Şimdi Ara

CORSAIR 4GB VENGEANCE DDR3 1600MHz O.C Yardım(Düşük Frekansta çaılışyor))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CORSAIR 4GB VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 TEK MODÜL BELLEK
    (http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz4gx3m1a1600c9-4gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-tek-modul-bellek/productdetails.aspx?I_ID=51143)

RAMİMİ

GIGABYTE GA-880GA-UD3H AMD 880G + SB850
    http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3425

ANAKARTTA KULLANIYORUM. ŞUANDA RAMİM DÜŞÜK FREKANSTA ÇALIŞIYOR. AYARLAMAM GEREKEN FREKANS DEĞERİNİ VE BUNU NASIL YAPACAĞIMI ANLATABİLİR MİSİNİZ?

ŞUANKİ DURUMA İLİŞKİN CPU-Z VE AİDA64 DEN RESİMLERİ YÜKLÜYORUM BAKABİLİRSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truncu -- 30 Mayıs 2012; 14:17:00 >

• Aida64

cpu-z anakart

cpu-z memory

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truncu -- 30 Mayıs 2012; 12:20:34 >

• Cevap gelmedi, Kendim şu şekilde yaptım. Linklere tıklayarak çektiğim fotolara gidebilirsiniz.

1-Biosdan MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) menüsüne girdim.a

2-Oradan Memory Clock değeri x6.66 da idi. onu ayarlanabilen en üst seçenek olan x8.00 yaptım daha üst seçenek yoktu.

3-Memory Clock sekmesinin hemen altında DRAM Configurationvardı ki burada bir ton timing ayarı vardı. buraya hiç dokumadım. hepsi autoda gözüküyor.

4- DRAM Configuration ın da altında DRAM Voltage Control kısmı vardı ki. burası da AUTO da idi. buna da hiç dokunmadım (sanırım 1.50V oluyor AUTO da)

yani sadece Memory Clock değerini değiştirdim.

Bu değişiklik sonucunda

aida64_SPD
    CPU-Z_Mainboard
    CPU-Z_Memory
    CPU-Z_SPD

Değerlerini Aida ve Cpu-z ile gördüm.

CPU-Z_Memory de DRAM frequency i 800mhz görürken neden hala aida64_SPD de bellek hızını Ddr3 1333(667Mhz) olarak görüyorum.

Timing ve DRAM voltage ayarlarını hiç bozmadım yukarıda bahsettiğim gibi autoda idi. bu ayarları nasıl düzenlemem gerektiğini bilen varmı?

Bu sistem için ramim için daha overclock olarak daha neler yapılabilir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.