Şimdi Ara

COVID 19 ve SU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • virüsün, ilk defa hayvan pazarından bir insana veya bir laboratuvardan ilk defa insana bulaşmış olması ve sonrasına da insandan insana geçerek, sonunda da tüm dünyada pandemi haline gelmesini değerlendirirsek, bence şu anki mevcut rakamlardan çok daha fazlası ile karşılaşmış olmamız gerekirdi diye düşünüyorum.



    bu hastalık nasıl bulaşıyor dedik?



    •Hastalığın damlacık yoluyla bulaştığı düşünülmektedir.

    •Virüs hasta bireylerden öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların bulaştırdığı yüzeylerden ( göz, ağız, burun mukozasına temasla ) bulaşabilir.

    •Hastalık belirtisi göstermeyen kişiler solunum yolunda virüs taşıyabilir, ancak esas bulaşma hasta bireylerden olmaktadır. 14 güne kadar enkübasyon ( kuluçka ) süresi bulunmaktadır.

    •Hastalığın insandan insana bulaşını önlemek için evde izolasyon şarttır.




    şimdi tüm bunları yaparak, yani insanları birbirine karşı izole ederek, pandemide sizce kesin bir sonuca ulaşılabilir mi?


    bence virüs kaynağı bulunamazsa, virüs kaynağı sürekli tetiklendiği sürece de bu virüsten kurtulmak hayal olur. ortalıkda dolaşmaya devam eder ve kime ne zaman denk geleceği belli olmaz. düzensiz şekilde bulaşıcı hastalık olarak seyr eder.



    peki bu virüs ilk nereden bulaştı sorusunu hep soruyor ve cevap arıyoruz ve en kolay bulaşma şeklinde ise potansiyel risk olarak hep insanı gösteriyoruz. bence insandan da daha yüksek bir risk var diyorum. ne mi?




    "su."




    evet bence virüsün hangi hayvandan veya pazardan veya laboratuvardan veya ülkeden çıktığı konusu evet önemli ama insana ilk geçişinde aracı olacak en büyük etkenlerin en başında su olması gerektiğini düşünüyorum. kısaca insanı izole etmek bence çözüm değil. ama su, insan için gerekli olan en büyük nimet ve maalesef bu tarz salgın hastalıkların yayılmasına da öncülük edecek olan en büyük etkendir. su kaynaklarının korunması ve tüketimi çok önemli. hijyenik olacağız derken su kaynaklarının aşırı tüketimi ve kirletilmesi konusu da gündem olmalı. yurt dışına gerek gezi gerek iş amaçlı olarak çıkanların da karşılaşacağı en büyük sorun bence su ve gıda tüketimi olsa gerek.







  • Zaten doğayı yaşanmaz hale getiren insanlar ve yaşan tarzları. Aslında sadece korona değil birçok virüs bizimle beraber yaşıyor ancak bu durumun farkında bile değiliz ve önemsemiyoruz. Normalleşme süreci başladıktan sonra yurttan manzaraları hepimiz gördük, nasıl olsa temizleyen birileri var mantığıyla herkes bıraktığı yerden devam edip deniz, kara demeden etrafı pisletmeye devam ediyor. Bu biraz zihniyet ile alakalı ve ben değişeceğini pek düşünmüyorum. Bu böyle devam ettikçe daha çok salgın hastalığına, virüse kapı açarız. Çok klişe olacak ama insanımız gerçekten bilinçsiz. Ha bu sadece bizim millete has bir durum değil tabi ki. Ama ben Türkiye'de yaşadığım için gördüklerimi söylemekle mükellefim.
  • Su içinde virüs barındıracak kadar kötü filtrelenmiş bir kaynağı tüketiyorsanız hastalıklar içinde en son düşüneceğiniz şey korona olmalı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koronayi bahane edip bizim içme sularınıda kestiler.
  • BehzatÇ. kullanıcısına yanıt
    buna yönelik internetde yazı var mı diye artaştırdım konuyu açmadan evvel. net bu başlıkta yok ama hem yerli hem yabancı kaynaklarda suya atıf var. aslında ben burada, bu vakaya bakış açımı yansıtmaya çalıştım. yani virüsün insandan insana bulaşıcılığı şartlar dahilinde ispatlanmış, tartışma götürmez. ama tek bir virüs karşımızda yok, en azından ben böyle anladım. corona'ya, virüs ailesi de dendi. yanlışmıyım? tek tip virüs diyen olmadı. aynı zamanda virüsün zayıflaması ve benzeri cümleler de kuruldu. bence insandan insana sürekli bulaşıyor olsa, bunun sonu gelmez. yani demek istediğim insan, virüsün kaynağı değil. insan burada aracı konumunda. yoksa çok yüksek rakamlarda insanlar vefat etti. aksi halde bu rakam çok daha yüksek olurdu diye düşünüyorum. virüsü yaymaya çalışan bir güruh olabileceğini düşündüğümüzde de su daha çok ön plana çıkar.




  • botswana'da toplu fil ölümleri meydana gelmiş durumda. diz üstü çöken filler de var ve bu anlık ölümlerin olduğuna da işaret ediyor gibi. test yapmışlar güya testlerin sonucu üç dört haftaya belli olur deniyor. şarbon olmadığını teyit etmişler sanırım. corona da olabilir şeklinde açıklamalar var. bu bostwana'da nüfusun en az %20 de hiv virüsü taşıyormuş. ayrıca en büyük ikinci elmas satıcısı ülke olarak, madenleri ile dikkat çekiyor.
  • Bu virüs falan değil. o koca filler virüsle falan hemen ölüvermez öyle. vücudun ürettiği antikorlardan bir parça arayıp virüs testi yapıyoruz diye milleti kandırıyorlar.
  • tamam.



    Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin

    "SU ve ATIKSU YÖNETİMİNDE COVID-19 ETKİSİ DEĞERLENDİRİLMESİ" yazısı var aşağıdaki linkte okumanızı tavsiye ederim.
    http://www.cmo.org.tr/resimler/ekler/9e9b26cc1a4d919_ek.pdf?tipi=78&turu=H&sube=2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.