Şimdi Ara

Corsair Force GT 120 x2 (RAID-0 testi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SSD düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından bende RAID-0 modunda kullandığım 2 adet Corsair Force GT 120GB SSD 'leri ATTO ile test ettim.

SSD Model: 2x Corsair Force GT 120Gb
    Firmware: v1.3.2
    Interface: SATA III
    SATA Mode: Raid@128KB
    SATA Port: Intel, Port 1-2
    SSD Driver: RST 10.6.0.1022
    Motherboard: Asus Maximus IV Gene-Z (Z68 Chipset)
    Chipset Drivers: Intel 9.2.0.1025
    BIOS Version: 0706 - 08/16/2011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 16 Ekim 2011; 16:30:51 >

• bende almayı düşünüyorum şu an ama bu kadar para vermeye değermi

sistem parçaları şu şekilde

1 i5 2500k 440tl
    2 MSI Z68A-GD65 (G3) Intel Z68(B3) 425tl
    3 GSKILL 8GB (2x4GB) *2 16gb almayı düşünüyorum 250 tl
    4 CORSAIR 120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 475 tl

nasıl olmuş acaba çokmu pahalı bütçem 850 tl ama :D
  • Güzel bir sistem, iyi bir ekran kartıyla neredeyse bütün oyunları yüksek detayla oynatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Güzel bir sistem, iyi bir ekran kartıyla neredeyse bütün oyunları yüksek detayla oynatır.

şu an ekran kartım 5670 ancak pce expres 3.0 ları bekleyeceğim
  • merak ettiğim bi konu var bende şimdilik tek 120 gt var ama kendi içinde dosya taransferi sırasında yavaşlık baya fazla 90mb civarına geriliyor.
    raid de bunu test etme imkanı varsa sevinirim.
    windows da bir dosyayı başka bir dklasöre kopyalayıp değerleri verebilirmisiniz. dosya mümkünse büyük olsun ki ilk başladığı değerlerden kaça kadar gferiliyor görmüş olalım.
  • Güzel değerler hayırlı uğurlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0d3r36 -- 18 Ekim 2011; 10:12:12 >
  • quote:

SSD düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından bende RAID-0 modunda kullandığım 2 adet Corsair Force GT 120GB SSD 'leri ATTO ile test ettim.

Ben de 2 adet Corsair Force GT 120 GB aldım RAID 0 yapmak üzere ancak forumdaki bir çok yorum kafamı karıştırdı. Stabilite sorunlarından bahsedilmiş. TRIM desteğinin olmayışı da var. O yüzden birini iade etmeyi bile düşündüm. Bu konuda en iyi fikir verebilecek kişi sizsiniz. Ne yapmamı önerirsiniz. Bir sıkıntı yaşadınız mı? Kurarken nelere dikkat etmem gerekir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronautist

quote:

SSD düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından bende RAID-0 modunda kullandığım 2 adet Corsair Force GT 120GB SSD 'leri ATTO ile test ettim.

Ben de 2 adet Corsair Force GT 120 GB aldım RAID 0 yapmak üzere ancak forumdaki bir çok yorum kafamı karıştırdı. Stabilite sorunlarından bahsedilmiş. TRIM desteğinin olmayışı da var. O yüzden birini iade etmeyi bile düşündüm. Bu konuda en iyi fikir verebilecek kişi sizsiniz. Ne yapmamı önerirsiniz. Bir sıkıntı yaşadınız mı? Kurarken nelere dikkat etmem gerekir?

Malesef forumda işi bilmeyen birçok arkadaş boş keseden salladığı için konuya aşina olmayan kişilerin kafasının karışmasına neden oluyor.

Corsair Force GT 120GB ile RAID 0 yaptığınızda saniyede 1.1GB/s okuma ve 1GB/s yazma hızına kavuşuyorsunuz. Böyle bir performans açıkçası bütün I/O bottleneck 'i ortadan kaldırıyor. Bilgisayarın power tuşuna basıp boot ekranını geçtikten 3-4 saniye sonra Windows 7 desktop 'ta oluyorsunuz. Oyunlar hiç bekletmeden yükleniyor vs. Böyle bir performansın sorgulaması olabilir mi?

