olursa da güzel olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.