Bildirim
Coru 2 Quad notebooklar gelecek mi?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
tabiki evet..bu iş böyle zaten her zaman aldığımız makina demode olacak..ama alacağın zaman en optimum olanını alacaksın..yakında çıkacaklar ama fiyatları çok yüksek olacak onlar düşünce yenileri çıkacak..bu sonsuz bir döngü.masaüstlerinde yavaş yavaş çıkmaya başladı..laptoplarda eli kulağında.. -
core 2 quad alıcaksın kendine mesela... yeni nesil işlemciler çıkacak yine, aradan biraz zaman geçince de bu mesajın aynısını, içeriği farklı sadece, bir başka arkadaş yazacak. bu kısır döngünün önüne geçmek imkansız yani... -
Genç arkadaşlar belki hatırlamaz ama ben ilk bilgisayarımı 1994 de almıştım 80386DX40 ve 1 MB Ram vardı üzerinde ve bu pc de 256 kb ekran kartı vardı ve bu pc ye tam 1000 $ vermiştim.
Neyse diyeceğim şey şu ki aya gidildiği tarih 21.07.1969 bu tarihte kullanılan ay modülündeki ana bilgisayardaki işlemci 80386dx40 imiş, 1993 de bu işlemci piyasaya girdi, bunu şunun için söyledim o tarihte NASA nın kullandığı sistem aradan 24 yıl geçtikten sonra piyasaya sürülüyorsa şu anki durumu bir düşünün bakalım.
Teknoloji=İsraf haline geldi artık.
quote:
core 2 quad alıcaksın kendine mesela... yeni nesil işlemciler çıkacak yine, aradan biraz zaman geçince de bu mesajın aynısını, içeriği farklı sadece, bir başka arkadaş yazacak. bu kısır döngünün önüne geçmek imkansız yani...
+1
-
walla arkadaşlar CORU QUARD işlemileriden bahzediyoruz ama bunların ısınma problemleri daha masaüstünde aşılmadı. hem notebook kasalarıda demirden değil :D neden değil ?
CORU 2 QUARD işlemciler 85 derecye kadar çalışma durumu olabliyoor hatta dahada fazla.
bu işlemciye uygun bir kasa üretecek bir marka var mı ben şüpheliyim.
bence core duo ve core 2 dou işlemcilerimizle daha çok zaman geçiririz -
quad core larda sanal çekirdek olacak yani iki tane core 2 duo birleşimi olacak.bundan dolayı da core2duo ya bariz bir avantajı olmayacak normal kulanıcılar için.şu anda core2duo lu notebooklar yeterince ucuz ve performanslı.eğer aynı anda 3-4 kastırıcı işlem yapmıyorsanız ve notebooka ihtiyacınız varsa ben core2duo alın derim -
döngünün bende farkındayım ama C2D işlemciye şimdi 3000 ytl verip haziran temmuzda C2Q çıkarsa içimde kalırdı.. ondan sordum soruyu...
gerçektende yardımcı olacak bilgiler aldım, sanal bellek gibi....
demek ki biz 2.0 Ghz C2D alıp 3 sene güzel güzel kullanıyoruz... şimdi seçim tosihba mı HP mi sorusuna geldi... sanırım bu soruyada bu forumda net bi cvp bulamam herkes ayrı bir telde çünkü :)
toshiba
ekran kartı hızlı ama rami yavaş
vista puanı yüksek ama görüntüsü zayıf....
HP
rami tamam ama HDD sesli
Görüntüsü ok ama ekran kartı orta halli...
A100-599 ucuz HP6296 pahalı...
gönlüm HPde ama bakalım nolucak... 599u A200 kasasıyla çıkarırlarsa direk alıcam gibi...
herkese teşekkürler... -
Aynı dertten muzdaripiz..
Ben de arada kaldım.. Buralarda Saydam var. 6296 aldı. çok olumlu şeyler söylüyor. süper pi derecesi 1M 22sn iken 599 için 26sn. %18 fark!! bu fark sanıyorum 599'da kullanılan 533mhz ram'in sistemin yavaş elemanı olarak işlemcilerin 2x1.6ghz 2x2mb cache gibi çalışmasına sebep olması şeklinde açıklanabilir ancak. bunu bir yerlerde okudum. bu tezi ya bu forumda ya başka bir forumda okudum. ararsanız bulursunuz belki..
