Şimdi Ara

Çözüldü: gom player - dll ve 0xc000007b hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

windows 8.1'i windows 10 a yükselttim. Hiç bir program yüklemeden de acronis ile C'nin yedeğini aldım.(Aşağıda belirttiğim hata virüs bulaşması sonucu olabilir diye yedeği kurdum fakat yine aynı hatayı aldım. Bu nedenle virüs bulaşma ihtimali sıfır)

Tüm programları yükledim ve hiç bir sıkıntı yaşamadım fakat Gom playerı yüklemediğimi farkettim ve win10 ile uyumlusunu indirdim. Hikaye burada başlıyor.

Gom player'ı yönetici olarak kurarken kurulumun sonunda aşağıdaki 2 hatayı aldım:

"MSVCR120.dll bilgisayarınızda eksik oldğuğundan başlatılamıyor. Bu sorunu çözmek için programı yeniden yüklemeyi deneyin"

"MSVCP120.dll bilgisayarınızda eksik oldğuğundan başlatılamıyor. Bu sorunu çözmek için programı yeniden yüklemeyi deneyin"

Bunun üzerine internetteki araştırmalarım sonunda 64 bit uyumlu MSVCR120.dll ve MSVCP120.dll dosyalarını System32 ve SysWOW64 klasörlerine yükledim ardından her iki dll dosyası için yönetici olarak çalıştırdığım cmd.exe de aşağıdaki kodları yazdım:

%windir%\System32\regsvr32.exe /u Msvcp120.dll
    %windir%\SysWoW64\regsvr32.exe /u Msvcp120.dll
    %windir%\System32\regsvr32.exe /i Msvcp120.dll
    %windir%\SysWoW64\regsvr32.exe /i Msvcp120.dll

Bu kodları yazdığımda da 4 kod içinde benzer bu hatayı veriyor: Msvcp120.dll modulü yüklendi, ancak dllregisterserver giriş noktası bulunamadı. "Msvcp120.dll" öğesinin geçerli bir DLL ve ya OCX oldugundan emin olun ve yeniden deneyin.

Bunların aynısını Msvcr120.dll içinde yaptım.

Ardından gom'u sildim ve pc yi yeniden başlattım. Gom'u tekrar kurdum. Bu seferde "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı (0xc000007b). Uygulamayı sonlandırmak için Tamam düğmesine tıklatın." hatasını aldım.

2 dll dosyasınıda gom'un klasörüsüne yükledim. Yine aynı hatayı aldım.

Bunun ardından Visual C++ Redistributable Packages'in 2010, 2012, 2013, 2015 versiyonlarının x86 ve x64 versiyonlarını sırayla kurdum ve kurmada pcyi yeniden başlatım. En son olarak gomu silip tekrar kurdum ve yine "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı (0xc000007b). Uygulamayı sonlandırmak için Tamam düğmesine tıklatın." hatasını aldım.

Benim uğraşım bu kadar. Tekrar edeyim başka hiçbir program kurarken dll hatası almadım. Ayrıca virüs bulaşma durumuda yok. problemin çözümünde yardımcı olursanız sevinirim.

aşağıdaki linkte anlatılanlara uygun olarak denedim.
    http://www.dlldownloader.com/tr/msvcp120-dll/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15ali -- 24 Eylül 2016; 2:45:19 >

• Gom Player'ı çalıştırdığımda ben de aynı dll hatasını alıyorum. Bu sürümle ilgili bir bug olduğu aşikar. Yeni sürümü beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok.

Edit: Çözümü buldum;

Sorunlu olan sürümü kaldırıyoruz.
    Gom Player'ın eski bir sürümünü indirip kuruyoruz. (Mümkünse partner site olan tamindir'den indirmeyin)
    Yüklendikten sonra programın içinden güncelleme kontrolü yapıp yeni sürümü program üzerinden indirip kuruyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whole Lotta Rosie -- 22 Eylül 2016; 21:50:20 >
  • Whole Lotta Rosie kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yaptım. Düzeldi teşekkür ederim. Yalnız eski versiyondan güncelleme yapınca tamindirdeki sürümün bir alt sürümü olarak güncelledi. Tamindir'dekinin Türkçe desteği vardı. Şuanki güncelin yok. Tamindirdeki beta sürüm olabilir. Tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.