Şimdi Ara

Çözemediğim Sorular (Kimya - Fizik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Fizik 2. soruda yüksekliklerden gidiyorduk sanırım, şöyle:

Şimdi aynı yükseklikte basınçlar eşit mantığıyla hareket edersek 1. şekilde Y ile X'in ortak olduğu bi bölgeyi alalım. Burada hdg bağıntısı yaparsak Y'nin yüksekliği X'den fazla olmasına rağmen basınçlar eşit olduğunu görüyoruz. Bu yüzden X'in yoğunluğu Y'den büyük olmalıdır.
    2. şekile baktığımızda yine aynı mantık kabın içinde Z ve X'in ortak olduğu bir bölge alalım. Aynı seviyede X'in yüksekliği Z'den fazladır basınçların eşit olması için Z'nin yoğunluğu X'den büyük olmalıdır.
    Sonuç Z>X>Y.
  • Fizik 4. soru;

Cisim kap tabanında bir tepki kuvveti oluşturmadığına göre cisim sıvı içinde batmamıştır. Şimdi bu cümleden dolayı 1. yargı yanlıştır. Sıvı kesinlikle cismin yoğunluğundan büyük olmalıdır.
    Kap tabanında ağırlaşma olmaması için 2 durum var, ya askıda kalmalı ya da cismin yoğunluğu sıvıdan küçük olmalı.
    Askıda kalması için cismin tamamının sıvı içerisinde olması gerekir (Batan hacim cismin hacmine eşit olmalı), fakat şekilde cismin bir kısmı batmıştır o yüzden 2. yargı da yanlıştır.
    Evet cismin yoğunluğu sıvıdan küçük olabilir, bu sayede ağırlaşma olmaz kaldırma kuvveti cismin ağırlığını dengeler. 3. yargı doğrudur.
  • fizikte 1.soruyu merak ettim o yüzden mesajım bulunsun:D
  • Fizik 6. resimde alttaki soru (sanırım ikisini de soruyorsunuz):

http://r1309.hizliresim.com/1f/x/t3gfu.jpg
  • ilk soruyu çözdüm sırf o soru için mesajım bulunsun dedim ama ugrastım şimdi çözdüm
    usta denge değişmediğine göre demekki kapta ağırlaşma olmuşturki sıvı taşıyor denge yine aynı
    ağırlaşma miktarı nedir Ağırlık-kaldırma kuvveti ağırlık cismin hacmi.cismin özkütlesi
    kaldırma kuvvetide cismin hacmi.sıvının öz kütlesi yane v.dx-v.d oluyor ağırlaşma demekki denge aynıysa sıvı taşçagı için cismin hacmi kadar taşar v.d kadar taşmış v.d=v.dx-vd oluyor burdanda dx=2d çıkıyor umarım anlatabilmisimdir fiziğim çok iyi değildir bu yüzden anlatırken hep güçlük çekerim:d
  • Kimya 3. soru:

2 yargıyı zaten yanlış bulmuşsunuz, 3. yargı için dikkat edin tamamının eridiği sıcaklıkta yazıyor, ısı demiyor. Tamamının eridiği sıcaklık t dir (fiziksel değişim esnasında sıcaklık değişmez) ve t sıcaklığında Y katı haldedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kimya ve geometri
    7 yıl önce açıldı
    Fizik çözemiyorum [Sayısalım]
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kimya 1. soru
    A) doğrudur X maddesini benzin düşünebilirsin benzinin yanması ekzotermiktir
    B) bu da doğru yangın ı söndürebilmesi için havadan ağır madde kullanılmalıdır
    C) bu da doğru oksijenle tepkime verirse yangın söndüremez oksijenle tepkime yanma reaksiyonu olduğu için tepkime vermemesi gerekiyor
    D) bu yanlış havadan ağır olursa nasıl uçsunki
    E) bu doğru B de açıklamıştık havadan ağır olması gerekiyor
  • Kimya 4.soru
    1. asitlerin suyla tepkimesi de ekzotermikmiş bunu bende yeni öğrendim internetten baktım
    2. Na+H2O ---> NaO + H2 Bağ oluşumu varsa ekzotermiktir ayrıca bunun deneyi de var görmüşsündür belki sodyuma su dökersen patlar
    3. H2O ---> H2+1/2O2 bağın kırılması endodermiktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk A.

Fizik 6. resimde alttaki soru (sanırım ikisini de soruyorsunuz):

Cozumler icin tesekkurlerEvet ikisini de soruyorum

X icin Gx = Fk bulduk.Bu durumda dx kucuk esit ds olur.İpte gerilme oldugu icin mi dx = ds aldik.Orayi anlamadim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silverjazz

ilk soruyu çözdüm sırf o soru için mesajım bulunsun dedim ama ugrastım şimdi çözdüm
    usta denge değişmediğine göre demekki kapta ağırlaşma olmuşturki sıvı taşıyor denge yine aynı
    ağırlaşma miktarı nedir Ağırlık-kaldırma kuvveti ağırlık cismin hacmi.cismin özkütlesi
    kaldırma kuvvetide cismin hacmi.sıvının öz kütlesi yane v.dx-v.d oluyor ağırlaşma demekki denge aynıysa sıvı taşçagı için cismin hacmi kadar taşar v.d kadar taşmış v.d=v.dx-vd oluyor burdanda dx=2d çıkıyor umarım anlatabilmisimdir fiziğim çok iyi değildir bu yüzden anlatırken hep güçlük çekerim:d

Anladim saolasin

• xGrandMasterx kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: MGÖ

quote:

Orijinalden alıntı: Berk A.

Fizik 6. resimde alttaki soru (sanırım ikisini de soruyorsunuz):

Cozumler icin tesekkurlerEvet ikisini de soruyorum

X icin Gx = Fk bulduk.Bu durumda dx kucuk esit ds olur.İpte gerilme oldugu icin mi dx = ds aldik.Orayi anlamadim .

Evet iki tarafta da gerilme var o kuvvetler birbirini götürür sadece gx kalır o da kaldırma kuvvetine eşittir Fk=Gx, batan hacim cismin hacmine eşit, o zaman cismin yoğunluğu sıvının yoğunluğuna eşittir.

• benimkilere de bir el atsanz:DDD
     Çözemediğim Sorular (Kimya - Fizik) Çözemediğim Sorular (Kimya - Fizik) Çözemediğim Sorular (Kimya - Fizik)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.