Şimdi Ara

Çözemediğim Geometri Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet biliyorum bu sorular kolay ama daha bugün başladım geometriye her şeyi unutmuşum yardımcı olurmusunuz

1-) Ölçüleri toplamı 50 olan iki açının tümleyenleri toplamı kaç derecedir ?

2-) Ölçüleri oranı 4/5 olan tümler iki açıdan büyük olanı kaçtır ?

3-) Ölçüleri oranı 2/7 olan tümler iki açının ölçüleri farkı kaç derecedir ?

4-) Toplamları 60 olan iki açının tümleyenleri oranı 1/2 ise büyük olanı kaçtır ?

5-) Ölçüleri oranı 5/4 olan tümler iki açının tümleyenleri oranı kaçtır ?

• ilk soruda açıları isimlendirelim. ilk açı a, ikinci açı b olsun. a+b=50 olduğunu biliyoruz. tümleyen açı herhangi bir açıyı 90 dereceye tamamlayan açı demektir. yani a açısının tümleyeni 90-a, b açısının tümleyeni 90-b dir. toplarsak 180-a-b olur. a ve b yi - parantezine alırsak 180-(a+b) olur. a+b=50 olduğu için 180-50=130 olur. diğer soruların hepsini bu şekilde yapabileceğini düşünüyorum.
  • Babilov B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocamda diğer soruları yapamadım
  • bu soruların cevabını sana vermemin sana pek bir şey kazandıracağını sanmıyorum kendin çözdüğünde daha faydalı olduğunu düşündüğümden. 2. soruda yine iki açı var. açılar a ve b olsun. a/b=4/5 demiş soruda. bu açılar da tümlermiş yani a+b=90. a/b=4/5ti. o zaman a=4k iken b=5k olur. a+b=90 ise 4k+5k=90 olur. 9k=90 k=10. o zaman a=40, b=50. büyük olan açı ise 50. şimdi bu bilgilerle 3.yü çözmeyi dener misin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.