Şimdi Ara

Corsair 60GB mı Sandisk 128GB mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 128GB Sandisk :http://www.bimeks.com.tr/urun/126632/sandisk-128-gb-sata3-standart-ssd-disk-490mb-350mb.aspx#comments
    Okuma/yazma : 490/350
    Fiyat:209TL

60GB Corsair :http://www.gold.com.tr/corsair-60gb-force-ls-2-5-sata3-560-535mb-cssd-f60gbls_u
    Okuma/yazma : 560/535
    Fiyat:188TL

Fazla bilgisayarda yer harcayan birisi değilim.Oyunlardaki loading hızıda önemli değil.Sadece bilgisayardaki performans artışı önemli benim için.Zaten ekstra olarak harddiskim var 320GB o bile fazla geliyor bana.
    Siz hangisini tavsiye edersiniz ?

PC Özelliklerim bunlar

AMD FX 6300
    MSI 970A-G46
    SAPPHIRE HD 7870XT
    GSKILL 4GB RIPJAWS 1600MHZ CL9 RAM
    320GB SAMSUNG HARDDISK

Ayrıyetten pek dosya yazma hızıda önemli değil dosya yazmıyorum çünkü ayda 7-8 defa en fazla

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F70B31AD -- 25 Ocak 2014; 14:04:31 >

• SSD alınacaksa min. kapasite olarak 120-128 GB olanlar tercih edilmeli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus

SSD alınacaksa min. kapasite olarak 120-128 GB olanlar tercih edilmeli..

Peki sizce Ram mi almamı önerirsiniz yoksa ssd mi ? BF4 Ultrada kasma yok ama uygulamalarda kasıyor ram almam gereklimi ? yoksa ssd mi
  • Bence şuan için ram almayı düşünün. 8 gb ideal, 4 az sayılır bu zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Bence şuan için ram almayı düşünün. 8 gb ideal, 4 az sayılır bu zamanda.

Hic ramda sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.En fazlada %80 i gördüm 1 kere daha göremedim zaten fazlasını ram de sıkıntı yok ama pc acılısı uygulama acılısında donuyor.Dediğim gibi BF4 Ultrada kasmadan oynayabiliyorum ram yetiyor
  • SSD'yi al derim. Her şey oyun değil neticede.
  • Gardasım bir defa alıyorsun tabiki hafızası fazla olanı tercih etmelisin. Ufağı neye yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Crucial 500GB P3 alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sandiskte kararlıysanız,120 extreme veya 128 ultra plus tavsiyem...bahsettiğiniz ürünün "trim"desteği yok sanırsam.
  • Sandisk 128 Gb standart tavsiye ederim.

60Gb yetersiz gelicektir.

(Bu arada sandisk standart vatanda daha ucuz.)
  • hezerfen kullanıcısına yanıt
    Trime baktım w7 kullanan için gerekli birşey degil sanırım.

"alıdır. windows 7 ile beraber gelen TRIM komutu sayesinde diskteki dosyalar flaş yonga hücrelerinden tam anlamıyla silinir ve diskiniz bu işlemlerle uğraşarak zaman kaybetmez."

"
  • SSD Mi alacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

"alıdır. windows 7 ile beraber gelen TRIM komutu sayesinde diskteki dosyalar flaş yonga hücrelerinden tam anlamıyla silinir ve diskiniz bu işlemlerle uğraşarak zaman kaybetmez."

"

zaten "trim"w7 ve üstü iş.sistemlerinde çalışır..ssdlerde "temizleme ve birleştirme-iyileştirme"programlarını çalıştırmak ssdnin ömrünü "törpülüyor"..trim bu işi yapıyor..onun için w7 ve üstü iş.sistemi kurulması öneriliyor..vede disk bölümlenmesi önerilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

"

zaten "trim"w7 ve üstü iş.sistemlerinde çalışır..ssdlerde "temizleme ve birleştirme-iyileştirme"programlarını çalıştırmak ssdnin ömrünü "törpülüyor"..trim bu işi yapıyor..onun için w7 ve üstü iş.sistemi kurulması öneriliyor..vede disk bölümlenmesi önerilmiyor.

