Arkadaşlar ilk önce sistemimi sizlerle paylaşayım. AMD 5600+ X2 MSI K9N platinum NFORCE 570 SLI Geil 2X1gb 800mhz MSI x1950PRO 512mb Cooler Master 534+ -- 430w güç kaynağıyla beraber
Herhangi bir oyunda 13dk dan fazla kesintisiz oyunda kalamıyorum. Ya kitleniyor. Yada VPU hatası veriyor. Bu durum gereği fazla tekrar edince aklıma gelen ilk fikir Ekran kartını çıkartıp 100 parçaya bölmek ve bu parçaları betonun üstüne döktükten sonra benzinle eritmek oldu. Ama karta bu kadar acımasız olmaktan vazgeçtim. Ve dedimki "bide bu sorunu forum sitesindekilere danışayım eğer çözüm bulunmazsa aklımdaki işkenceleri faaliyete geçiririm". PC ye daha yeni format attım. Ve en güncel sürücüleri yükledim. ATI Catalyst 8.9 bildiğim en son sürücüsü yüklü. Sorun ısınmada değil. Yada güç kaynağının yetmemesi değil. Bu ünlü ve çözümsüz sorunuma yardım edeceğinizden ötürü şimdiden teşekkür ederim.
ayarlardan Vpu recover seçeneğini kapa
herahngi bi oyundayı biraz aç mesela crysiste ulaşabildiğin max grafikte pop3 te ulaşabildiğin max grafikte ve bu oyunlardaki min grafiklerde bu 13 dakka değişiyormu eğer değişiyorsa bence watt yetersizliği 430 watt az gibi bende 450 watt ı kendi sistemime yetiremedim mesela sistem menüsünden görebilirsin özellikleri
VPU recovery seçeneğini kapadığımda uyarı gelmeden kitleniyor. Watt ın yetersizliğinie gelincede; bu pc yi 1 sene önce aldım. Ve ilk defa böyle yapmaya başladı. Watt yetersiz olsa bunu 1 sene çnce anlardım. Hangi çözünürlükte açarsam açayım 10dk ya kalmaz kitleniyor yada hata veriyor.
wat yetersizliği belli bir süre sonra kendini gösterir oyunlarda yüksek grafikte hemen düşük grafikte ise 5 6 dakka sonra reset atıyorsa watt yetersizliğidir ben yaşadım 14 ay sonra watt yetersizliği çıktı ilk pc imde çok zorlamamıştım malum ilk pc di ondan kendini geç gösterdi psu da 430 yazıyosa bile verim gittikçe düşecektir belki eskiden watt ı karşılayıp şimdi karşılayamıyo olabilir
Ama eski catalyst'i yüklediğimde bu sorun olmuyor. yani eski sürücüde herşey gayet normal. Ama eskisindede çoğu oyundan verim alamıyorum. Watt yetersiz olsaydı eski sürücüde de hata verirdi