Şimdi Ara

CounterStrike Search

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Counter Strike sevenlere ve bunu oynayabilecek bir LAN ortamına sahip arkadaşlara çok güzel bir program tanıtmak istiyorum. Bu program belirttiğiniz network de o an CS oynanıp oynanmadığını, oynanıyorsa kimin server olduğunu, oynanan yeri ve kişi sayısını gösteren küçük bir program. Isterseniz sistem Tray e gizleniyor ve server açıldığında rengini yeşile çevirerek size haber veriyor. Sistemi kasmayan ufak bir program. Herkese tavsiye ederim. Bu programın en önemli özelliği ise yakın arkadaşlarımın birinin yazmış olması. Isteyen olursa kodunu da veriyor. Bunun için Ahmet Kara ya teşekkür ederiz.
    Bu programı şu adresten çekebilirsiniz.
    www.ug.bcc.bilkent.edu.tr/~okuyan/cssearch.zip (sadece 212K ve server hızlıdır.)

• Arkadaslar bilmeyenler olabilir, kullanımından bahsedeyim. Program taramak üzere bir subnet IP numarası istiyor. Default olarak kaldığım yurt ayarlı. Dolayısıyla onu değiştirmezseniz bizim yurtda oyun oynanıp oynanmadığını uzunca bir süre sonunda görürsünüz. Siz oraya kendi IP nonuzun son kısmını 255 yaparak yazın yani eğer IP niz 139.179.64.11 ise 139.179.64.255 olarak yazın. Böylece tarama süresinide kısaltmış olursunuz. Kullananların yorumlarını bekliyorum.
  • Pek ilgi gösteren yok ha? :)

&*-%
  • Aslında normal. 10-15 kişinin biraraya gelip CS oynayabileceği bir ortama sahip olmak gerçekten zor. Haliyle programın hitap ettiği alan kısıtlı.
  • bence fikir çok cazip fakat nette 10 kişiyi toplayamazsın
    çünkü kimsenin bütçesi bu krizde buna müsait değil

selamın aleykum
  • Sen öyle san. Bizim yurtta gecenin 4 ünde 20 kişi oynadığımız zamanlar oldu!!!
  • acaba yurtta net bağlantısı için para ödüyormusun sorarım
    ben nete bağlanmanın maliyetinden bahsediyordum sana
    galiba sen başka şekilde anladın

Galatasaray
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS2 Zombie Escape Türk sunucusu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende buna imkani olan kisiler oldugunu anlatiyorum. Universite yurtlari buna ornek.
  • tamam o şekilde beleşe şekilde olur tabiki
    ben maddi açıdan yaklaşmıştım
    kolay gelsin iyi oyunlar

selamın aleykum
  • Arkadaslar burada kullandigim ifadelerden dolayi herkezden ozur dilerim. Biraz hava atar gibi oldu. Ben internet konusunda sansliyim. Universite iyi bir Lan ve hizli bir internete sahibim. Fakat Turkiyede ki internet sartlarini unutarak, herkezi kendi bulundugum ortam icindeymis gibi dusunerek attigim mesajlar oldu. Az once dusunup bu durumu farkettim. Kotu bir niyetim yoktu. Herkezden tekrar ozur dilerim.
  • Olur böyle şeyler

Günay Pamukçu
    www.merlininkazani.com
    Merlin'in Kazanı - Oyun İnceleme ve Oyun Haberleri
    http://www.merlininkazani.com

Online Oyun dergisi

• birşey demedin ki

merak etme

bu arada program süper bir şey soracağım peki
    aok veya diğer oyunlar için ne önerebilirsin mesela bende ultra tv var ama aradığım çoğu cs server veya başka oyunlarda (aok'de) türk bulmak zor lag olmasın diye. Bence öyle bir program olmalı ki (LAN'i taklit eden müthiş program değil) yeni çıkantüm oyunlar onal gelmeli (Microsoft'un vardı böyle bir projesi yaw) böylece oyuna girdiğinde o anda kim var kim yok hemen görebilmelisin hatta program coğrafik (?) bölgelere göre ayırmalı vs.

Ama micrsoft direct network buna çağre mi acaba ? Neyse bir ara araştırırım ama biliyorsan söylersen iyi olur hani dx8.0 ile gelen
  • Bu tür programları yapmak için oyunun kullandığı port a bilgi istediğimizi bildiren bir komut yolluyoruz. Oradan Belli boyutta bir bilgi geliyor. Bu bilgi server in IP sini, oyunun yerini vb içeriyor. Ama çok karmaşık bir bilgi yumağı. Hangi bilgi nerede onu anlamak için sanki şifre çözmeniz gerekiyor. (Mesela CS de bir oyununun kilitli olup olmaması belli bir yerdeki karakterin 1 veya 0 olmasına bağlı.) Yani bu durumu aşmak çok kasıyor. DirectNetwork gibi bir sistem ile bu olay standartlaştırılabilir ve böylece bu standardı destekleyen tüm oyunlar da desteklenmiş olur. Microsoft bunu ne derece başarmış bilmiyorum, ama onun için çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Zaten bu standartı oturtsa oturtsa Microsoft oturtur.
  • Bunu geliştirmişler midir acaba?

Orijinalden alıntı: Ugur851

Bunu geliştirmişler midir acaba?

Tebrikler, Hort Rekoru kırdın sanırım.Yeni rekortmen sensin artık .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom7 -- 22 Nisan 2012; 0:20:15 >

Orijinalden alıntı: Phantom7

quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Bunu geliştirmişler midir acaba?

Tebrikler, Hort Rekoru kırdın sanırım.Yeni rekortmen sensin artık .

Harbi 11 yıl olmuş ya
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.