Toshiba 'yı yıllardır en kaliteli en prestijli notebook markalarından biri olarak biliriz.. neticede adamlar notebook yapmasını biliyorlar.. bu bir gerçek.
Fakat 599'da 533mhz ram kullanmaları ve ram'i 1x2gb yüklü vermemeleri açısından not kaybediyorlar. entegre kamera ve mikrofon olmaması bence yine not kaybettiriyor.. Skype çağında yaşıyoruz. çok yakın gelecekte normal telefon diye birşey kalmıycak.. bütün telefon görüşmeleri internet üzerinden yapılacak. ve ben yanımda external bir kamera, mikrofon.. oturucam onu takıcam, bağlıycam.. kablolar filan..
bir de Toshiba marka speakerlar kullanmamış bu makinada. nedense?
HP neticede manav değil. bu işlerin içinde.. nx6110 kullanıyorum. 2 sene oldu alalı.. inanılmaz bir performans.. bu zaman zarfında 15-20 sefer boot etmişimdir. o kadar. sürekli açık.. kullanmıyorsam standbyda.. bir sefer 1metreden yere serbest düşüş yaptı.. banamısın demedi.. (standbydaydı..)
667mhz ramler ile geliyor. 2 tane 1gb. entegre kamera ve mikrofon.. kamera en iyi görüntüyü vermese bile kamera kameradır. yine iş görür... entregre mikrofon olması daha önemli... super pi derecesi ortada.. bir vınlama sesi geldiğinden bahsediyorlar.. Saydam Bios'tan yaptığı küçük bir ayarlama ile bu sorunu da çözdüğünü de söyledi.. açıkçası HP hk forumda yazılan olumsuz şeylerin biraz maksatlı olduğunu düşünmeye başladım.. çünkü dv6200 serisini yabancı forumlardan da inceledim.. gayet te beğeni toplayan bir cihaz.. burada sanıyorum bir markalar savaşı var...
fakat işte ekran kartı. hp ne yazık ki bu modellerde 7400 kullanmış.. neticede bu kart çok oyun delisi değilseniz gayet güzel iş görür.. fakat 599'daki 7600 7400'e fark atar.. ve uzun vadede daha çok iş görür.
sonuç: ben de hala kararsızım.
Asus F3JP'ye de bak.. belki beğenirsin.. ben onu eledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 7 Mayıs 2007; 16:34:18 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: asimetrikos
Ben de arada kaldım.. Buralarda Saydam var. 6296 aldı. çok olumlu şeyler söylüyor. süper pi derecesi 1M 22sn iken 599 için 26sn. %18 fark!! bu fark sanıyorum 599'da kullanılan 533mhz ram'in sistemin yavaş elemanı olarak işlemcilerin 2x1.6ghz 2x2mb cache gibi çalışmasına sebep olması şeklinde açıklanabilir ancak. bunu bir yerlerde okudum. bu tezi ya bu forumda ya başka bir forumda okudum. ararsanız bulursunuz belki..
bu26 sn 18 sn farkı biraz garip çünkü f3jp de de 25 ya da 26sn sonucu vardı süper pi de diye hatırlıyorum.yani 26sn toshibanın ramlarinin yetersizliğinden değil hp nin işlemciyi iyi kullanmasından 18sn eldeediliyor -
karıştırmışsın. 18sn değil 22sn. fark %18..
ben gözümle görmedim. 1M'de 22sn diye Saydam söyledi.
599'da 26sn olduğunu okudum. ilgili başlık altında var bu bilgi..
FJ3P ile ilgili bilgi nereden?
quote:
Orjinalden alıntı: luciferian
quote:
bu26 sn 18 sn farkı biraz garip çünkü f3jp de de 25 ya da 26sn sonucu vardı süper pi de diye hatırlıyorum.yani 26sn toshibanın ramlarinin yetersizliğinden değil hp nin işlemciyi iyi kullanmasından 18sn eldeediliyor
-
süper pi ne? -
super pi bir program.
bilgisayarın pi sayısını "3.1415..." verdiğimiz örnekte 1milyon dijite kadar (5 ten sonra 999996 tane daha hane..) hesaplama süresini ölçüyor.
