Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

bu konuyu iyiki gördüm h100 montajını yaparken banada biraz boşluk varmış gibi geldi ama bu kadar kişi kullanıyor hiç kimse birşey demediğine göre normaldir demiştim demek ki olay şimdi açıklığa kavuştu hemen şu pul olayını deneyeyim pulların belli bir kalınlığı varmı ? ona göre birşey uydurmak lazım

1 yada 1,5mm kalınlığında pul olabilir
    ben 1,5mm lik kullandım daha sağlam oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

Açıklayıcı öncesi ve sonrası sıcaklık testleri geliyor az kaldı

Seninde emeğin çok oluyor uğraşıyorsun teşekkürler

• Bende de ayni sorun olunca DigitalTrend ve iki ayri son nihai satici ile gorustum. Bazi aldigim bilgiler resmi Corsair aciklamalari bazilari da off-the-record diyebilecegimiz aciklamalar. h100 olarak 10 tane aldim dersem az olur. Kendi bilgisayarlarima ve cevreme. Firmalardan sirketime toplu alim yaptigim icin de yonetim kismi ile temasim var.

Corsair resmi olarak sorunu kabul etmiyor. Ayaklar asagindan hicbiri tam oturmasa (Ben de sadece 1 tanesi gevsek oluyordu) h100 ya da h80 cpu blogu oturtulup, vidalari takildiginda basincin bu sorunu ortadan kaldirdigini bunun kesinlikle bir problem olmadigini soyluyor.

Kimin dedigini soylemiyorum ama teknik bolumler de bu sorunun farkinda olduklarini soylediler ve bir kac cozum onerdiler. Bazisi iyice vidayi zorlayip sikiyoruz tarzi bazilari m5 pulu direkt onerdiler. h100i m5 pul konusunu sormadim. Yani bu konuda bir uretim hatasi ya da eksikligi var. Pulun tanesi 10 kurus. Yani 40 kurusa hallolan bir problem.

Bana verilen bilgiler soyle:

h100 pompasi Corsair en guclu pompasi ve en cok devir cevireni. Fakat h100i'ye yeni takilan pompa h100'nin pompasi ile ayni devirde calistiginda da daha az kapasiteli. Yani ikisi de ornegin 1000 devirde diyelim h100 pompasi daha cok devir daim yapabiliyor. Ayrica ayni volumde su devir daimi icin daha sessizmis. 120mm fan, 200mm fan ile ayni hacimde hava uflemek icin daha cok devir cevirmek zorunda ve daha sesli olmak zorunda h100i 120mm fan gibi kabaca. Burda sorun h100 pompasi hem hacim olarak 200mm fan gibi ama ayni zamanda cok da devir ceviriyor. Genelde ben ve cogu arkadasim fanlari kisik kullaniriz ve gerektiginde acariz. Film izlerken kismak, oyun oynarken acmak gibi. Fan kontrolcu ile mesela. Pompayi da molex degil 3 pin adaptor ile yapsalardi herkes durumuna gore ayarlardi ses de olmazdi. Pompa surekli sesli olsa arizali uretim olurdu 11 volta dusurunca ses hic yok. Demek ki nasil cok devir ceviren fan hic ses yapmasa en azindan hava sesi yapar bunun gibi pompa da ses yapiyor. Corsair neden israrle 3 pine gecmiyor ilginc. h100 fanlari en kisik devirde iken mesela sesli de degil. Pompa kafasina fani baglarsaniz deviri cok dusemiyor. Suleyman'a bana promosyon gelen Zalman fan kontrolcuyu verdim, 4 tane Corsair canavar gibi en yuksek statik basincli fani fan kontrolcuye bagladi ses yok diyor. Sorun uretimde pompa da fan da degil. Gucu ayarlayabilmekte. Pompa da problem yok. Bazi arkadaslar diyecekler bizimki sesliydi degisince duzeldi. Bazi pompalar daha cok devir cevirdigi icin sesli. Voltaji dusur 11'e bitsin.

Bir baska teknik servis h100 ile h100i pompasi ayni olacak icinde kendinden diyotlu dedi ne kadar dogru bilmiyorum. Ozetle oyle yada boyle Corsair pompayi kontrol ettirmeyecek.

Corsair h80 ve H100'de Shin Etsu G serisi kullaniyor. Yeni serilerinde x23-7762 kullanacaklar. En ust model x23-7783d olmayacak. Bu en modeli siparis verdim geliyor. Bu termal macun yuksek basincli termal islemlerde (ornegin cpu sogutma-cpu kafasi iyi basincla sikistirildigi icin) su an dunyanin en iyisi. Basinc az ise 7762'den kotu. Ekran kartlarinda ornegin kullanilamiyor cunku sikistirma basinci yok. 7783d neden kullanmayacak Corsair? Cunku yine vida vs problem cikarsa ve montaj basinci duserse, kotu sonuc verecek. Uretim mukemmel ise ve 7783d varsa bu sefer de sonuc cok iyi olacak. Fakat aldigim bilgi guvenemediklerinden her duruma uygun bir ust model 7762'ye gececekler. Su an piyasada satista 7762 yok ya da az Corsair fabrikanin butun uretimini kapatmis.7783d ise var. 7783d mukemmel sikistima ortaminda en ust seviye askeri kompenentlerde ucaklarda ve denizaltilarda dahi kullananilan bir termal ara elemanmis.

