Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Aracınızın motoru kayışlıdır.
    Triger setinin değişim periyodu 60 bin km'dir.

Şehir içi yakıt tüketimi kullanıma göre 100 km'de 7 ila 9 litre arasında değişir.
    Uzun yolda 100-110 km/s sabit hızla 6 litre civarı bir tüketim görebilirsiniz.
  • Vitesi boşa attığımızda viteste olup gaza basmadığımız halden daha fazla yakarız değil mi? Mesela barbaros bulvarında yaklaşık 40-50 km/s ile iniyorsam viteste inmek mi yoksa boşta alıp inmek daha avantajlı? İsmi sanırım cut off'tu bu olaydan dolayı vites daha ekonomik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

Vitesi boşa attığımızda viteste olup gaza basmadığımız halden daha fazla yakarız değil mi? Mesela barbaros bulvarında yaklaşık 40-50 km/s ile iniyorsam viteste inmek mi yoksa boşta alıp inmek daha avantajlı? İsmi sanırım cut off'tu bu olaydan dolayı vites daha ekonomik

yol bilgisayarına göre tam tersi geçerli dostum. hatta bu konu forumda bir kaç kez dile getirilmişti. işyerimden dolayı hergun 1100 metrelik yokuştan aşağı iniyorum. boştayken yol bilgisayarı 2l/100 km civarı değerler gösterirken vitesteyken 0 göstermekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mccoffeer
    yol bilgisayarına göre tam tersi geçerli dostum.

@Seka_1905 arkadaşımız da aynı şeyi söylemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: mccoffeer
    yol bilgisayarına göre tam tersi geçerli dostum.

@Seka_1905 arkadaşımız da aynı şeyi söylemiş

kusura bakmayın nöbette göz ucuyla foruma girilirse böyle oluyor :)
  • yolun eğimi yetersizse, araç vitesteyken yavaşlıyorsa boşta inmek daha karlı olabilir.. diğer türlü viteste gaza basmadan inmek tüketimi 0lıyor tabiki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

quote:

az mıs 710 km bence...benım hedefım 900 km yı gormek.reno clio gibi 1000 km yapamıyoruz ama 900km yapabılırız sanırım..bırde dıkkatımı cektı yarım depoya kadar 450 km yaptık sonrasında ceyrek depo ıle 170 km..orantısal gıtmıyor sanırım..bırde yol bılgısayarında 300 km daha gıder yazıyordu..ortalama 200 km daha gıtsem 900-950 km yapar..yanı 143+25=168 tl ıle en az 900 km yaklaşık olarak 168/900=186 kuruş ki sıfır araba ıcın fena sayılmaz..(950 yada 1000 km gıderse dahada dusuyor)..sımdılık clıo kadar olmasada yakıt bence gayet ıyı..

Hocam sizin bu km hesabınızda bir hata var sanırsam.
    Bende de aynı motoru taşıyan bir araba var, bende yarım depoyla 450 km yapıyorum ancak aynı tempoda devam edince max 720-740 km falan görüyorum ışık yanana kadar.
    Ayrıca geçen yazdığınız mesajınızda ve bu mesajınızda da 450 ile 300ü toplayıp 900-950 buluyorsunuz, orasıda ayrı bir hata

belkı anlatamadım ondadır..sımdı yol bılgısayarında 728km yazıyor ve dizel kırmızılıgın ustundekı ılk beyaz uzun cızgıde..artık ceyrek depo orasımıdır degılmıdır unuttum kalan mesafe dun ıtıbarıyle yol bılgısayarında yaklasık 300 km..toplarsak 1028 km dımı problem yok..ben bunu yol bılg. yanlıs hesaplayabılcegını dusunup 900 km dıye soyledım.. yanı 728 ı yapılmıs yaklasık 180 km sını kalan dızel ıle yapacagımı dusunerek 900 km yı 143+25=168 tl lık dızel ıle gıdıcem..yanı 168 tl ıle 900 km yapabılırım dıyorum..kesın bırsey yok belkı daha once belkı daha sonrada bıtebılır..3,11 tl lt fıyatı ıle yaklasık 55 lt dızel ıle 900 km yapıcam..100km de 6,12 lt cıkıyor..hesap karısık oldu ama bence dogru

Hocam yol bilgisayarının hesapladığı veriler depodaki yakıtı son damlasına kadar yaktığınızda oluşacak verilerdir.
    Anladığım kadarıyla şu anda çeyrek depo mazot var ve 728 km yapmışsınız ve tahminim ışık yanana kadar max. 60-70 km daha gidersiniz.
    Bu da 800 km.ye yakın bir değer olur ve bence gayet iyi bir yakıt tüketimi.

• dostum @bekapa ben daha iyi bekliyordum açıkcası ama buda iyi sanırım birde yol bilgisayarı kalan km yı bence biraz sallıyor....birde sen daha öncede söylemiştin yarım depoya gelene kadar herşey iyi güzel ondan sonra daha hızlı bir tüketim varmış gibi gözüküyor..neden acaba..
  • quote:

dostum @bekapa ben daha iyi bekliyordum açıkcası ama buda iyi sanırım birde yol bilgisayarı kalan km yı bence biraz sallıyor....birde sen daha öncede söylemiştin yarım depoya gelene kadar herşey iyi güzel ondan sonra daha hızlı bir tüketim varmış gibi gözüküyor..neden acaba..