Sorunuza geri dönersek, TRIM desteği şuanda sadece AHCI modunda desteklenmekte sırf bu nedenle Sandforce kontrolücü üzerinde Garbage Collector özelliği gelmektedir. Sözün özü TRIM desteğine ihtiyaç yok çünk Garbace Colletor arka planda bu işi RAID modundayken yapıyor.

Corsair Force GT 120GB üzerinde ayrıca senkron flash memory gelmekte. Bu da diğer SSD 'lerden bir adım önde olmasını sağlıyor.

Stabilite problemi denilen şey SSD 'lerin hibernate modunda uykudan uyanmaması veya crash olması. Bu noktada zaten her markanın yeni firmware 'ler piyasaya çıkıyor. Şuanda Corsair Force GT 120GB için son sürüm 1.3.3 ve bana göre sorunsuz. Zaten bu problemi yaşamamanız için BIOS 'dan güç koruması özelliklerini (C4/C5 energy saving vs) devre dışı bırakmanız yeterli. Ayrıca windows 'da güç özelliklerinin yüksek performans 'a getirin.

Dikkat etmeniz gereken nokta SSD 'leri mutlaka Intel kontrol kartına bağlayın. Özellikle Marvell kontrolcüler SSD 'lerde performans sıkıntısına yol açıyor.

Sözün özü... Corsair Force GT 120GB ile RAID 0 yaptıktan sonra bir daha başka bir çözüm aramazsınız. Ben nazar değmesin çok memnunum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aeronautist

quote:

Malesef forumda işi bilmeyen birçok arkadaş boş keseden salladığı için konuya aşina olmayan kişilerin kafasının karışmasına neden oluyor.

Corsair Force GT 120GB ile RAID 0 yaptığınızda saniyede 1.1GB/s okuma ve 1GB/s yazma hızına kavuşuyorsunuz. Böyle bir performans açıkçası bütün I/O bottleneck 'i ortadan kaldırıyor. Bilgisayarın power tuşuna basıp boot ekranını geçtikten 3-4 saniye sonra Windows 7 desktop 'ta oluyorsunuz. Oyunlar hiç bekletmeden yükleniyor vs. Böyle bir performansın sorgulaması olabilir mi?

Sorunuza geri dönersek, TRIM desteği şuanda sadece AHCI modunda desteklenmekte sırf bu nedenle Sandforce kontrolücü üzerinde Garbage Collector özelliği gelmektedir. Sözün özü TRIM desteğine ihtiyaç yok çünk Garbace Colletor arka planda bu işi RAID modundayken yapıyor.

Corsair Force GT 120GB üzerinde ayrıca senkron flash memory gelmekte. Bu da diğer SSD 'lerden bir adım önde olmasını sağlıyor.

Stabilite problemi denilen şey SSD 'lerin hibernate modunda uykudan uyanmaması veya crash olması. Bu noktada zaten her markanın yeni firmware 'ler piyasaya çıkıyor. Şuanda Corsair Force GT 120GB için son sürüm 1.3.3 ve bana göre sorunsuz. Zaten bu problemi yaşamamanız için BIOS 'dan güç koruması özelliklerini (C4/C5 energy saving vs) devre dışı bırakmanız yeterli. Ayrıca windows 'da güç özelliklerinin yüksek performans 'a getirin.

Dikkat etmeniz gereken nokta SSD 'leri mutlaka Intel kontrol kartına bağlayın. Özellikle Marvell kontrolcüler SSD 'lerde performans sıkıntısına yol açıyor.

Sözün özü... Corsair Force GT 120GB ile RAID 0 yaptıktan sonra bir daha başka bir çözüm aramazsınız. Ben nazar değmesin çok memnunum.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Bu durumda hazırda bkletme, uyuma gibi modları devre dışı bırakıp, güç ayarlarını da tıpkı şu an da kullandığım gibi yüksekte tutarsam sorun olmayacak demek.

• Hocam maaşallah performansı çok iyi nasip olursa ben de ileride böyle bir şey düşünüyorum sorun çıkarsa yardım için kapınızı çalabilirim.
  • Tabi elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • Sata 3 portlarının max değeri 600 mb değilmi ? eğer öyleyse 1 gb nasıl okuma yazma yapabiliyor SSD ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaciik

Sata 3 portlarının max değeri 600 mb değilmi ? eğer öyleyse 1 gb nasıl okuma yazma yapabiliyor SSD ?