Bir kez bir kucuk teknik problemim olmustu Suleyman'i aramistim evime gelmisti, problem olunca da onu aradim o da ayni sorunu yasamisti, konu acildigi iyi oldu. Acan arkadasa da tesekkur ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozokaydin -- 20 Kasım 2012; 23:44:29 >

• Ben teşekkür ederim. Siz ve Süleyman bu sorunu fark etmemiş olsaydınız; açılacak konu olmayacaktı. Vesilenizle birçok kişi bu sorununa çözüm bulmuş oldular.
  • Evet arkadaşlar sizin için ufak bir test yapmaya çalıştım

H100 'ü ilk aldığımdaki 45 dakikalık prime testi sonuçlarım max gördüğüm sıcaklık 72 ydi normaldede 65 - 69 arası geziniyordu

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

Buda az önce yaptığım testim 75 dakikalık prime testi. Max sıcaklıklarım ve anlık sıcaklığım ordadır min sıcaklığa aldanmayın yanlışlıkla programı kapatıp açtım

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

• az önce backplate yi söktüm 1.5 mm yakın kalınlıkta plastik ilave pullarını taktım macunu da yeniledim bir kaç bench testi yaptım eskisine oranla masaüstünde 3 , tam yükte 5-6 derecelik düşüş var bu çok iyi bir değer bence bu konuyu araştıran ve konu açıp bizimle paylaşan üyelere teşekkür ederim
  • quote:

az önce backplate yi söktüm 1.5 mm yakın kalınlıkta plastik ilave pullarını taktım macunu da yeniledim bir kaç bench testi yaptım eskisine oranla masaüstünde 3 , tam yükte 5-6 derecelik düşüş var bu çok iyi bir değer bence bu konuyu araştıran ve konu açıp bizimle paylaşan üyelere teşekkür ederim

Macunu her iki yüzeye sürünüz cpu/blok üzerine incecik olsun
    Eger iki yüzeyede sürerseniz sıcaklıklar dahada düşüyor.En kötü macun 100saat sonra tam etkisini gösterecektir.

Bu arada benim kullandığım macun artic colling mx4 saat farkı daha düşük

Bu konuda emeği geçen herkes burada.
    Faydası varsa ne mutlu bize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 21 Kasım 2012; 0:10:29 >

• h100i'de de bu şekilde bir temassızlık var mıdır? (pompa sesinide çözmüşler diyorlardı çözememişler sanırım.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Bu H100'deki pompa sesi dediğiniz tıkırtı gibi gelen ses mi bende arada gidip arada geliyor o ses eski seri sahibiyim. Saçma geldi ya hep olur ya hiç olmaz gidip gelmesi iyiyye işaret değil gibi.

Korkma kötü birşey değil.
    normalde h100 pompası 12volt ile çalışıyor.
    Ancak 11volt gelince ses yapmaz 12volt ve üzeri gelince ses yapar.
    Sebebi Teknik bir üretim hatası diyelim.
    Bu sorunu direnç diyot kullanarak hallediyor ama hallolan bir şey yok ortada sadece araya koyulan direnç h100 giden 12 voltu sabit 11volta düşürüyor ve ses gidiyor.

yani giden voltaj 11 olursa ses olmaz.Siz korkmayın sizin powerdan 12.1volt gittiği anlarda ses yapıyor.O dalgalanma yı sabitlerseniz ses gidecektir.5tl ye yaptırabiliyorlar sizde yaparsınız tarif ederim.
    Özetlersek:pompa sesi arıza anlamına gelmiyor sadece sabit 12volt gelmediği anlamına geliyor.
    siz bu sesten rahatsız oluyorsanız h100 güç kablosuna ufak bir diyot ekleyerek voltajı 11.5 volt felan yapmış olursunuz.Ve ses kesilir.

iyi bir powerda ses olmuyor diyenlerde var sabit 12volt göderdikleri için ancak bana göre h100 pompadına 12 volt agır geliyor 11volt da ses kesiliyor.

Sanki pompa tam devirde boşluk var balans yapıyor o yüzden tam devir dönmemesi sağlanmalı

Edit: diyot kullanınca pompa devri düşürülmüş oluyor.100rpm kadar

diyotlu 1680rpm pompa dönüş hızı oluyor diyotsuz bu deger 1750rpm ye çıkabilir

Teşekkür ederim cevabınız için haftasonu pul uygulamasını yapacağım. Kasamda fan kontrolcülerim var. Bir girişi bunun için ayırırım Buda aynı işi görür ses kesildiği yerde sabitlerim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

az önce backplate yi söktüm 1.5 mm yakın kalınlıkta plastik ilave pullarını taktım macunu da yeniledim bir kaç bench testi yaptım eskisine oranla masaüstünde 3 , tam yükte 5-6 derecelik düşüş var bu çok iyi bir değer bence bu konuyu araştıran ve konu açıp bizimle paylaşan üyelere teşekkür ederim

Macunu her iki yüzeye sürünüz cpu/blok üzerine incecik olsun
    Eger iki yüzeyede sürerseniz sıcaklıklar dahada düşüyor.En kötü macun 100saat sonra tam etkisini gösterecektir.

