Şimdi Ara

Corsair Rm850 PSU YANDI!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 1 buçuk senedir kullandığı Corsair Rm850 güç kaynağım bu yazıyı yazmadan yaklaşık 2 buçuk saat önce hakkın rahmetine kavuştu. Önce odada inanılmaz bir yanık kokusu hissettim. Aklıma bilgisayardan olabileceği hiç gelmemişti. Önce çıktım cama baktım dışardan mı geliyor diye, dışarıda koku yoktu. Bilgisayarın başına tekrar otururken psu nun soket girişi tarafından dumanlar çıktığını gördüm. Bilgisayarım kapanmadı, hemen psu nun güç bağlantısını kestim. Soketleri söktüğümde ne psu girişlerinde, ne ekran kartı girişlerinde nede anakart girişlerinde herhangi bir yanık izine rastlamadım. Güç bağlantısını kestikten sonra yaklaşık 2-3 dakika daha duman gelmeye devam etti ve nihayet duman yok oldu. Şu anda Hx1000i psu aldım ve makinem sorunsuz çalışıyor. Acaba bu durum şu an farkedemediğim herhangi bir başka soruna yol açarr mı?
    Ayrıca nasıl bir bağlantısı olabilir bilmiyorum ama yeni güç kaynağıyla birlikte işlemci sıcaklığım eskiden boşta 35-36 larda gezerken, şu anda 27-28 civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkbozkus -- 21 Ağustos 2017; 23:2:57 >

• Yanma olayı bir çok şeyden kaynaklanabilir ona bir şey diyemeyeceğim fakat 6700K ve 1080Ti bi sisteme 850W - 1000W gibi yüksek rakamlı psu almanız komiğime gitti

Sanki 9590'la 295x2 kullanıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Yanma olayı bir çok şeyden kaynaklanabilir ona bir şey diyemeyeceğim fakat 6700K ve 1080Ti bi sisteme 850W - 1000W gibi yüksek rakamlı psu almanız komiğime gitti

Sanki 9590'la 295x2 kullanıyorsunuz.

Yüksek değerde psu almamın sebebi sistemin olabildiğince sessiz çalışmasını istememden kaynaklı.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi Full yük altına soktunuz mu ?

PSU'larda belirli koruma devreleri var. Parçalara zarar gelmesini engelleyebiliyorlar. Herhangi bir zarar verse bir şekilde belli ederdi diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Sistemi Full yük altına soktunuz mu ?

PSU'larda belirli koruma devreleri var. Parçalara zarar gelmesini engelleyebiliyorlar. Herhangi bir zarar verse bir şekilde belli ederdi diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun

Teşekkürler. Dün birkaç saat oyun oynadım yalnızca, full yükte test etme şansım olmadı.
    Peki ben bu durumu farkedemeseydim, olay yangına kadar gider miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkbozkus -- 22 Ağustos 2017; 16:9:17 >
  • Olabilirdi belki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Olabilirdi belki

Peki iade mi alırlar sizce psu yu? Daha önce hüç başıma gelmedi de. Tamir ettik diyip geri yollamazlar umarım.

• berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Corsair PSU'larda direkt değişim yapılıyor.
  • Garantiye verirken yandı falan deme , sadece elektrik gelmiyor de yeter. Yenisini gönderirler büyük ihtimal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkakay08

Garantiye verirken yandı falan deme , sadece elektrik gelmiyor de yeter. Yenisini gönderirler büyük ihtimal.

Yandı dedim bile. Niye demiyimki, neticede PSU yandı ve benden kaynaklı bi durum değil.
    Ben senin için diyorum . Sonra kullanıcı hatası derlerse 6 ay uğraşırsin tüketici mahkemesinde . Burası Türkiye. Evin elektrik altyapısından dolayı yandı derler. Uğraşır durursun sonra.

Tabi sen bilirsin ne dersen de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam büyük geçmiş olsun öncelikle. Kaliteli PSU lar bunlar aslında kolay kolay yanma seviyesinde arıza yapmazlar. Bence evinizin topraklama sistemini gözden geçirin, yüksek veya düşük voltaja maruz kalmıs olabilir. Bir diğer mevzu, 1000 Watt lık PSU alana kadar o sisteme 750 W bir PSU yanına da kaliteli bir UPS alsanız çok daha iyi olurdu. Yani insanları anlamıyorum, 6000-7000 Tl lik sistem topluyorlar, 300 TL ye sistemi UPS ile garantiye almıyorlar. Akım korumalı prizler hemen hemen hiç bir işe yaramıyor, güzel bir UPS şart.

Sisteminiz çalışıyorsa başka parçalarda sıkıntı yoktur. Yalnız evde olmanız büyük şans olmuş, sistemi açık bırakıp gitseniz yangın çıkma riski bile olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 23 Ağustos 2017; 20:28:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam büyük geçmiş olsun öncelikle. Kaliteli PSU lar bunlar aslında kolay kolay yanma seviyesinde arıza yapmazlar. Bence evinizin topraklama sistemini gözden geçirin, yüksek veya düşük voltaja maruz kalmıs olabilir. Bir diğer mevzu, 1000 Watt lık PSU alana kadar o sisteme 750 W bir PSU yanına da kaliteli bir UPS alsanız çok daha iyi olurdu. Yani insanları anlamıyorum, 6000-7000 Tl lik sistem topluyorlar, 300 TL ye sistemi UPS ile garantiye almıyorlar. Akım korumalı prizler hemen hemen hiç bir işe yaramıyor, güzel bir UPS şart.

Sisteminiz çalışıyorsa başka parçalarda sıkıntı yoktur. Yalnız evde olmanız büyük şans olmuş, sistemi açık bırakıp gitseniz yangın çıkma riski bile olurdu.

