Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.987
Cevap
211
Favori
476.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sipariş verdim bugün 3. gün daha gelmedi 😡😡

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Merhaba bir şeyi merak ediyorum da,

    Kombi setini garantisi devam eden bir kombiye bağladığımızda, servis dışı müdahaleden dolayı kombi garantiden çıkar mı ?
  • blackshine kullanıcısına yanıt
    Kombinizin servisi ile bir gorusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackshine kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde servisle de görüşseniz diyecekler ki bizim takmamız lazım yada bizden almanız lazım biz montaja para almıyoruz gibi cevaplar gelecektir. Mantık olarak bir klemense yada Kombi klavuzunda şemada belirtilen noktaya iki uçlu bir kablo bağlamak garantiden çıkartmaz. Diyelim ki çıkarttıyor üreticinin tasarrufu bu konu sonuçta adam diyebilir ki benim markam yada onaylamadığım termostat çok sıklıkla aç kapat yaptığı için ürünüme ben güvenemiyorum bu yüzden garanti veremem. Size tavsiyem kendiniz montaj edecekseniz yada montaj esnasında nasıl devre dışı bırakılır onu öğrenin ve ilerde arıza durumunda hemen termostatı söker devre dışı bırakırsınız. Sonra servisi çağırırsınız.

    Bir yandan da tamamen gelen servis elemanın insiyatifindedir. Genelde bu tür konular dillendirilince sorun çıkartır. Mesela servise sorarsanız garantiden çıkar ama arıza için çağırırsanız termostatı farketmezler yada farketse bile kimin taktığını umursamazlar her gelen servis elemanı farklı olacağı için kim takmış ne takmış pek dikkat çekmez diye düşünüyorum. Ama illa tedbiri elden bırakmıyayım diyorsanız termostatı sökmeniz gerekir.




  • Caso kombi kitini almayı düşünüyorum. Oldukça fazla mesaj da okudum ama şu duruma tam açıklık getiremedim.

    Varsayalım ki internet kesildi. Sadece cep telefonundan üniteye erişim mi kesiliyor yoksa ünite ile kombi arasındaki iletişim de kesilip kombi devre dışı da kalıyor mu?

    Varsayalım ki tatile gittim. Cihaz ile kombi arasındaki iletişimin bir şekilde koptu. Kombinin kapanıp evdeki tesisatın ve kombinin buz tutma ihtimali var mı?
  • eagle58 kullanıcısına yanıt
    Hocam kısaca anlatayım;

    * Satın aldınız ürünü kurulumu yaptınız ve cosa istasyon (odadaki ünite) ve kombi ünitesi arasında eşleştirdiniz. Bu noktadan sonra internet yada elektrik kesintilerinden sonra sıkıntısız cihaz çalışmaya devam eder. En son ayarlanan hedef sıcaklık neyse onu devrede tutar.

    *İnternet kesikken evde yada dışarda olmanız farketmez cosa ya ulaşamazsınız. Evdeyseniz istasyonun üst butonu ile mod değişebilirsiniz ve o modları önceden kaça ayarladıysanız o geçerli olur. Dışarıdaysanız yapacak bişey yok en son ki programa göre çalışmaya devam eder. Mantık olarak ta internet kesikken olması gereken de bu çalışma şeklidir.

    *Elektrik kesintisinde ise kombi modem cosa aynı anda kapandığı için sorun yok. Enerji geldiğinde ise Cosa birkaç dakika devreye girmez ortam ısısını ölçüp doğru ortalamayı alana kadar kombiyi açmaz. Eski yazılımlarda hata vardı kombi açmaması gerekse bile elektrik git gellerinde açıyordu 10-15 dk.

    *Son sorunuzda kombi ve cosa arasında iletişim koparsa demişsiniz bu olağan birşey değil ama olabilir diye düşünürsek devreye kombiniz girmeli buz tutma ihtimali için. Kombi devreye girmezse mağdur olursunuz. Bu durumu her türlü yaşayabilirsiniz mesela tatildesiniz elektrik gitti uzun süreli ve ne termostat ne kombi çalışır yine buz tutma riski vardır.




  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum hocam. Oldukça açıklayıcı oldu.

    Yani kombi ile oda termostatı arasında bağlantı bir şekilde koptuğunda kombi(kombide herhangi bir arıza yoksa) normal oda termostatı kullanılmadığı fabrika çıkışı şekilde çalışmaya devam ediyor değil mi?
  • Arkadaşlar bugün cosa kombi kiti elime ulaştı. Müşteri hizmetlerini aramaya gerek duymadan direkt kombi kitinin bağlantısını be kurulumunu zorlanmadan yaptım. Sizde çok kolay yapabilirsiniz. Çok araştırdım cosa yı almadan önce ama en mantıklısı cosa geldi. Şu an kapalı konumda bekliyor kullanmaya başladıkça tasarruf edip etmediğimi görücem 😄Ayrıcawww.cosa.com.tr den aldığınız zaman 30 gün içinde iade etme hakkınız var. Bu süreç satın aldığınız günden değil cosayı kullanmaya başladığınız andan intibaren başlıyor. Bunu da cosa uygulamasındaki raporlar bölümünden takip ediyorlar Şimdiden herkes hayrını görür inşallah

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdvnctn -- 8 Ekim 2017; 0:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sürekli bu hatayı veriyor eğer bu şekilde sürekli hata verecekse iade edicem sebebi nedir?

