Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU] (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.068
Cevap
213
Favori
495.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende cosa aldım yeni ulaştı henüz kurulum yapılmadı
    sorum şu kombimi takan bosch bayiyi aradım bosch dışında oda termostatı kullanılırsa garanti bozulur dedi doğrumu onu soracaktım
    garantinin termostatla ne ilgisi var anlamadım sadece kiçik bir bağlantı yapılıyor
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bende yaparım montajı ama kombi için parametre ayarı gerektiğini söylediler. Kullandığım kombi demirdöküm nitron plus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekorkmaz

Arkadaşlar bende cosa aldım yeni ulaştı henüz kurulum yapılmadı
    sorum şu kombimi takan bosch bayiyi aradım bosch dışında oda termostatı kullanılırsa garanti bozulur dedi doğrumu onu soracaktım
    garantinin termostatla ne ilgisi var anlamadım sadece kiçik bir bağlantı yapılıyor

Evet doğru, ben rica minnet yaptırdım. Bosch kombi servisi arkadaşım olmasına rağmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kysis

quote:

Evet doğru, ben rica minnet yaptırdım. Bosch kombi servisi arkadaşım olmasına rağmen.

peki sıkıntı olduğunda söküp o şekilde servis çağırmak çözüm olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekorkmaz -- 27 Aralık 2016; 15:30:16 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kysis

quote:

peki sıkıntı olduğunda söküp o şekilde servis çağırmak çözüm olabilirmi

Bence sıkıntı olmaz

• sekorkmaz S kullanıcısına yanıt
    kombiniz bozulduğunda ot tamamen sökülüp delilleri yok etmek zorundasınız yoksa birnci kakaldıkları şey eğer sorun ankarttaysa otniz anakart yakmış diyip yaklaşık 1000 tl ye yakın geçirmek birebir yakınımın başına geldi..iş yerimdekinki arkadaşımında bAşına geldi onunda pompası bozulmuş ne alkaysa ot ye atmışlar...bence bunu yetkili servise yaptırmanız hata zaten kendi markaları dışında ot yi garantiye sokmuyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Aralık 2016; 15:57:45 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin Cosa sayfasında olumlu yorumlarınızı görmek ne güzel

• Bu parametre ayarı dedikleri ne oluyor bilen var mı? Parametre ayarı yapmadan direk bağlasak sıkıntı olur mu? Servis gelmiyor ve firma tarafından servis telefon bilgisi paylaşılıyor. Bir iki gün daha bekleyip servis gelmezse ürünü iade etmeyi düşünüyorum.
  • Bugün Cosa'm geldi, ama forumdaki yazılanları okudukça hiç açasım gelmiyor açıkçası. Sürekli bağlantı sorunları, farklı moda geçememe durumları vs. vs. Aldığım gibi geri mi yollasam ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bir kullanın derim. Ben kombi ünitesini henüz kurduramadım ama istasyon 5 gündür açık ve internetten hiç kopmadı. Memnun kalmazsınız iade edersiniz.
  • Bu arada eca reklam yapıyor ya kombinize cep telefonu ile bağlanın diye. Bizdeki kombi kitinin aynısı sadece rengi değişmiş ve üzerinde eca logosu var. Fiyat konusunda da uçmuşlar.

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hautbois -- 27 Aralık 2016; 20:17:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hautbois

Bu parametre ayarı dedikleri ne oluyor bilen var mı? Parametre ayarı yapmadan direk bağlasak sıkıntı olur mu? Servis gelmiyor ve firma tarafından servis telefon bilgisi paylaşılıyor. Bir iki gün daha bekleyip servis gelmezse ürünü iade etmeyi düşünüyorum.

Parametre ayarı, kombinin ot ye göre çalışmasını sağlar.
    Bu ayarı yapmadan ot bağlanırsa, kombi eskisi gibi çalışmaya devam eder.
    Bende demirdökümün üç modelinin ayarı var ama sizinki yok.
  • Ayarı değişir mi aceba? Elinizde olanları paylaşabilir misiniz deneme yapmak için?
  • quote:

Ayarı değişir mi aceba? Elinizde olanları paylaşabilir misiniz deneme yapmak için?

Hocam siz ne kadar ödediniz keşke dd migo termostat alsaydınız benzer ozelikler var ama tuzlu fiyatı nette 600 700 arası ..

