Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Asus M5A97 EVO R2.0 UEFI DESTEKLI FORMAT ATMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamün aleyküm maddi durumumu az düzeltip 2 gün önce fx8350 ve m5a97 evo r2 anakart aldım bios arayüzü cok farklı geldi bana windows 7 indirdim format atamadım windows 8.1 indir atamadım windows 10 pro indirdim yine atamadım uzun arastırmalar sonucu baska bir sitede bi arkadasın lafıyla farklı birşey yaptım ve tüm cd lerde tek tek formatladım ve windows 10 windows 8 ve 8.1 in inanılmaz yawas olmasından en stabil sekilde calışan uefi destekli bir cd indirdim rufusdan bootladım ve formatı attım. windows 10 gorunumunde oldugu icin format 1 saat falan sürdü. ve sonuc mükemmel bir hız mükemmel bir memnuniyet :)

burdan benim yaşadıklarımın aynısını yaşayan arkadaşlar icin resimki anlatımla göstericem ve umarım uefi destekli bi anakartta artık bu sorunu yaşamazsınız...

ANLATIM : M5A97 EVO R2.0 UEFI BIOS Format ANLATIMI.

F7 Tuşuna Basarak Advanced Modeye Geciş yapalım.

Üst Tarafta Advanced Bölümüne Tıklıyoruz Ardından Sata Configuration Tıklıyoruz.

Açılan bölümde SB Sata Configuration Yazısına Tıklıyoruz

açılan resimde ide yazan yerlerde AHCI yazar siz orayı ide yapıcaksınız resimdeki gibi olcak

Sonra Yukarda BOOT Yazan yere Tıklayıp Fast Boot Kısmını Disable yapın

daha sonra alt tarafda Secure BOOT yazan yere tıklayıp OS TYPE: OTHER OS Seçin

son olarak alt kısmı söylemeden önce usb flash diskiniz varsa ÖRNEK: Windows 7 Sp1 Türkçe 64 Bit Tüm Sürümler - Uefi Uyumlu 2018 rar dosyasını indirip iso kalıbını masaustune atıp rufusu acıp resimdeki gibi aynısını yapın bir sorun yaşamazsınız.

usb diskinizin adı Kingston win7 diyelim

Alt Kısımda Hard Drive BBS Priorities e girip boot 1 i HDD nizi secin sonra geri gelin Boot Optiondan UEFI Kingston win7 Secin

F10 Yapın kaydedin cıkın PC reset attığında hemen f8 tuşuyla boot menuye gelin UEFİ kingstonu secin acımadan formatı atın :)

HDD Bölümünde Sorun yaşıcaksınız Telaş etmeyin lütfen :) bu bölüme format atılamaz gibi bir yazıyla karşılaşırsanız eğer SHIFT tuşuna basılı tutun F10 yazısına tıklayın komut penceresi acılıcak

sırasıyla sunları yazıcaksınız

diskpart
    list disk
    select disk 0 // 0 yazmamın nedeni windows kurulucak hardiskin basındaki numara 0 yada 1 yada 2 dir sizdeki sayı kacsa onu yazarsınız.
    clean // bi kac saniye sizi bekleticek diski komple siliyor
    convert gpt
    exit
    exit

bu kadar basit mbr hatası alcagınız icin hardiskimizi gpt ye cevirdikki rahatlıkla formatımızı atalım :)

exit yaptıkdan sonra otomatik komut penceresi kapanıcak o zaman pc imize taktığımız usb format diskimizi çıkarıyoruz 3 saniye sonra tekrar takıyoruz ve kuruluma basla diyoruz hardisk bölümünüze geldiğinizde hdd miz 100 MB UEFI olarak bölünmüs olucak gb li bölümünü secip formatınızı atabilirsiniz.

Bu anlatım illa asus m5a97 evo ya göre degilşdir cogu uefili bioslarda vardır bu sorun

umarım detaylı anlatmışımdır anakartı işlemciyi aldım 4 gun uykusuz uykusuz işe gittim arastırmalar yaptım kimse yardımcı olmadı şu forumda allahın bir kulu demediki arkadaş uefi sistem farklı söyle söyle yapıcaksınız niye yapmadınız bosuna dememisler basına gelmeyen bilmez diye hadi allaha emanetsiniz arkadaşlar umarım faydam dokunmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiniori -- 9 Aralık 2018; 22:31:35 >

• Disk bölme ekranına kadar geldiysen biosu geçmişsin. Niye devam edemedin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Shiniori bu mesajı paylaştı
  • unutmadan söylim bilmeyenler icin söylüyorum windows dosyaları kopyaladıgında format bittiğinde pc reset attığı zaman usb nizi cıkarın gerek yok artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.