Şimdi Ara

Corsair AX 760 / 860 Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

iyi akşamlar bende corsair tx 750 den ax860a geçiş yaptım sanki ups olan yükü azalttı gibi yada ben öyle hissediyorum upsimin fanları gürültülü oldugu oldugu için kasadan gelen sesleri duymuyorum :) şuan ekran kartı arayışındayım henüz karar veremedim :( @overclock85 bu fanı bende düşünüyorum ama anakartıma uyup uymacagını bilmiyorum kimileri ram slotunu kapatır diyorlar acaba fotograf cekip eklersen sevinirim.

Ups olan yükün bir miktar azalması normal verimlilik farkından dolayı. Noctua U serisinin iki sogutucusuda var bende push pull yapsanız dahi sorun olmaz ram slotlarıyla ilgli

http://forum.donanimhaber.com/m_81747909/tm.htm

"push pull" ne oluyor acıkcası bilmiyorum bir tanıdıgım suudi arabistan ciddeye gitti orda bulabilirse alacak bana bu ikisinden birini burda şuan pahalı birde fanı değiştirsem acaba faydası olurmu ondan da emin değilim boşta iken 26-30 larda geziyor prime95 testini acınca birden fırlıyor ve 75 derecede kalıyor ben dahada altında tutmak istiyorum sıcaklıgı

Push Pull çift fan demek. Üstünde ki fanlar piyasada ki en kaliteli fanlardan zaten.Fan masrafına gerek yok

şuan kullandıgım fan bu ZEROtherm Nirvana NV120 Premium sanki yetersiz gibi ?

• Günaydın dün akşam evde prime95 testi yaptım yaklaşık 3,5 saat işlemcide oc yok bu arada da müzik dinledim ve film izledim ne bir takılma oldu nede kilitlenme, aida64 programında işlemci sıcaklıgı 28-30 derece gösterirken testi başlatınca birden 60 dereceye fırladı ve 78 dereceye kadar cıktı ve orda sabit kaldı sonra işlemci fanını kontrol ettim fan buz gibi ve soguk hava üflüyor ne iş dedim işlemciye temes eden tabana dokundum orasıda soguk ama program işlemci için 78 derece diyor sanırım bir yanlış ölçme durumu var. Akşam fanı durdurup öyle test edecem bakalım sogutucu ısınacakmı ? fotograflarını da cektim bana bir yol gösterirseniz sevinirim

@OneTreeHill @overclock85 @_Dominic_Toretto_

Prime95 testi ve sıcaklık degerleri

Corsair AX 760 / 860 Hakkında

işlemci fanı

Corsair AX 760 / 860 Hakkında Corsair AX 760 / 860 Hakkında Corsair AX 760 / 860 Hakkında
     Corsair AX 760 / 860 Hakkında Corsair AX 760 / 860 Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 9 Ocak 2014; 8:29:53 >

• işlemci bloğunu kontrol ettiğinizde ısınmıyor ise soğutucu ve işlemci arasında temazsızlık olmuş olabilir. termal macunu çok sürmediniz değil mi? soğutucuyu söküp evde termal macun temizleyicisi yoksa önce kuru tuvalet kağıdı veya pamukla temizleyin. daha sonra pamuğa veya kağıda az miktar kolonyağı damlatıp işlemci yüzeyi ve soğutucu tabanını temizleyin. sonra yeniden montaj yapın. evimde akşamları kalorifer çalışıyor. oda sıcaklığım 26 derece termometreye göre. 8350'im 1.4125 voltaj ve 4.5 ghz overclock ile 1 saatlik prime 95 blend testinde noctua u14s soğutucu ile 65 derece soket sıcaklığını geçmedi. delta t olarak 39 derece. daha önce h100i kullanıcısı olarak beni tek fanlı bir hava soğutmanın fazlasıyla memnun ettiğini söyleyebilirim. tabi daha düşük voltajlarla benim yakaladığım değeri yakalayan arkadaşlarımız çok daha iyi sıcaklık değerleri elde edeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overclock85 -- 9 Ocak 2014; 10:16:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: overclock85

işlemci bloğunu kontrol ettiğinizde ısınmıyor ise soğutucu ve işlemci arasında temazsızlık olmuş olabilir. termal macunu çok sürmediniz değil mi? soğutucuyu söküp evde termal macun temizleyicisi yoksa önce kuru tuvalet kağıdı veya pamukla temizleyin. daha sonra pamuğa veya kağıda az miktar kolonyağı damlatıp işlemci yüzeyi ve soğutucu tabanını temizleyin. sonra yeniden montaj yapın. evimde akşamları kalorifer çalışıyor. oda sıcaklığım 26 derece termometreye göre. 8350'im 1.4125 voltaj ve 4.5 ghz overclock ile 1 saatlik prime 95 blend testinde noctua u14s soğutucu ile 65 derece soket sıcaklığını geçmedi. delta t olarak 39 derece. daha önce h100i kullanıcısı olarak beni tak fanlı bir hava soğutmanın fazlasıyla memnun ettiğini söyleyebilirim. tabi daha düşük voltajlarla benim yakaladığım değeri yakalayan arkadaşlarımız çok daha iyi sıcaklık değerleri elde edeceklerdir.

termal macunu fazla sürmediğimi düşünüyorum ama fanı söktükten sonra fotograf cekip buraya koyarım sizden de bir fikir alırım termal macunu sürerken işlemcinin ortasına 2-3 prinç tanesi kadar sıkıp sonra dagıtıyorum kartla sonrada üstüne fanı takıyorum

• O zaman macunla ilgili sıkıntı yok demektir. yinede siz bir sökün bence işlemci soğutucusunu.tabanın temas edip etmediğinden emin olun. eğer temas sorunu yoksa hakikaten enteresan bir durum. mesela sıvı soğutucu olsa pompa arızalı v.s. gibi alternatifler düşünülebilir ancak hava soğutucu sonuçta bir metal parçası. ancak fan arıza yapabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: overclock85

O zaman macunla ilgili sıkıntı yok demektir. yinede siz bir sökün bence işlemci soğutucusunu.tabanın temas edip etmediğinden emin olun. eğer temas sorunu yoksa hakikaten enteresan bir durum. mesela sıvı soğutucu olsa pompa arızalı v.s. gibi alternatifler düşünülebilir ancak hava soğutucu sonuçta bir metal parçası. ancak fan arıza yapabilir diye düşünüyorum.

akşam gidince birdaha deneyim ozaman
  • Merhaba.
    Hort
    Ax760 var, gücü şartelden kesince kasa açılmıyor. Fişleri tak çıkar bekle derken şansıma açılıyor. Bu sorunla karşılaşan var mı?
    Ne yapmam gerekir😞
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.