Peki hocam 250 tl gecmeyecek suan piyasada alınacak en performanslı ssd hangisidir ? artık sıkıldı magır acılmasından makinanın ssd sart oldu.

i5 2500k
    msi 2gb 6950
    4gb ram li sistem var.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/samsung-mz-7te120bw-120gb-840-evo-sata-30-%28okuma-540mb--yazma-410mb%29-ssd/productdetails.aspx?I_ID=68414 mesela bu ?

• mert1905x kullanıcısına yanıt
    herhangi bileşeni tavsiye etmek pek istediğim bir durum deyildir..ben sandisk extreme 120GB yi iki senedir kullanıyorum ve memnunum..sistem sata2.
    şimdide diğer makineye 128GB ultra plus serisini aldım..henüz denemedim vaktim olmadı..birde w8.1 de kullanacağım.şuan hdd ile rahatım...
    gold,dan aldım.267 tl..sisteminiz ssdye uygun..dediğim gibi ssd için bazı şartlar var umarım biliyorsunuz.sata2 de ahım-şahım iyileşme beklememek lazım..
    sata3 ve w7 ve üstü iş.sistemi..ahci mod yeterli performansı verir kanısındayım.kolay gelsin...(benim alacağım ssd de trimi destelemesi olmazsa olmazdır)
    Pm atacaktımda atamadım hocam kapalı heralde." ssd için bazı şartlar var umarım biliyorsunuz." 0 bilgim var . bunları okuyacagim yer varmı hocam neye dikkat edicez ? ben w7 64bit kullanıyorum. istedigim cihaz hızlı acılsın program yanıtları hızlı olsun yeterli. anakarta sata3 varmı yok mu diyemi bakacaz
  • Vatanda stokta yok
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    anakartınız sata3 destekli ise daha iyi..kapağı açıp bakabilirsiniz sata3ler sata 2 den faklıdır...
    bilmem doğru olurmu amma ben yine isim vereyim..teknoseyir-enpedia-vs..googledan aratırsanız veya youtubedan daha detay inceleme olanağınız olur..benim 120GBsandisk extreme de w7 ult.kurulu iki yıldır sorunsuz kullanıyorum..yeni 128 ultra plusu w8.1 için kullanacağım.kolay gelsin..
    Corsair almaya karar verdim aslında hafizasinin yeteceğini düşünüyorum ama performansı nasil diğerine gore onu sorucam size ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır stokta var.

Stokta Bulunduğu Mağazalar Bostancı, İzmir (Bornova), Ankara (Söğütözü), Bursa, Adana, Kayseri, Ankara (Batıkent), Avcılar, Neomarin, Samsun, Mersin, Gaziantep, Sakarya (Adapazarı), İzmir (Balçova), Balıkesir, Dudullu, Antalya (Konyaaltı), Sivas, Kahramanmaraş, Erzurum, Malatya, Ümraniye, Bağcılar, Pendik, Çorlu, Adana (Şehiriçi), Düzce, İzmir (Gaziemir), Beylikdüzü, Samsun (Merkez), Afyonkarahisar, Ankara (Nata Vega), Kütahya, Manisa, Çorum, Hatay, Bursa (Nilüfer), Osmaniye, Sultanbeyli, Edirne, Ankara (Sincan), Ordu, Bahçeşehir, Trabzon, Antalya (Alanya), Zonguldak (Ereğli), Mardin, Gaziantep Prime Mall, Isparta, Lüleburgaz, Astoria, Etiler (Dalmaz), Yalova, Elazığ, Maltepe, Uşak, Forum İstanbul, Acıbadem, Üsküdar, İzmir (Mavişehir), Başakşehir Arterium, Bahçelievler, Çanakkale, Van, Aksaray, Bolu,

Bu arada kampanya bitmiş.

Bence az para biriktirip şu Ssd'yi al.

http://www.n11.com/adata-sp900-25-ssd-disk-sata3-128-gb-mukemmel-performans-mukemmel-fiyat-P16401831

• ben biraz sandiskçiyim..nedeni 120 ext.2 yıdır kullanıyorum..şimdide 128 ultra plus aldım..diğer markaları vitrinden başka yerde görmedim açıkçası...kararınıza saygı duyuyorum.güle güle kullanın..
    kurulumdan önce;teknoseyir-enpedi-recep baltaş yazılarını üşenmeden okuyun.kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.