Bu arada benim kullandığım macun artic colling mx4 saat farkı daha düşük

Bu konuda emeği geçen herkes burada.
    Faydası varsa ne mutlu bize

2 yüzeyi de macunladım bu saat olayını bilmiyordum bakalım sıcaklıklar dahada düşecekmi

• @Jlozde son demek istediğinizi anlamadım ancak pul koymanın faydasını yukarıda @Oguzzzzz arkadaşın verdiği ss lerde farkı görebilirsiniz.
    Bu fark işlemciden işlemciye dahada yüksek farklı olabiliyor.

@.:Romeo_Redline:. Macunların %100etkisini görebilmek için biraz kurumsı gerekiyor.
    Mesela artic silver 5 marka macun için 100saat sonra tam performanstan bahsediliyordu
    Kaliteli macunlarda bu süre kuruma işlemi saatlerle sınırlı.

Bence şimdilik artic colling mx4 ile çok memnunum gayet iyi.

Daha öncede thermaltake big water 780i sıvı soğutma kullanıyordum.En büyük olanı bunun üzeri yok.
    Neyse macun olarakta artic silver 5 di

sıcaklıklar Çekirdek 72idi

Neyse h100 + artic colling mx4 ikilisinde çekirdek sıcaklıklar ı 55,56,58,60

Neden bu kadar verimli olduğunu anlamadım.
    Demekki ya benim önceki sıvı çarpık kalıp tam oturmuyordu yada h100 daha iyi diyorum

İşlemci bloğu kesinlikle cillop gibi sıkı düzgün tam oturmalı.

• quote:

@Jlozde son demek istediğinizi anlamadım ancak pul koymanın faydasını yukarıda @Oguzzzzz arkadaşın verdiği ss lerde farkı görebilirsiniz.

@.:Romeo_Redline:. Macunların %100etkisini görebilmek için biraz kurumsı gerekiyor.
    Mesela artic silver 5 marka macun için 100saat sonra tam performanstan bahsediliyordu

Daha öncede thermaltake big water 780i sıvı soğutma kullanıyordum.En büyük olanı bunun üzeri yok.

Demekki ya benim önceki sıvı çarpık kalıp tam oturmuyordu yada h100 daha iyi diyorum

Şöyleki haftasonu pulları takmak için kasayı açacağım. Pulları takarkende h100e enerjiyi fan kontrolcüsü aracılığı ile vereceğim ve h100ün takılı olduğu çıkışı %90 ile çalıştıracağım. Fan kontrolcülerinin de işi voltajı düşürmek sonuçta işe yarar gibime geldi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladımm mmm mantıklı ama pompayı nasıl fan kontolcüye baglayacaksın çeviri molex in varmı

• Evet H100 molex ile bağlanıyordu ben onu hiç hesaba katmadım . Diğer yöntem ile nasıl yapabiliyoruz. Bu arada yardımların için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Evet H100 molex ile bağlanıyordu ben onu hiç hesaba katmadım . Diğer yöntem ile nasıl yapabiliyoruz. Bu arada yardımların için çok teşekkür ederim.

molexi 3pine çevirip fan kontrolcüye takabilirsiniz fakat muhtemelen başarılı olamayacaksınız..kanal başı 30w veren fan kontrolcümde denedim, başarılı olmadı..fakat aynı mantıkla fan kontrolcüye değil de anakartınızın fan çıkışına bağlayınca sorun halloluyor..biostan da taktığınız fan çıkışının hızını %80 yapın ve ses vs kalmasın..

http://forum.donanimhaber.com/m_67906298/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67906298

• quote:

@Jlozde son demek istediğinizi anlamadım ancak pul koymanın faydasını yukarıda @Oguzzzzz arkadaşın verdiği ss lerde farkı görebilirsiniz.

mx4 kalitesini belli etmiş bir macun bulsam alacağım da bulamıyorum bir türlü

• forumda satıyorlar dostum..

http://forum.donanimhaber.com/m_68284354/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturca89 -- 21 Kasım 2012; 13:24:05 >
  • Bu durum h80'dede işe yarıyo mu ?
  • Yukarıda yazılmıştı. Evet.
  • Arkadaşlar aman diyim vidaları fazla sıkmayın elinizde kalıyor, dün bir tanesini koptu bu şekilde. Biraz fazla yüklendim galiba. İnventusa mail attım kırılan parçayı göndereceklerini söylediler. Corsaire'de mail atmıştım onlar da montaj kitinin tamamını ücretsiz olarak göndereceklerini söylediler.
    Bu arada vidanın birisi yok sistem şu an bu şekilde çalışıyor işin ilginç tarafı yük altında ve boşta sıcaklıklarda hiçbir değişiklik olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.