SSD'leri 2 ayrı SATA III portuna taktığımız için öyle bir sınırlama söz konusu olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaciik

Sata 3 portlarının max değeri 600 mb değilmi ? eğer öyleyse 1 gb nasıl okuma yazma yapabiliyor SSD ?

aeronautist 'de açıkladığı gibi bu sınırlama sadece tek port için geçerli. Tek bir 240GB SSD almak yerine 2 adet 120GB SSD aldığınızda hızınızıda ikiye katlamış oluyorsunuz.
  • Merhaba arkadaşlar bende 2 tane Corsair Force Series 3 120 GB SSD SATA 3 aldım bi arkadaşım raid yaptı fakat malesef aldığımız değerler yukardaki konu sahibi TorwaK isimli arkadasımızın değerleri ile arasında çok ciddi fark var , aşağıya değerlerimi ekliyorum sizcede böyle düşünmekte haklımıyım arkadaşlar ?

Bilgisayarımın diğer bileşenleri aşağıdaki gibidir

İşlemci Intel Core i7 930 Soket 1366 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşle
    Ram Team Xtreem 6GB DDR3 2000MHz
    Anakart GIGABYTE X58A-UD7 Intel X58 DDR3 2200MHz
    Ekran Kartı ASUS HD5970 GDDR5 2GB 512BitPower Suply OCZ Turbo cool 860 watt PSUKasa Thermaltake Armorİşlemci Soğutucu THERMALTAKE BIGTYPE 14 PROMonitör AOC 23.6

• quote:

Orijinalden alıntı: AliveFoto

Merhaba arkadaşlar bende 2 tane Corsair Force Series 3 120 GB SSD SATA 3 aldım bi arkadaşım raid yaptı fakat malesef aldığımız değerler yukardaki konu sahibi TorwaK isimli arkadasımızın değerleri ile arasında çok ciddi fark var , aşağıya değerlerimi ekliyorum sizcede böyle düşünmekte haklımıyım arkadaşlar ?

Bilgisayarımın diğer bileşenleri aşağıdaki gibidir

İşlemci Intel Core i7 930 Soket 1366 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşle
    Ram Team Xtreem 6GB DDR3 2000MHz
    Anakart GIGABYTE X58A-UD7 Intel X58 DDR3 2200MHz
    Ekran Kartı ASUS HD5970 GDDR5 2GB 512BitPower Suply OCZ Turbo cool 860 watt PSUKasa Thermaltake Armorİşlemci Soğutucu THERMALTAKE BIGTYPE 14 PROMonitör AOC 23.6

sizin düşükdeğerler almanızın tek sebebi anakartınız.
    anakartınızın marvel sata3 çipi var. yani sata 3 desteği direct intelden değil bu sebeple düşük değerler alıyorsunuz.

• Selam arkadaşlar benim MSİGT780DXR model laptopum var 2 adet Corsair, Force GT serisi SATA-III 120gb alayım raid 0 yapayım diyorum.

Bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var.

Çok yüksek değerde hız artar mı oyunlarda daha iyi verim alırmıyım. işlemcim i7 2670QM ram 16GB ekran kartı 570m GTX eski 1.5tb hdd yi çıkaracağım.

Sizden bilgi ve öneribekliyorum saygılar.
  • merhaba force gt 60 kullanıyorum yakın zamanda aldım ilk defa ssd firmware edicem yardımcı olursanız sevinirim ...
  • Gule gule kullanin cok iyi degerler . Bendede 1 adet Corsair Force GT 120 gb var bende ikincisinide almayi istiyordum raid icin ama daha ønce hic raid yapmadim nelere dikkat etmeliyim biostan ne gibi ayarlari secmeliyim
    Anakart ,ASUS Maximus IV Extreme-Z, Z68
  • Buda benim yaptigim raid o neden daha dusuk degerler ?
    Bilgisayar bileşenlerim şu şekilde

Intel Core i7-2600K, işlemci

ASUS Maximus IV Extreme-Z, Z68 anakart

2x Corsair Force Series GT 120GB, 2.5", SATA 6Gb/s ssd

Corsair XMS3 Dominator GT 16GB PC3-14900U CL9-10-9-27 (DDR3-1866) ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1974 -- 1 Mayıs 2012; 15:01:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.