Şimdi Ara

[Çözüldü] Nvidia Driver Yüklendikten Sonra Donmalar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba laptopa format attıktan sonra herşey iyi gidiyor ama Nvidia Driver kurduktan sonra her işlem öncesi anlık donmalar takılma lar olmaya başlıyor. Mesela en basit örneği sağ tık yaptıktan sonra saniyelik donma oluyor.

Özellikler
    Ekran kartı GTX 1050 4GB
    İşlemci i5
    Ram 8GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narved -- 2 Şubat 2018; 17:10:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nvidia ekran kartı sürücüleri genelde çok iyi optimize edilmişlerdir. Ama bazen güncel sürücüler belirttiğiniz sıkıntılara neden olabilir. Bu yüzden ilk önce ekran kartınıza ait daha eski sürücülerin olup olmadığını kontrol edip, en yeniden en eskiye doğru indirdiğiniz nvidia sürücülerini tek tek kurup ne gibi sonuçlar aldığınızı kontrol edin. Bilgisayarınızda intel'e ait ikinci bir ekran kartı var ise ona ait sürücülerinde eski versiyonlarını indirip kurmayı deneyin.

Bilgisayarınıza format atmadan önce böyle bir sıkıntınız var mıydı? Yoksa da format atmanıza neden olan şey neydi? Buna benzer misal yavaşlama gibi sıkıntınlar var mıydı? Bunlar donanımsal bir sıkıntının göstergeleri olabilir.

Ek olarak da ekran kartı dışında formattan sonra kurduğunuz parçaların sürücülerini de kontrol edin. Aygıt yöneticisinden bakarak kurulmamış sürücü var mı yada çakışan sürücüler mevcut mu diye kontrol edin. Yanlış kurulan sürücüler çakışmaya neden olup anlık takılma gibi sıkıntılar meydana gelebilir.

Şimdilik kolay gelsin.

• maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, format atmamın tek sebebi Windows güncellemelerini ve defender'ı bir daha açılmayacak şekilde kapatmış olmamdı.
    Dediklerinizi uyguladıktan sonra bir çözüm alamadım malesef ama ikinci ekran kartından kaynaklı olabilir mi diye sorgulamamı sağladınız ve bu yoldan ilerledikten sonra sorunun sadece Nvidia'dan değil her iki ekran kartının çakışmasından dolayı kaynaklandığını fark ettim, asıl ihtiyacım olan Nvidia kurup intelin driver'ını kaldırdım şuan için bir sorun yok.
    Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim.
  • Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.

Hayırlı günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.