• 300 TL'ye aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulpara

Güncelleme sonrası Otomatik Mod ile problem yaşayan sadece ben miyim ?
    Eşim ve benim gps kontrol özelliği ile dışarı mod çalışmıyor , uyku mod saati geldiğinde Ana istasyon sarı renk oluyor ama uygulama halen ev konumunda kalıyor. O yüzden hangi modda olduğu belli olmuyor. Android 4.4.2 versiyon.

Müşteri hizmetleri ile görüştüm ,ön bilgi aldılar, geri dönüş bekliyorum 2-3 gündür.

Diğer bütün modlar düzgün çalışıyor. 2 cihaz arası bağlantı kesilmesi yok gibi , kombi ünitesini yukarı aldım biraz daha.

Uygulama telefonda arka planda calismali. Tum uygulamalari kapatma aliskanliginiz barsa bundan kaynakli calismayabilir.

• quote:

Ayarı değişir mi aceba? Elinizde olanları paylaşabilir misiniz deneme yapmak için?

Genelde menü içindeki PP06 seçeneğine ulaşmak gerekiyor.
    Sizinkinde de bu secenek aynı olabilir.
    Sadece menüye girme şekli farklı olabilir.

Demirdöküm Atron kombi parametre ayarı:

1-Tesisat sıcaklık ayar düğmesini 'max' konumuna getirin.
    2-Kullanım suyu ayar düğmesini off konumundan min - max arasına 3 kere getirin ve min - max arasında bırakın.
    3-Ekranda '--' (iki çizgi) belirecek, Tesisat suyu ayar düğmesini min-max arasında çevirerek ekrandaki değeri '11' e getirip bırakın.
    4-Eco/Comfort -Reset düğmeye basarak onaylayın.
    5-Ekranda 'p' harfi ve rakam belirecek. Rakam değerini Kullanım suyu sıcaklık ayar düğmesini çevirerek '06' ya getirin.
    6-Eco/Comfort-Reset düğmeye basılı tutun.
    7-Ekranda '00' veya '01'görünecek. Kullanım suyu sıcaklık ayar düğmesini çevirerek değeri '01' yapın.
    8-Eco/Comfort-Reset düğmeye basılı tutun ayarlar kaydedilsin.
    9-Ekranda '07' görünecek. Kombiye dokunmayın. Birkaç dakika içerisinde kombinizin ekranı eski derece göstergesine dönecektir.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    Eski haline getirip oda termostatını iptal etmek istediğiniz durumda son yaptığımız '01' ayarına kadar yönergeleri takip edip bu ayarı '00' yaptıktan sonra tekrar Eco/Comfort-Reset düğmeye basılı tutun ayarlar kaydedilsin ve bekleyin.

Parametre ayarları ciddi bir iştir sıralamaya uygun yapın ve başka örn.p07 gibi değerleri değişmeyin. Diğer parametrelerle oynamayın hatanın geri dönüşü yok servis çağırmanız gerekebilir. Yukarıdaki sıralamayı yaparsanız bir sorun yaşamayacaksınız.

Demirdöküm neva kombi parametre ayarı:

Öncelikle açma kapama tuşuyla kombimizi kapalı moda alalım.
    Ekranda 1 ile 2 bar arası basınç değerini görmeliyiz.

kalorifer suyu +
    kalorifer suyu -
    kullanım suyu +
    kullanım suyu -

1-Yukarıdaki tuşlara seri bir şekilde basın ardından MODE tuşuna uzun basılı tutun ekranda __ __ böyle bir simge belirecek.
    2-Kullanım suyu + tuşuna 2 defa basın ekranda 11 servis ayar kodu görünecek.
    3-MODE tuşuna basın.
    4-PP 01 parametresi dönüşünlü olarak yanıp sönecek.
    (Artık ayar menüsü girmiş durmdayız. Burada dikkatli olunmalı oda termostadı ayar kodu PP 06 dır. bunun haricindeki ayar parametrelerine dokunulmamalıdır.)
    5-PP 01 den PP 06 parametresine gitmek için kullanım suyu + tuşuna basmalıyız. (Her bastığımızda sırasıyla

