Şimdi Ara

Corsair ax1200i mi evga supernova 1000 P2 mi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Hocam senin de bilgin yok fikrin var Elektrik-elektronik okuyup usb portunda sadece veri alisverisi vardir diyorsun

Veri alışverişi Allah vergisi değil kardeşim.Elektrikle oluyor Tabiiki havadan gelmiyor.Ama Veri transferi yaparken Harcadığı veri transferini düşün.Ben sana ''Elektrik elektroniğimle'' kısaca anlatayım:

P=I.V (P=güç,I=amper,V=volt)

3000 Mah,1.5V'lık 1.5 saatte şarj olan kendi telefonum üzerinden hesaplama yapalım.

3000 Mah=3 amper 3*1.5=4.5w yapar.Yani sen 1.5 saat boyunca veri transferi yapsan(!) 4.5W güç harcar.Onu da yapmadığına göre USB üzerinden tartışmak yersiz.

• Hocam sen gercekten elektrik elektronik mi okuyorsun1.5 saatte demek 4.5 W yaparTekrar incele hesabiniAyrica veri transferi konusunu telefon üzerinden tartismak sacma, 2.5" bir hdd bile veri yazarken yada okurken 4 watt civari ceker. Bostayken 2 watt civarina düser

Bütün psu hesaplayan programlarda anakartlar high end, regular yada bunlarin server icin olan versiyonlari olmak üzere farkli kategorilere ayrilir cünkü bu durum anakartin cekecegi/cekebilecegi güc ile alakalidir Ses karti konusuna gelince rahat 7-8 watt ceker. Ram konusuna gelince DDR3 1.5v ram 3 watt civari ceker ki bende mesela 8 tane var. Yani yaptigin hesap sacma, fazla zorlama

• İyice saçma bir yere gitti konu.Son hesabım bayağı iyiydi Elektrik Elektronik okumuorum bu arada,ilgi alanları kısmına ekledim öylesine.Böyle bir konuda sürekli diretip muhalefet olan insanları hiç sevmem.Sanrım ben bu durumda o ben oluyorum İyice saçma sapan yerlere gitti konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 19 Haziran 2014; 2:29:46 >
  • 1000-1200w ile ne yapılacak çok merak ediyorum. 4way-SLI/Crossfire yapacaksanız lafım da yok da, aksi bir durumda para israfı sadece. Cebinizde kalacak para ile aldığınızdan bir üst model ekran kartı alabilir veye SLI/Crossfire yapabilirsiniz.

Enermax ve Seasonic varken niye sadece bu iki marka/model bilemedim ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 19 Haziran 2014; 9:15:57 >
  • HapLoo kullanıcısına yanıt
    Beğendiğim ürünler niye olmasınlar ki ? Pahalı olduğundan mı kötü olduklarından mı mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostcan senin alacağında hayırlı olsun inşallah nokta hatası yoktur

• butterflv kullanıcısına yanıt
    1000-1200w niye olmasınlar mı dediyseniz, kuracağınız sistemde %90 atıl kalacaklarından.

Corsair-Evga niye olmasınlar mı dediyseniz, zaten Corsair'deki PSU'lar Seasonic marka, üstüne verdiğiniz para marka olmasından kaynaklı. Corsairlerin i serilerinde bir de yazılım kontrolü var ama PSU için ne kadar gerekli tartışılır. Çoğu kişi için "gimmick" ten öteye gitmez. Önemli bir etken olmamalı PSU alırken. Bir de whine sorunu vardı bazı modellerde, ne oldu son durum bilmiyorum.

Enermax zaten 3'ünden de iyi bir marka.

Sonuç olarak: Benim önerim Evga Supernova G2 850W veya Seasonic x-850 Gold olur. (Aşırı zorlamadıkça PSU fanları bile çalışmıyor Seasonic'te, sıfır ses.) Bulursanız Enermax Revolution 850. Fazlasına ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum.

Edit:

Bu linki de buraya bırakayım destekleme adına. Jonnyguru'dan 9.9 alan nadirdir:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=377

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 19 Haziran 2014; 9:54:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HapLoo

1000-1200w niye olmasınlar mı dediyseniz, kuracağınız sistemde %90 atıl kalacaklarından.

Corsair-Evga niye olmasınlar mı dediyseniz, zaten Corsair'deki PSU'lar Seasonic marka, üstüne verdiğiniz para marka olmasından kaynaklı. Corsairlerin i serilerinde bir de yazılım kontrolü var ama PSU için ne kadar gerekli tartışılır. Çoğu kişi için "gimmick" ten öteye gitmez. Önemli bir etken olmamalı PSU alırken. Bir de whine sorunu vardı bazı modellerde, ne oldu son durum bilmiyorum.

Enermax zaten 3'ünden de iyi bir marka.

Sonuç olarak: Benim önerim Evga Supernova G2 850W veya Seasonic x-850 Gold olur. (Aşırı zorlamadıkça PSU fanları bile çalışmıyor Seasonic'te, sıfır ses.) Bulursanız Enermax Revolution 850. Fazlasına ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum.

