Şimdi Ara

Corsair H105 veya Cooler Master Nepton 280L soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, sistemime soğutucu düşünüyorum ve H105 veya Nepton 280L(120mm ve 140mm destekliyor) arasındayım. Bunlardan birisini aldığımda Ledli Cooler Master Jetflo 120mm takmak istiyorum aşağıdaki gibi.



     Corsair H105 veya Cooler Master Nepton 280L soğutucu
     Corsair H105 veya Cooler Master Nepton 280L soğutucu
     Corsair H105 veya Cooler Master Nepton 280L soğutucu
     Corsair H105 veya Cooler Master Nepton 280L soğutucu
     Corsair H105 veya Cooler Master Nepton 280L soğutucu

    Şu an satıışta bulunan Corsair H105 alsam Jetflo fanları taksam sorun olur mu? İnternette baktığımda H100i ile Jetflo fanların sorun olabileceği hakkında konular var. Yoksa Nepton'u mu bekleyeyim?
    http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=123059



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon01 -- 21 Nisan 2014; 11:56:31 >







  • gordon01 G kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir video inceleme buldum;



    Baktığımızda h105 in daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz.Kendi fanlarıyla değerlerdirecek olursak h105 i tercih etmeniz daha mantıklı gibi.H105 in tek eksisi h100i de kullandığı ve h100 i yide kendim kullandığım için söyleyebilirim ki fanlarının çok sesli çalışması.Belli bir hızdan sonra çıkan ses çok fazla onun dışında bildiğim bir sorunu bulunmuyor.

    Jetflo fanlardan iki adetde kendim kullanıyorum mevcut soğutucum olan cooler master eısbergde ve sorunsuz monte ettim.H105 de sorun çıkacağını düşünmüyordum ama paylaştığınız linkteki yazanlara bakınca kararsız kaldığımı söyleyebilirim. H105 almayı düşünüyorsanız Jetflo dışındaki alternatiflere yönelseniz daha iyi olacak gibi.




  • Aslında Jetflo seçmemim nedeni ledli olması, kasa da pencereli olduğu için bir yandan güzel duru diye düşümdüm. Corsair'in da ledli fanları var ama Türkiye'de yok şu an. Bakalım biraz daha araştırayım ve bekleyeyim o zaman.
  • Nepton 280L direkt muhattabı H110 aslında.Ama iki soğutucu da performans olarak yakın birbirine H105 radyatöründen dolayı.Neptonda ki fanlar JetFlo fakat JetFlo en büyük özelliği ilk defa POM Bearing kullanmasıydı fakat budaki 140 lık fanlarda sleeve kullanılmış. Ama kanat yapısı aynı. Ama yine de H105 den daha sessiz olacaktır. Nepton 280 güzel yanı 120 lık fanlar için de vida yeri var


    Detonator-58 verdiği linkte kullanılan macunlar stok macun olduğu için fark Nepton un aleyhine açılmış olduğunu düşünüyorum.Çünkü Corsair de genelde piyasadaki en kaliteli macunların kalitesinde bir macun kullanıyor.Ama Cooler Master da orta kalite bir macun var. Ben Cooler Master Soğutucularda macunu degiştirdigimde 4 5 derece iyileşme gördüm.

    Direkt takmaya kalkarsan JetFlo fanları sorun olabilir ama araya pul atarsan sorun kalmaz.JetFlo da vida delikleri acayip büyük ondan uzun vidayı taksan vidanın tutunacak yeri kalmaz.Nalburdan araya pul alıp koydun mu sorun düzelir.

    Dediğim gibi performanslar yakın birbirine. .Ses bakımından Nepton daha iyi olur çünkü radyatör kalınlaştıkça ısıyı uzaklaştırmak için daha yüksek fan devri gerekir.Nepton kaliteli bir macun takılınca bence bir adım öne geçecektir performans olarak fakat bu sferde macun masrafı çıkar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.