aracınızın aynısı (fakat essentia,dizel,2008,56 bin km de) bir araçla karadeniz gezisine çıktık,yaklaşık bir ay önce
    çıkış yeri ısparta,depo full
    ilk 320 km arkadaşım geldi,sonra direksiyona ben geçtim
    bozüyük-pamukova-sakarya-bolu yolunu ortalama 120 km hızla geçtim.
    bolu dağında bir dinlenme tesisinde sayaç 580 km deydi.depo tam yarıda.
    arkadaşıma,aaa süpermiş olm nerdeyse 1200 km yapıcak dedim,arabanın huyunu bilmiyorum tabi
    1000 i geçemezsin ki dedi,geçerim falan derken iddiaya girdik
    ışık yanıp söndükten sonra bir 20 km gittikten sonra pes ettim ve benzinliğe girdim (malum hava yapma olayı)
    km 965 de idi iddiayı kaybettimkandırdı beni pis araba
    ama eğer cc olsaydı ve sadece şehir dışı olsaydı,aynı araçla 1100 sınırını zorlarım diye düşünüyorum

• quote:

dostum @bekapa ben daha iyi bekliyordum açıkcası ama buda iyi sanırım birde yol bilgisayarı kalan km yı bence biraz sallıyor....birde sen daha öncede söylemiştin yarım depoya gelene kadar herşey iyi güzel ondan sonra daha hızlı bir tüketim varmış gibi gözüküyor..neden acaba..

Deponun şeklinin simetrik olmamasından kaynaklanan bir durum olsa gerek.
    Sonuçta şamandra sistemiyle çalışıyor benzin göstergesi.
    Depo fullendiğindeki ilk 100-150 km.de ibrenin hiç oynamamasıda bundan kaynaklanıyor
  • Bu konuda genişçe anlatılmış:http://forum.donanimhaber.com/m_38017673/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orijinalden alıntı: Rice-R

şamandıra lineer bi kavram değil de ondan

Yakıt tankları alan darlığı yüzünden genelde düz tasarlanmıyor. Bu da göstergede dengesiz bir azalmaya sebep oluyor.

Aşağıdaki linkten sistemin nasıl çalıştığını görebilirsiniz;

Tıklayın! ve Play'e basın

Şamandıranın yapısı gereği gösterge başta yavaş yavaş düşerken, sona doğru ivme artıyor.

Yakıt tanklarının canlandırmadaki gibi düz olmadığını da hesaba katınca sebep anlaşılıyor.

• gercekten guzel anlatmıs..ogrenmıs olduk..
  • Bence de süper anlatılmış ben de oradan öğrenmiştim çok şaşırmıştım
  • son tüketim değerimi açıklıyorum :
    ıspartadan gazı fulledim,sıkıştırmadan alırım gazı,ilk tık attığında pompayı çektiririm,63-64 lt ye doluyor depo,hep aynı gaz istasyonu ve aynı pompa.
    100 ü birkaç kere geçtim,onun dışında cc hep 96-98 civarında sabitti.
    405 km de iken pamukovada gaz aldım,pompacıya sıkıştırma dedim wc ye gittim,o da depoyu doldur anlamış bastıkça basmış gazı
    normalde en fazla 32 lt de ilk tık sesi gelen depoya sıkıştırarak yine 32 lt gaz basmış,yani içinde 1-2 lt daha gaz kaldığını tahmin ediyorum.
    yani kesin bir hesapla olmasa bile,en kötü ihtimalle 16 kuruş,lpg de indirimli falan değil,2.02 den aldım.
    ah bi de gaz ankaradaki gibi ucuz olsa

• antalya alanya ısparta alanya antalya rotasında klima sürekli açık 687 km de 32litre mazot. Corsa c cdti
  • Arkadaslar merhaba, bugun Ankara - Konya Konya - Ankara yaptim. Toplam 520km oldu. Yakiti fulledim 44.5 lt vardi depoda eve donup baktigimda 25 lt kalmisti depoda. Hizim 95 - 99 arasiydi. Bazen CC actim. 100 kmde 3.6 lt yaktim ortalama bu bence cok guzel bi deger
  • Hesapta bir yanlışlık yoksa süper
  • 3,6 litre , hemde 100 km'de
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
    antalya alanya ısparta alanya antalya rotasında klima sürekli açık 687 km de 32litre mazot. Corsa c cdti

Havalar nasıl Antalya'da tifosi ?
    Denize girmeye başlamışlar mı ?

Valla canım yol ve tatil çekti ha
  • Buradaki herkes hesabını depoyu fulleyerek yapmış. Benim hesabım ise biraz öğrenci işi Depoda kırmızı ışık yanıyor. Yanıp sönmeye başlıyor. Yol bilgisayarında 1 lt yazınca benzin alıyorum. Ve fişte yazan benzine bu litreyi ekliyorum. Yol bilgisayarında da genelde bu sonuç doğru çıkıyor.

Bugün yine lambanın uzun süredir kırmızı yanıp sönmesinden dolayı isteksizde olsa benzinliğe girdim. 30 tl karşılığı hemen hemen 8 tl benzin aldım. Yol bilgisayarında da 9 lt yazdı.

Daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesine doğru yola koyuldum. Git gel der iken 44 km yol yaptım. yol bilgisayarında ise 6.9 lt yazıyordu. Daha kırmızı ışık bile yanmamıştı hem. Benim için bu değer harika. Eski fiat uno aracımdan bile az yakmaya başladı corsam.

Sürüş stilimi sorarsanız 2500 devir üstü çıkmayan, gaz pedalının altında yumuta kolisi varmış gibi basan, 2 km ilerdeki lambayı, 1 km ilerideki trafiğe göre sürekli ufak hamlelerle hızını ayarlayan, yokuş aşağı gerektiği yerde hızlanma için boşa atan, gerektiği yerde cut off için düşük viteste inen, hatta zaman zaman yavaşlamak için frene basmak yerine camları açan ve bu şekilde fren yapmadan bursa merkezden görükleye 50 km kadar giden biriyim

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.