Edit:

Bu linki de buraya bırakayım destekleme adına. Jonnyguru'dan 9.9 alan nadirdir:

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=377

Corsair'in sonunda i olan modellerini seasonic üretmiyor.Link dışında en önemli avantaji i serisinde gerçek zamanlı voltaj regülasyonu var.

Söylediklerin çok haklısın kesinlikle bir sözüm yok eksik olma zahmet edip yardımcı olmaya çalışmışsın ama yukarıda belirttiğim gibi bu ikisine gönül verdik olayıda çözümledik ama dediğim gibi yine de çok sağol tavsiyen benim için sonuçta

• nfsworld kullanıcısına yanıt
    Evet öyleymiş gerçekten de i serisinde bazı modellerde Seasonic üretim yokmuş, ben de öğrenmiş oldum @butterflv kararını vermiş ama yine de önerim evga veya seasonic olurdu 3'ü arasından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 19 Haziran 2014; 10:02:19 >
    Kalitelerinden hiç şüphem yok pc içinde corsair set mesela beni en çok çeken kauçuk kablonun kauçuğu bükülmesi (anlayamazsınız) olmaSa zaten evga olacak orda karar kesin

Hocam ikisi de çok güzel ürünler zaten, ben bütçe yönetimi için yaptım o yorumu yoksa pişman olmazsınız birinden veya ötekinden. Güle güle kullanın şimdiden
    Farkındayım dostum sağolasın bütçem çok geniş değil zaten ama bu parayı buna ayırdım örneğin basit bi buzdolabı alırsın ama hiç düşünmezsin tam gün fişten hiç çıkmayan ve en az dinlenen o o bozulsa elinde soğutamazsın doğrumudur ? Ben bu zaman a kadar psu ya hiç önem vermedim bende en önemli şey şu an için odur çünkü ilk tuşa bastığında ilk açılan en çok yüke maruz kalan ve son tuşa basıldığında en son kapanan o bence bu ilgiyi hak ediyor haksızmıyım ?

Söylediklerinizde haklısınız ama o dediklerinizi 850W iyi bir PSU ile de yaparsınız. 1000-1200-1500W PSU, ekstrem bir sistem olmadıkça sokağa atılmış para gibi oluyor. Mesela bende Seasonic X-850 var, SLI+OC dahil hiç bir sıkıntı yaşamadım, PC 7/24 açık. Bir PSU'ya 450-500 TL verip bir iş görmesi var, bir de 1200 TL verip aynı işi görmesi var. Aradaki ödediğiniz farkta sizin kazandığınız bir şey olmuyor, parçalarınızın o kadar güce ihtiyacı yoksa. Yani 750-850 watt stabil ve sağlam olmaz, 1000-1200 alayım en iyisi budur diye bir şey yok açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 19 Haziran 2014; 10:46:34 >
  • Bunlar iyidir ya :) iş görmesi değil amacım zaten iş görmesinden fazlasını verebilmesi fazlası olsun eksiği olmasın :) yarın ne olacağı belli değil

• redoracle R kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.Benzer bir olayda benim başıma geldi.Anakarta,bios güncellendi demişler oysa ki ben o güncellemeyi 2 kere yapmıştım zaten.
    Sıkıntıların videosunu çekip,teknik ekip dedikleri vatandaşlara göstermeme rağmen.
    Hatta Niyazi Bey'in sorunları direkt bana anlatın,mail atın demesine rağmen.
    Bana kalkıp;

Anlayamadım,imla kurallarına dikkat edip,yazarsanız daha iyi anlarım,bu yazıyı arkadaşınıza okutun anlarsa aferin ona diye
    Milletin,en iyi servis dediği yere ve bir genel müdüre yakışmayacak alaycı bir tavırla.
    Karşılarında ki insanların müşteri olduğunun,müşteriler sayesinde buralara geldiklerinin farkında değiller sanıyorum...
    Çizgi
    çizginin ilgi ve bilgisizliği yüzünden asus sanada
    Çok üzücü bir durum,çünkü sorunu anlayabilecek ve çözmek için özen gösterebilecek kapasitede bir servis değiller.
    Der ve gider ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterflv -- 21 Haziran 2014; 15:47:25 >

Geçmiş olsun ama ne yapalım artık ondan sonra hep gigabyte anakart kullandım gerçekten kullandıklarımın en iyisi oldu.
    Zararın neresinden dönersek kardır kardeşim,sadece zamanıma yazık oldu tek pcim vardı 3-4 kez biostu,tamirdi derken aylarca pcsiz kaldım en son baktım tamire rağmen hala sorunlu sattığım kişiyede söyledim 40 tlye verdim 170 e aldığım kartı.
    Ama iyi ders oldu bu bana tabi.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Yok ya harbiden rezalet.
    demekki doymuşlar abicim diyecek hiçbir şey yok.Biz zor kazanıp,böylelerine kolay kazandırıyoruz.
    Sadece buna yanıyorum...
  • herkese tekrar merhabalar
    evet arkadaşlar ax1200i psu geldi kısmetse bir kaç saat sonra montajını yapacağım herkese yardımlarından ötürü tekrar bi teşekkür etmek istedim. hoşçakalın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.