PP 01
    PP 02
    PP 03
    PP 04
    PP 05
    PP 06

konumları görünecektir.)
    6-pp 06 (oda termostadı ayar kodu) parametresi önce PP sonra 06 şeklinde dönüşümlü yanıp sönerken ayar için MODE tuşuna uzun basılı tutun.
    7-Ekranda 00 ayarı görünecek, bu termostadsız modda kullanım demektir.
    8-Kalorifer suyu + tuşuna bir kez basın.
    9-Ekranda 01 ayar görünecek. (Artık kombimiz oda termostadı moduna geçmiş durumdadır.)
    10-Yapılan ayarı hafızaya almak için MODEtuşuna uzun basınız.
    11-Ekranda PP 07 parametresi yanıp sönmeye başlayacaktır. yani PP 06 ayarı hafızaya alındığı için otomatikman PP 07 ayarına kendisi geçmiştir.
    12-PP 07 yanıp sönerken servis modundan çıkmak için cihazın AÇMA KAPAMA (menü çıkış) tuşuna basınız.
    13- Ekranda __ __ şekli görünecek, tekrar AÇMA KAPAMA (menü çıkış) tuşuna basın.
    14-Ekranda basınç değerini okuyacaksınız. artık kombimiz oda termostadı modunda çalışmaya hazırdır. termostadımızı bağlayıp kullanabiliriz.

**********************************************************************************
    Demirdöküm nepto kombi parametre ayarı:

1nolu dügme: soldaki dügme
    2nolu dügme:ortadaki reset butonu
    3 nolu dügme: sağdaki dügme

1-3 Nolu düğmeyi max konumuna getirin,
    2-1 nolu düğmeyi (2 saniye içinde) OFF konumundan min-maks arasına 3 kere getirin, min-maks arasında bırakın.ekranda --işareti belirecektir.
    3-3 nolu düğmeyi min-maks arasında gezdirerek 11 değerinde bırakın
    4-2 nolu tuşa basın.
    5-1 nolu düğmeyi min-maks arasında çevirin. Düğme min den maks a çevirilirken; P04(oda termostatı konumu); parametresine gelin.
    6-İlgili parametre geldikten sonra parametre içine girilerek ayar değerinin görülebilmesi için 2 nolu tuşa (reset ) 2 saniye boyunca basılı tutun.
    7-İlgili parametre değeri değiştirilmek istenirse 1 nolu düğme kullanılır. Saat yönünde değer artar, saat yönünün tersine değer azalır.(0 olan değer 1 olarak ayarlanır.oda termostatı aktif olur.)
    8-Parametre değeri kaydedilmek istenirse 2 nolu tuşa (reset )bir kere basılıp bırakılır. Ekranda bir sonraki parametre belirecektir
    9-Bir üst menüye çıkmak için 3 nolu düğmeyi yaz konumuna getir sonra tekrar kış konumuna al.
    10-Tamamen çıkmak için 3 nolu düğmeyi kış konumuna alıp tekrar yaz konumuna getir, hangi konumda (yaz / kış) kullanılmak isteniyorsa o konumda bırak.

• aXaray68 kullanıcısına yanıt
    Uygulama açık zaten.

• Mevcutta Buderus kablolu, modülasyonlu, programlanabilir oda termostatı kullanıyorum, yerini değiştirmeyi düşünüyordum. Cosa'nın klima-kombi paketinde kampanya olduğunu görünce, kablo çekmekle uğraşmak yerine onu denemeye karar verdim(23 Aralık'a kadar görünen kampanya halen devam ediyor). Mevcut termostatımdan memnunum, umarım Cosa alarak yanlış yapmamışımdır.

Cuma günü aldığım termostat hala gelmedi, müşteri hizmetlerini aradığımda yoğunluk olduğu, gecikebileceği söylendi, henüz kargoya verilmemişti, bugün tekrar ararım(Ki bu bence yanlış bir uygulama şekli, müşteriye kargo takip kodu bir şekilde ulaştırılmalı. Kargo firmaları zaten böyle bir hizmet sunuyorlar, bunun için ekstra yatırım yapılmasına dahi gerek yok).
    Cosa'nın Android uygulamasını telefonuma kurdum, GPS'i aktive edemiyor, bu nedenle ev konumunu pini sürükleyerek ayarlamak zorunda kaldım. GPS'in çalışmaması otomatik modun çalışmayacağı anlamına geliyor, ki bu vadedilen özelliklerden birisi şu an mevcut değil demek. Benden başka GPS sorunu yaşayan var mı bilmiyorum ama ben kullandığım versiyon vb. tüm detayları ekleyerek bir mail attım, bu sorunla ilgili bir dönüş almadım.

Yaşadığım bölgede Cosa kurulumunu yapacak servisler için 2 kez telefon numarası talebinde bulundum, onunla ilgili de dönüş almadım. Umarım kurulum aşamasında sorun yaşamam, mevcut gidişat çok hoş değil.

