Şimdi Ara

///////ÇÖZÜLDÜ\\\\\\\ H81M-D anakart g3258 OC sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 sene kadar önce topladığım bilgisayrımın işlemcisi olan g3258 i oc lemeye karar verdim önceden oc yaptım başka bilgisayarlara tecrübem var nasıl yapıldığınıda biliyorum fakat bir sorunla karışlaştım sizlerin fikirlerini merak ediyorum
    Sistemim:
    Anakart: asus h81m-d r2.0
    İşlemci: intel pentium g3258 3.2 ghz
    Ekran kartı: Asus gtx750ti OC edition
    Harddisk:toshiba 1tb 7200 rpm
    Ram: 2x 4gb Gskill 1600 mhz cl9 ddr3
    Case: 500w cooler master
    İşletim sistemi:Windows7 64 bit Ultimate

    Gelelim soruna biosum son sürüm güncel hiçbir sıkıntı yok pc de fakat işlemciyi ne zaman oc lemeyr çalışsam hatta manuel olarak değil de bios da anakartın özelliği olan asus optimal seçeneğini seçip otomatik olarak 3.2 ghz den 3.6 ghz ye bile çıkarsam bios ayarlarını kaydedip resetlediğimdr fotoğrafını görmüş olduğunuz hata ile karşılaşıyorum windows u normal olarak başlat dediğimde tekrardan kendini resetliyor ve aynı ekrana geliyor. Onarmaya çalıştığımda ise windows un onarma ayarları (sistemi geri yükleme cmd screen vs. vs.) karşıma çıkıyor ve bunların hepsini denedim toplamda 5-6 tane onarma işlemi var hiçbiri bilgisayarın açılmasına yol açmadı. Pc yi resetleyip tekrar bios a girip ayarları sıfırlıyorum herşey eski haline geri dönüyor ve bu sayede bilgisayar sorunsuz bir biçimde açılıyor. Bu sorunu nasıl çözerim sizce iştelim sistemini wndows 8.1 yapmak bu sorunu çözer mi ?

    Not: işlemci sıcaklıkları gayet iyi 35-45 arası oyundayken max 65

    Not:2 Normalde konuyu forumdaki OC kategorisine açmıştım ama çok işlek olmadığı için hiç cevap alamadım. O yüzden buraya açıyorum.
    ///////ÇÖZÜLDÜ\\\\\\\ H81M-D anakart g3258 OC sorunu !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stannex14 -- 11 Mart 2018; 15:43:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Şuan dosyaları yedekliyorum windows 8.1 e geçiş yapıcam sizce sorun çözülür mü ? İnternette birkaç yerde okdum bu ve benzeri sorun alanlar işletim sistemini değiştirince sorun düzelmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PROBLEM ÇÖZÜLDÜ WİNDOWS 8.1 E FORMATLADIM BİLGİSAYARI VE ŞUAN DA 1.3 VOL DEĞERİNDE 4.3 GHZ İLE SIKINTISIZ KULLANIYORUM BİLGİSAYARI. 10 DAKİKA STRESS TEST DE MAX 80 DERECE GÖRDÜM 2 SAAT ARALIKSIZ BATTLEFİELD 1 MULTİPLAYER 32 VS 32 MOD DA ORTALAMA SICAKLIK 70-75 DERECE WİNDOWS DA KASMA VB BİR DURUM YOK OYUNDAYKEN ALT TAB GEÇİŞLERİNDE VEYA OYUNDAN ÇIKTIKTAN SONRA WİNDOWS KULLANIMINDA HİÇBİR DONMA KASMA YOK.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.