Şimdi Ara

Corsair H100i Termal Macun Uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu forumdaki arkadaşlarımızın birinden temiz sıfıra yakın bir Corsair H100i aldım geçenlerde, arkadaş kullanıyordu bu yüzden Corsair'in üründe kullandığı termal macun yok oldu, arkadaş da duyarlı bir şekilde termal macunu temizleyip soğutucu üzerine tekrar Arctic Ceramique termal macun sürmüş aşağı yukarı kare şeklinde

Ben overclock yapacağım için bu tip detaylara özen göstermek istiyorum genellikle termal macun işlemci üzerinde kullanılıyor sonra fan üzerine takılıyor. Benim iyi performans alabilmem için arkadaşın sürdüğü termal macunu silmem şart mı, bu macun ve sürüş şekli ile iyi performans alabilir miyim. Silip kendim uygulamam gerekiyorsa Macun + temizleme malzemelerine verilecek paraya değer mi (o kadar fark yaratır mı yani)

Yardımınız için teşekkür ederim, lütfen deneyimli arkadaşlar cevap versinler özellikle Corsair H50-80-100 vb ürünleri kullanmış olan arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Arkadaşlar merhaba, bu forumdaki arkadaşlarımızın birinden temiz sıfıra yakın bir Corsair H100i aldım geçenlerde, arkadaş kullanıyordu bu yüzden Corsair'in üründe kullandığı termal macun yok oldu, arkadaş da duyarlı bir şekilde termal macunu temizleyip soğutucu üzerine tekrar Arctic Ceramique termal macun sürmüş aşağı yukarı kare şeklinde

Ben overclock yapacağım için bu tip detaylara özen göstermek istiyorum genellikle termal macun işlemci üzerinde kullanılıyor sonra fan üzerine takılıyor. Benim iyi performans alabilmem için arkadaşın sürdüğü termal macunu silmem şart mı, bu macun ve sürüş şekli ile iyi performans alabilir miyim. Silip kendim uygulamam gerekiyorsa Macun + temizleme malzemelerine verilecek paraya değer mi (o kadar fark yaratır mı yani)

Yardımınız için teşekkür ederim, lütfen deneyimli arkadaşlar cevap versinler özellikle Corsair H50-80-100 vb ürünleri kullanmış olan arkadaşlar

Hocam zaten H80 H100 gibi ürünlerin üzerinde de sürülü bir şekilde geliyor ve ben geldiği gibi montajını yaptım.Yani üzerindeki macunu silip işlemci üzerine sürmedim.6 ay kadar kullanıp sonra macunu tg2 ile yeniledim hepsi bu.Eğer macun yeterli bir şekilde sürülmüşşse sorunsuz montajını yapıp kullanabilirsiniz.Montajdan sonra stabilite testi ile işlemcide oluşan sıcaklık farkını kontrol ettiğinizde anormal bir durum yoksa sorun oluşmaz.

• Bence de silmeden bir test edin. Sıcaklıklar anormalse yenilersiniz. Pek fark etmiyor işlemci ya da soğutucu üzerine ilk sürülmüş olması. Önemli olan homojen bir şekilde taşmadan dağılıp ısıyı iyi iletmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Arkadaşlar merhaba, bu forumdaki arkadaşlarımızın birinden temiz sıfıra yakın bir Corsair H100i aldım geçenlerde, arkadaş kullanıyordu bu yüzden Corsair'in üründe kullandığı termal macun yok oldu, arkadaş da duyarlı bir şekilde termal macunu temizleyip soğutucu üzerine tekrar Arctic Ceramique termal macun sürmüş aşağı yukarı kare şeklinde

Hocam zaten H80 H100 gibi ürünlerin üzerinde de sürülü bir şekilde geliyor ve ben geldiği gibi montajını yaptım.Yani üzerindeki macunu silip işlemci üzerine sürmedim.6 ay kadar kullanıp sonra macunu tg2 ile yeniledim hepsi bu.Eğer macun yeterli bir şekilde sürülmüşşse sorunsuz montajını yapıp kullanabilirsiniz.Montajdan sonra stabilite testi ile işlemcide oluşan sıcaklık farkını kontrol ettiğinizde anormal bir durum yoksa sorun oluşmaz.

Lütfen biraz dikkatli okuyun yazımı 1. el değil 2. el o yüzden Corsair'in termal macunu zaten yokolmuş durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Bence de silmeden bir test edin. Sıcaklıklar anormalse yenilersiniz. Pek fark etmiyor işlemci ya da soğutucu üzerine ilk sürülmüş olması. Önemli olan homojen bir şekilde taşmadan dağılıp ısıyı iyi iletmesi.

Bence de bu şekilde bir deneyeceğim, bence insanlar bu macun işini biraz fazla büyütüyorlar yok şöyle sür yok böyle sür yoksa yandın bittin etc. geçen bir teste baktım çok ideal o pirinç kadar konulan ile direk her tarafa döşenen arasındaki sıcaklık farkı yükte 3 derece. (Tabi herhalde iyice abartmadılar)

Bence yeni termal macun + temizleyici etc vermeye değecek bir fark oluşturmayacak, ama yine de kendim deneyip görecem anormal sıcaklık değerlerine rastlarsam silip tekrar süreceğim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Lütfen biraz dikkatli okuyun yazımı 1. el değil 2. el o yüzden Corsair'in termal macunu zaten yokolmuş durumda.

Bence siz biraz dikkatli okuyun arkadaş sorununuzu okumuş ve ona göre gayet güzel cevap vermiş. İlla işlemci üzerine uyulanmasına gerek yok soğutucular sıfırken de üzerine uygulanmış bir şekilde geliyor siz ikinci el almışsınız satan kişi üzerine sürüp yollamış yani değişen birşey yok gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Ayrıca satan kişi Arctic Ceramique uygulamış bu da çok güzel bir termal iletkendir hatta Corsair'in üzerinde gelen termal macunundan büyük ihtimalle daha iyidir.

• Ben silip takmıştım,çünkü h100i nin üzerindeki macun işlemcinin çapından daha geniş sürülmüş,o şekilde taktığımda belirli bi süre sonra macun eriyeceğinden işlemcinin kenarlarına bulaşıp anakartla bütünleşebilir düşüncesiyle silip işlemcinin üzerine sürüp takmıştım.Ne kadar ince düşünmüşüm...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair H100 V2 Sıvı Soğutucu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RhythmOfTheNight

Ben silip takmıştım,çünkü h100i nin üzerindeki macun işlemcinin çapından daha geniş sürülmüş,o şekilde taktığımda belirli bi süre sonra macun eriyeceğinden işlemcinin kenarlarına bulaşıp anakartla bütünleşebilir düşüncesiyle silip işlemcinin üzerine sürüp takmıştım.Ne kadar ince düşünmüşüm...

Isınan macun biraz daha yumuşar ama akıp damlama yapmaz bence biraz fazla ince düşünmüşsünüz.

• Çok aksiyon oyunu oynuyorum herhalde ondan oluyor,Hayal gücü genişledi biraz ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.