Şimdi Ara

Çözemediğim soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5,6 ve 8 ile bölünüldüğünde sırasıyla 3,4 ve 6 kalanını veren en küçük pozitif tam sayı kaçtır

• 118?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RealPlayer09 kullanıcısına yanıt
    evet
  • A =5k+3=6x+4=8y+6
    Her iki tarafa da 2 ekle
    Yani A+2 8,5,6nın ekoku olacak en küçük dediği için.
    A+2=120 A=118

Hocam neden 2 ekliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Hocam neden 2 ekliyorum ?

5,6, ve 8 e tam bölünsün diye

5 e bölündüğünde 3 kalanını veriyorsa ben ona 8 diyebilirim
    6 ya bölündüğünde 4 kalanını veriyorsa ben ona10 diyebilirim
    8 e bölündüğünde 6 kalanını veriyorsa ben ona 14 diyebilirim

Bu şekilde neden olmuyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çözemediğim Türkçe Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Hepsini aynı anda sağlaması lazım o yüzden ekoku alıyorsun zaten.118 den küçük hepsini sağlayan sayı bulamazsın

Hocam 8; 5 e bölündüğünde 3 kalanını veriyor ama 6 ya bölündüğünde 4 kalanını vermiyor mesela. Bu soruyu deneyerek yapmak mümkün değil.

Şimdi neden 2 ekledik ;şu denklemi bir yazalım:

A =5k+3=6l+4=8m+6 olsun. Her tarafa 2 eklersek elde edeceğimiz A+2 sayısı; hem 5 e hem 6 ya hem de 8 e tam bölünür. Böylece 5 6 ve 8 in en küçük katını bulabiliriz. Zaten hem sağa hem sola 2 ekleyip çıkarmak ya da çarpmak denklemi değiştirmez.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar

Son olarak şunu sormak istiyorum affınıza sığınarak

12,16 ve 20 ile tam bölünen üç basamaklı en büyük doğal sayı kaçtr
    Üç sayının ekokunu al. Çıkan sayı üç basamaklıysa sorun yok, o cevaptır. Ama eğer 2 basamaklıysa; o sayıyı 3 basamaklı oluncaya kadar çarp.
  • tatooine T kullanıcısına yanıt
    240 çıkıyor ama cevap 960

4 ile çarptım buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 14 Eylül 2014; 17:58:18 >
    Özür dilerim bir yeri atlamışım. Şimdi o 240 şu; 12 16 ve 20 ye tam bölünebilen en küçük sayı oymuş. Şimdi şöyle düşün 12; 4 e tam bölünür değil mi? O halde 12 nin TÜM KATLARI DA( örn; 24 , 36 , 144 ... ) 4 e tam bölünür.

240 ı ; en büyük 3 basamaklı sayı haline getirinceye kadar POZİTİF TAM SAYILARLA çarpın.
    Hocam şu soru tarzı nasıl çözülüyordu

1923 den en az kaç eklenirse elde edilen yeni sayı 12,15,19 ile tam bölünür ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 14 Eylül 2014; 18:16:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatooine

Hocam 8; 5 e bölündüğünde 3 kalanını veriyor ama 6 ya bölündüğünde 4 kalanını vermiyor mesela. Bu soruyu deneyerek yapmak mümkün değil.

Şimdi neden 2 ekledik ;şu denklemi bir yazalım:

A =5k+3=6l+4=8m+6 olsun. Her tarafa 2 eklersek elde edeceğimiz A+2 sayısı; hem 5 e hem 6 ya hem de 8 e tam bölünür. Böylece 5 6 ve 8 in en küçük katını bulabiliriz. Zaten hem sağa hem sola 2 ekleyip çıkarmak ya da çarpmak denklemi değiştirmez.

Aynen yukarıdaki gibi çözülüyor. 1923+A= 12K=15L=19M olsun.

12 15 ve 19 un ekokunu alalım. ===> 1140 oluyor. GÖrdüğün üzere 1140 sayısı, 1923 e uzak. O zaman 1140 ı 2 ile çarpalım. ===> 2280 olur. 2280 - 1923 = 357 buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatooine -- 14 Eylül 2014; 18:40:34 >

Ebobun mantığını anlatacak bir video veya kaynak varmı elinizde hocam.

1967 den en az kaç çıkarılırsa elde edilen yeni sayı 25 ve 30a tam bölünür ?
    ne bileyim ben kardeşim kaça bölünür,oo hoo,dene dene uzar gider,bunun bir yolu olmalı,antrenmanlarla metamtik kitabına çalışıyorum,ama kitap 2 tane örnek çözdü 200 tane soru sordu
    Nasıldır bilmem ama Karekök Matematik MPS 0 var. Bulabilirseniz inceleyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Ebobun mantığını anlatacak bir video veya kaynak varmı elinizde hocam.

1967 den en az kaç çıkarılırsa elde edilen yeni sayı 25 ve 30a tam bölünür ?
    ne bileyim ben kardeşim kaça bölünür,oo hoo,dene dene uzar gider,bunun bir yolu olmalı,antrenmanlarla metamtik kitabına çalışıyorum,ama kitap 2 tane örnek çözdü 200 tane soru sordu

tek sıkıntıyı çeken ben değilmişim antremanla matematik 2 kitabı 1 e göre çok kötu sorular guzel ama anlatım rezalet video izleyip çözuyorum. şu olayı anlamıyorum bide 12 16 20nin en buyuk ortak böleni nedir diyor 3 basamaklı sadece ebobu sormuyor mu burada? ekeokunu neden alıyoruz
    edit: hayda en buyuk doğal sayı diyormuş bende yarım saattir ebob alıyorum sadece en buyuk ortak bölen sanıyorum orayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 21 Ocak 2017; 2:48:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.