Şimdi Ara

[Çözüldü] SABRENT USB 802.11G Wireless Adaptör Driver Yüklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ürünü bugün aldım. Linux uyumlu olduğundan %100 eminim ki yanında gelen CD'nin içinde de Linux driver'i var. Ama ben bunu nasıl yükleyeceğimi bilemiyorum. Buyrun ekran görüntüleri aşağıda.

Önce 2 farklı .tar.bz2 uzanılı dosyayla karşılaşıyorum.

yeni olan sürümü /home dizinine çıkartıyorum, içinden şu dosya ve klasörler çıkıyor:

README_STA dosyasını okumama rağmen hiçbirşey anlamadım. Bu yüzden çıkarttığım dosyaları upload ettim, Readme'yi okuyup bana yardım eder misiniz?

http://www.dosya.tc/file/TlfpOd/2008_1225_RT3070_Linux_STA_v2.0.1.0.zip.html

Bir de sormak istediğim şey, Bilgisayara Linux uyumlu bir adaptör taktığımda otomatikman onu tanıyıp, internete bağlandırması mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debaser -- 15 Eylül 2010; 12:56:38 >

• http://www.ralinktech.com/support.php?s=2 Şurdan 2870usb sürücüsünü çek. Bu kartın için yeni sürücü. sıkıştırılmış dosyayı aç terminalde sürücünün dizinine git.

komutları sirasiyla ver.

sudo make
    make install
    gedit /etc/udev/rules.d/network_drivers.rules (text editor acilicak)
    ACTION=="add", SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="0b05", ATTR{idProduct}=="1784", RUN+="/sbin/modprobe -qba rt3070sta" 
    bu satiri yapiştir olduğu gibi.

gedit /etc/modprobe.d/network_drivers.conf (text editor acilicak)
    install rt3070sta /sbin/modprobe --ignore-install rt3070sta $CMDLINE_OPTS; /bin/echo "0b05 1784" > /sys/bus/usb/drivers/rt2870/new_id 
    bu satiri yapiştir.

Usb den sök cihazi Pc'yi yeniden başlat tak usb yi.

Not:Method benim tarafımdan denenmemiştir. Ubuntu forumlarında bu şekilde çalıştırmış arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 15 Eylül 2010; 7:55:47 >

• Dediklerinizi harfiyen yaptım. Ubuntu USB adaptörü hâlen görmüyor.
  • sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf

en alta

blacklist rt2800usb

kaydet ve restart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf

en alta

blacklist rt2800usb

kaydet ve restart.

Adaptörün ışığı yanıyor ama bilgisayarda tık yok. Donanım listesine nasıl bakıyorduk?
  • lsusb
    lspci
    böyle bakarsin listeye.
  • Arkadaşlar, makina adaptörü görüyor hatta bakın aşağıdaki Ekran Alıntısında okla işaretledim. İşte o adaptör, ama ne yazık modemi taktığımda hiç ağ bulamıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • chipseti rt2870 diye dusunmustum. galiba chipset rt3070

bu paketi yukleyince calistigini soyluyorlar.

http://launchpadlibrarian.net/40652028/rt3070_2.3.0.1-0ubuntu1%7Eppa3%7Ekarmic1_all.deb
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

chipseti rt2870 diye dusunmustum. galiba chipset rt3070

bu paketi yukleyince calistigini soyluyorlar.

http://launchpadlibrarian.net/40652028/rt3070_2.3.0.1-0ubuntu1%7Eppa3%7Ekarmic1_all.deb

Ne kadar teşekkür etsem azdır Sayende sorunu çözdüm hocam. Ama anlayamadığım şey, neden üretici firma bu pakedi CD'nin içine koymamış?

• rica ederim.
    bu ralink suruculeri konusunda sagdan sodan duyduklarim kadar bilgim var. yanilmiyorsam kernel uzerinde 2800usb ve 2870sta olmak uzere iki modul var. bunlar cakistigi icin cihaz calismiyor. 2800usb'yi kara listeye alinca sorun cozuluyordu.
    yukaridaki paket de galiba bir kullanici tarafindan olusturulmus. ralink firmasi karmic icin yapsa lucid'de calisacagi mechul. ayrica diger dagitmlari kullananlar da neden rpm yok neden pisi yok neden vs vs diye sorabilirler. ustelik ralink suruculeri zaten yayinlamis. herhangi bir dagitimda duzgun calismasi dagitim gelistiricilerinin sorumlulugunda. pardus'da calismasi, ubuntu'nun 9.04 surumunde calisip da 9.10, 10.04'de calismamasi buna karsin yine 10.10'da calismasindan belli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.