http://www.xtremesystems.com/pi/
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=36
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimetrikos -- 7 Mayıs 2007; 21:35:46 > -
tabili teknoloji burada kalmayacak 1 sene sonra notebookalr demode olmaya başlıyor bence en önemli nokta notebooku hangi amaçla kullancaksanız ona gore secmek yani yoksa kimse teknolojiyi yakalayamaz -
evet biraz karıştırmışım sebebi derste hoca bana bakarken yazıyor olmam f3jp super pi de toshibadan da geri kalmış:Asus F3JP süper pi 1m:26s kaynak donanimhaber f3jp kullanıcısı "hey joe".süper pi de ramlarin etkisi hemen hiç yok.çünkü 533mhz lik ram cl4 667mhz lik ram cl5 zamanlamasında.yani sonuçlar hemen hemen aynı.isterseniz bölün 533 ü 4 e ve 667 yi 5 e sonuçları görürsünüz..
quote:
karıştırmışsın. 18sn değil 22sn. fark %18..
ben gözümle görmedim. 1M'de 22sn diye Saydam söyledi.
599'da 26sn olduğunu okudum. ilgili başlık altında var bu bilgi..
FJ3P ile ilgili bilgi nereden?
quote:
Orjinalden alıntı: luciferian
quote:
bu26 sn 18 sn farkı biraz garip çünkü f3jp de de 25 ya da 26sn sonucu vardı süper pi de diye hatırlıyorum.yani 26sn toshibanın ramlarinin yetersizliğinden değil hp nin işlemciyi iyi kullanmasından 18sn eldeediliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KruGmaN -- 7 Mayıs 2007; 23:19:12 >
-
599 alıp 2 tane 1 gb 667 mhztaktırsak nasıl olur ozmn... ama şu kasayı değiştirmeleri lazım öncelikle... -
ben 599 umu aldım gidip 50$ ye 1gb 533 mhz lik ram alacağım.533 e karşı 667 lik ramin etkisini hissetme imkanın yok,çünkü neredeyse aynı performans veriyorlar(belki %1 ya da daha az fark var).kasası mükemmel işçilik çok iyi.ben 599 un kasasını çok beğeniyorum,hatta pavilionlardan bile daha güzel bana göre(güzellik göreceli bir kavram tabi).bence hiç 533-667 paranoyası yapma,ben de zamanında yaptım ama artık bunun paranoya olduğunu biliyorum,hiç masrafa girme,canını sıkma..
quote:
Orjinalden alıntı: Chino
599 alıp 2 tane 1 gb 667 mhztaktırsak nasıl olur ozmn... ama şu kasayı değiştirmeleri lazım öncelikle...
-
Santa Rosa GELİR YAKINDA BİRDE ONU MERAK EDİYORUM -
santa rosa ile ne gibi değişiklikler olacak... -
vallaha centrino işlemciler gibi bir işlemci 4 çekirdek herhalde haziran gbii türkiyede diye biliyorum
bir yerde böyle okumuştum
"Intel'in Centrino işlemci serisinin yerini alması beklenen "Santa Rosa" platformunda bir işlemciye yer verilecek" -
hp ile ilgili yazılanlar doğru hard diskte sesler var garip garip , bende dv6172ea var bir kere değişim yaptırdım yeni yolladıklarında ses kesildi.
sık sık bilgisayarınızın demode olmasını istemiyorsanız bence apple alın , adamların çıkarttıkları işletim sistemleri her zaman en az 3-4 sene önceki modellerinde yüksek performans verecek şekilde yapıyorlar. Appllara artık xp vista filanda yükleniyor ama macos kullanınca vistayı isemeyebilirsiniz :) ben xp üzerinde macos kurdum xpye 5 çeker. Çok pişman oldum hp aldığıma 13inch apple vardı aynı fiyata
http://www.apple.com.tr/tur/macosx/leopard/
http://www.apple.com.tr/tur/macosx/leopard/dashboard.html
http://www.apple.com.tr/tur/macosx/leopard/timemachine.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 8 Mayıs 2007; 13:13:08 >
Benzer içerikler
- monster bios tuşu
- acer aspire 5742g
- pt.com güvenilir mi
- hp laptop klavye çalışmıyor
- monster seri no öğrenme
- ipad mi macbook mu
- samsung galaxy book 4
- bios nasıl açılır
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- safari takip edicinin profilinizi oluşturmasını engelledi ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X