Aynen hocam, evde olmam büyük şanstı ki zaten geceleri ve evden çıkarken genelde açık bırakım makineyi download için. Hayalimde hep Sli bir konfigürasyon dizmek var ama sli daki genel sıkıntılar nedeniyle bi türlü yapmadım. İlerleyen zamnalarda belki düzelmeler olur da sli dizerim diye ve sistemin sessiz çalışması adına güçlü bir psu seçtim. UPS alıcam aslında ancak pek anlamıyorum UPS işinden. Dediğiniz gibi 300 liraya da UPS var, 1600 lirayada. nasıl bir seçim yapmam gerektiğini bilmiyorum açıkcası. Ama zaten bu güç kaynağının da elektiriği düzenli bir şekilde bilgisayara aktaraması, aktaramadığı nokta da kendisini kapatıp korumaya alması gerekmiyor mu zaten?

Evet öyle bir özelliği olması lazım. Zaten büyük ihtimalle siz kapatmasaydınız 1 dakika içinde falan kapanacaktı. Ama belki de o zaman sistemden bazı parçalar zarar görecekti.

Hocam UPS seçiminde fiyat aslında dayanma süresine göre artıyor. Yani iyi bir markanın 1000 lik modelini alsanız size yeter. Bizim UPS'den beklentimiz elektrik kesilince yarım saat daha sistemin çalışması değil. Bizim için önemli olan gelen akımı düzenlemesi, ani voltaj yükselmesi veya düşmesinde PC'yi koruması ve olası elektrik kesintisinde 3-4 dakika, çalışıyorsak kayıt alıp, PC'yi kapatacak süre tanıması. Ben imzadaki UPS'i 4 sene önce ilk ciddi sistemi toplarken almıştım. Hala canavar gibi çalışıyor. Elektrik kesintisinden sonra 5 dakika kadar idare ediyor şu anda. Bu tip bir şey yeterli olacaktır. O zaman epey araştırmıştım, Powersonic iyi marka diyorlardı, ben de memnun kaldım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 23 Ağustos 2017; 21:11:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Evet öyle bir özelliği olması lazım. Zaten büyük ihtimalle siz kapatmasaydınız 1 dakika içinde falan kapanacaktı. Ama belki de o zaman sistemden bazı parçalar zarar görecekti.

Hocam UPS seçiminde fiyat aslında dayanma süresine göre artıyor. Yani iyi bir markanın 1000 lik modelini alsanız size yeter. Bizim UPS'den beklentimiz elektrik kesilince yarım saat daha sistemin çalışması değil. Bizim için önemli olan gelen akımı düzenlemesi, ani voltaj yükselmesi veya düşmesinde PC'yi koruması ve olası elektrik kesintisinde 3-4 dakika, çalışıyorsak kayıt alıp, PC'yi kapatacak süre tanıması. Ben imzadaki UPS'i 4 sene önce ilk ciddi sistemi toplarken almıştım. Hala canavar gibi çalışıyor. Elektrik kesintisinden sonra 5 dakika kadar idare ediyor şu anda. Bu tip bir şey yeterli olacaktır. O zaman epey araştırmıştım, Powersonic iyi marka diyorlardı, ben de memnun kaldım zaten

Bu online modeller feln var, fiyatları daha pahalı li modellere göre, bununla ilgili bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkbozkus -- 23 Ağustos 2017; 21:34:58 >

• acaluka kullanıcısına yanıt
    Bide mesela eski PSU en basit bi oyunu oynarken bile deli gibi ısınırdı. Şu an bu PSU gayet serin çalışıyor.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Birde şeyi anlamıyorum. Atıyorum 1000va bi line int ups 600w güç sağlıyor. Ama diyelim benm sistem tam yükte 700w çekiyor. Bu durum yalnızca elektrik kesildiğinde mi bir handikap oluşturuyor, yoksa elektrik olsa dahi sistemimin maksimum güç tüketim değerlerini dikkate alarak bir seçim mi yapmalıyım?
    Max. yük durumu gözetilirse iyi olur. Ancak o zaman fiyat şişiyor. Ben de 1000 lik lullanıyorum bu güne kadar hiç bir kesintide direk kapanma olayı yaşamadım. Gerçi tam yük değildi oyun oynuyordum. Kaldı ki benim sistem oyun sırasında 450 W falan çekiyordur. Tabi 700W çeken bir sistemi 600W sağlayan bir UPS e bağlarsanız kesinti sırasında direk kapanma ihtimali yüksek. Bu konuda elektrik konusunda bilgili birisine danışmak lazım. Ben o denklemlere çok hakim değilim.

OC yapılması, ekran kartının modeli falan epey fark ettirir bu işleri.

EDIT: Hocam şimdi aklıma geldi. Benim oda aynı zamanda home studio. 2 adet referans monitörü var, tanesi 120W çekiyor. Toplam 240W ediyor. Bunlar da UPS ye bağlı. Ancak günlük kullanımda kapalı duruyor, müzik prodüksiyonu yaparken açıyorum. Sadece bi kere bunlar da açıkken kesinti oldu ve sistem şak diye kapandı. Hatta şaşırdım 1000 lik UPS var niye kapandı diye. Ama dediğiniz gibi bu UPS 600W güç sağlıyorsa kapanması normal. 450W gibi PC çekse, 240W da monitörler çekiyor, kaldırmadı sistemi demek ki.

EDIT 2: Hocam merak edip bir araştırma yaptım. PSU dan çekilen güç 1.67 ile çarpılarak gereken Va(voltamper) bulunuyormuş. Bu durumda bana aslında 1500 Va lık bir UPS gerekiyormuş. Valla bu forumu seviyorum. Başkasına yardımcı olayım derken yeni bir şey öğrendim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 23 Ağustos 2017; 21:55:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.