Ayrıca unutmadan sorayım, kombim 5-6 aylık Buderus Logamax Plus, oda termostatı takılması cihazı garanti dışı bırakır mı?

Düzenleme: Sağolsunlar talebim üzerine söz verdikleri gibi arayarak tarafıma gönderi kodunu bildirdiler. Kontrol ettiğimde, Pazartesi günü ürün kargoya teslim edilmiş, Yurtiçi Kargo'nun işgüzarlığı yüzünden hala teslim edilmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_cO_By -- 28 Aralık 2016; 13:10:34 >

• @sekorkmaz Hocam kombi markanız ne olursa olsun garanti dışı kalması çok mantıksız, tamamen servisin zevzekliği ve markanın saçma sapan aldığı kararlardan kaynaklanıyor. Marka, özellikle demirdöküm maalesef herkes oda termostatı takamasın diye parametre den termostatı etkinleştirme yazılımı yapmışlar. Servisi aradığında da kendileri satsın diye özellikle demirdöküm termostatlardan başkası çalışmaz yalanı uyduruyorlar. Garanti dışı olayı da termostatı kendileri takmadığından uygulamaktalar. Servise gel tak dediğinde de kendi markamızdan başka takamayız gibi prensipleri var.

Özetle garanti dışı kalması tamamen servis elemanının elinde, servislik bir ihtiyacınız olduğunda dikkatlice sökün kanıt bırakmayın. Bu nedenle kurulum yaptırırken her şeye vakıf olun, gelen arkadaştan size öğretmesi için rica edin.

@hautbois Hocam sizin durumda aynı demirdöküm parametre vs. uğraştırıyor maalesef yukarıda yazdıklarım nacizane size de tavsiyemdir. Eca nın sattığı cosadır. Eca ile anlaşmaları var herşeyi ile nuvia ilgileniyor o ürünle. Tek farkı beyaz olması

@basyigitForumda yazan neyi okudunuz da şevkiniz kırıldı hocam Otomatik mod bu güncelleme ile çıkan bir aksaklık kısa sürede düzelir büyütecek birşey yok. 2 senedir hiç kullanmadım, kullanma taraftarı değilim pil ömrü kısa sürüyor konum tabanlı uygulamalarda ben karşıyım. Burada her yazılan sizi yanıltmasın memnuniyet göreceli bir değerdir. Her kesimin beklentisi farklı. Adamın modeminde sıkıntı var, bilinçli kullanamaz hemen cihaza suç atar. Önemli olan burda yazanlar değil sizin evinizde kendi kullanım tecrübeniz. Fatura tarihinden 30 gün tutun bir kaç hafta şans verin baktınız olmadı iade edersiniz yani kaybedecek birşeyiniz yok. Bir çok memnun kullanan buraya yazıyor ki yazmayan daha çoktur. Genelde buraya sorun yaşayanlar yazıyor ki çözüm bulsunlar.

@Mc_cO_By Hocam garanti için yukarıda bilgi verdim. Cosa yaptığı kampanyadan yoğunluktan ötürü aksaklıklar yaşanıyor. Bu günlerde kombi servisleri de ileri tarihlere randevu veriyor maalesef. Hali hazırda termostatınız varsa bence sabırlı olun cosa kullanınca değecektir beklemenize. iPhone iosta ben konumlandırma aksaklığı göremedim. Android üzerinde varsa sıkıntı bilgilendiren arkadaşlar oldu en kötü sizde yazarsınız düzeltirler. Dediğim gibi ben konumlandırma kullanmıyorum. Vadedilen bu özelliğin illaki çalışması gerek. Önceki yazılımda sorun yoktu demek bir taraf düzelteyim derken bir taraf bozulmuş Farklı platformlarda bu aksaklıklar çıkabilir inşallah kısa sürede düzeltirler. Tabi bu Cosa kullanımına kötü etken değil çoğu insan gps den bir haber, burda okuyunca da aaa bak hatalıymış vazgeçtim diye önyargı içindeler Oda termostat tecrübeniz var bence pişman olmayacaksınız kullanınca rahatlığına varınca.

3.yıla özel indirim 31 Aralığa kadar uzamış.Kampanyalı fiyatlar üzerinden 100tl ye varan ekstra indirim için bu fırsatı kaçırmamanızı tekrar hatırlatma yaparak öneriyorum.

Aracılardan yada farklı satıcılardan almaktansa üretici sitesindeki 30 gün iade garantisiyle almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 17 Mart 2017; 10:49:21 >

• 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.