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Havalar soğuyor Evdeki Baymak Duotec için oda termostatı araştırıyorum. Danfoss tp5001 bakıyordum sonra aklıma geldi cosa fiyatı eskiden pahalı gibiydi diye hatırlıyorum ancak baktığım termostat ile aynı fiyatta. Kablolu klasik oda termostatına göre avantajları yok değil. Sitesinde şuan 350tl görünüyor indirim kodu halen geçerli mi?

    Ayrıca evde klima da var klima ve kombi paketi biraz pahalı görünüyor. Yazın ev sıcak olsada sanırım kumandadan açmak şimdilik daha ucuz olacak
  • Henüz satın almadım ama gördüğüm kadarı ile Cosa nın yazılımını indirdiğimizde ürünü kullandığımız konum(uydudan) bilgilerini de giriyoruz. Ünite zaten internete de bağlı. Acaba dış sensör olmadan internetten o anki konumun dış hava sıcaklığını da gösterip ona göre bir modulasyon yapıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 7 Ekim 2017; 23:34:24 >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    İndirim kodu büyük ihtimalle geçerlidir. Klima- kombi kitini kamoanyadan 300 liraya almıştım 6 taksitle, bu özellikteki bir ürün için iyi rakamdı bence. Yazın klimayı kullandılk, kış geldi sıra kombide.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eagle58 Hocam yanlış anlaşılma oldu, kombi ile cosa arasında bağlantı sorunu olursa kombi emir almadığı için çalışmaz, donma koruması için ben demek istedim ki kombinin yazılımı desteklerse donma korumasını kendi devreye girer araştırılması gereken konu donma koruması. Bizler istanbulda kombi de içeride olduğu için donma sorunu yaşamadık. Mutlaka böyle ihtimal varsa kombiden termostattan boru yalıtımlarından yani tüm ihtimaller düşünülüp gerekli önlemler alınmalıdır.

    Bir diğer soru dış sıcsklık sadece bilgi olarak veriliyor. Herhangi bir modülasyon yok, on/off olarka çalışıyor.

    @Rdnvctn kombi üniteniz ile odadaki cosa istasyon arasında iletişim problemi var. Ya ikisi arasında çok uzak mesafe var, yada sinyali kesen etken. Resimde gördüğğm kadarıyla kombi ünitesini kombiye tutturmuşsunuz. Geçmişte de böyle sorun yaşayan arkadaşlar oldu. Genelde kombi sacı metal sinyali keser. Size tavsiyem kablo mesafesi yetiği kadar uzaklaştırın kombiden. Daha sonra cosa istasyonu getirip eşleştirin. Odanızla mesafe çok mu uzak acaba? Sorun devam ederse mesafeyi sinyal sorunu yaşamayana kadar yaklaştırın. Ama bence sizdeki sorun kombi sinyali kesiyor biraz uzağa koyun çözülecektir.

    @ezimuse hocam klima+kombi iyi olur ama bütçe meselesi. Şuan arada 100tl var fark. Kombi paketi alıp ilerde belirli farkla güncellersiniz müşteri hizmetlerini arayıp. Güncel fiyatlar ve indirim kodu ilk mesajda mevcut. Genelde fiyatlar tüm alışveriş sitelerinde aynı. Üretici sitesinin avantajı 30 gün para iadesi oluşu.




  • @GokhanTR hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. İstasyonu kombinin üzerinden alıp biraz daha uzağa duvara sabitledim şu anda bağlantı sorunu yaşamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Deneme amaçlı kombi kiti alacağım hocam.

    edit: Kombi kiti siparişi geçtim.
    Edit2: Cosa geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 10 Ekim 2017; 16:33:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa bu saatte facebook mesajdan destek veriyor. Sevdirdiler şimdiden kendilerini
  • Önceden müşteri hizmetleri çok geç saat de olsa ulaşılabilirdi, fakat artık mesai saatleri içinde ulaşılır oluyor !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickimi_kedi7 N kullanıcısına yanıt
    Küçülmeye gitmiş olabilirler belki çağrı hizmeti konusunda
  • arkadaşlar kullananınız ve memnun kalanınız varmı ?
  • Dün sipariş verdim bugün montajını yaptım kullanmaya başladım. Yalnız şansıma kombiyi takılan aparatın üzerindeki Led çalışmıyor.





    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.