Şimdi Ara

'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
645
Cevap
3
Favori
65.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sapultra

Bir de şunu merak ettim,amortisörleri nasıl patlattın ki,ve nasıl anladınız patlak olduğunu,benim bildiğim amortisörü patlak araba her çukur vs. darbe emmez yani 2-3 ay daha binmek sıkıntı olur

şu an sadece ses var. yağ sızıntısı başlamamış.
    biraz zorlayınca aynı akstaki amortisörler birbirinden değişik sıkışmalar sunuyor.
    nasıl patlattığım istanbul yolları ve muhtemelen zorlu şantiyesi nedeniyle hergün geçtiğim bozuk yollar. ne zaman olduğu ile ilgili bir öngörüm yok ancak kışlık lastikleri taktığımdan beri sol arkadan bir ses geldiğini hissediyordum.
    ön taraf için bir çift amortisör yeterli. yay sport ve opc aynı yay. arka da ise yaylarda farklı. iyice araştırmam lazım
  • Şantiye diyince başka bişeye gerek kalmıyor genelde :D
  • quote:

Şantiye diyince başka bişeye gerek kalmıyor genelde :D

sürüş güvenliği açısından şu an için sıkıntıya atacak bir durum yok. ses sıkıntısı var biraz. zaman içinde yağda sızdırmaya başlayacaktır. o zaman kesin değişmesi lazım. opc düşünüyorum bu nedenle de dağ yollarında biraz sıkıntı olabilir. gidebildiği kadar bunla gideyim istiyorum bu kış
  • Zorunlu tutmadılar diye kış lastiğini bu sene de erteledik.
    İnşallah her akşamki standart güzergâhım olan Çekmeköy'e gidip gelirken yolda kalıp da pişman olmam...
  • Her gün araca binen-binmek zorunda olan mutlaka taktırmalı bence.
    Ben ceza verdim,bir hafta yatıracağım :) Hava biraz soğukken yağmurda bile güven vermiyor,kış lastiği şart.
  • quote:

Her gün araca binen-binmek zorunda olan mutlaka taktırmalı bence.
    Ben ceza verdim,bir hafta yatıracağım :) Hava biraz soğukken yağmurda bile güven vermiyor,kış lastiği şart.

ben istanbulda olduğum günler hiç yerinde kıpırdamasa bile gece eve dönünce bi yanına gider halini hatrını sorarım düldülümün=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
    ben istanbulda olduğum günler hiç yerinde kıpırdamasa bile gece eve dönünce bi yanına gider halini hatrını sorarım düldülümün=)

Ben de bir zamanlar pencereden görebileyim diye otoparkta yer seçerdim
  • Dün akşam iş dönüşü birkaç ufak çaplı kaza tehlikesi atlattıktan sonra kış lastiğinin artık kaçınılmaz olduğuna kanaat getirdim ve bu sabah eve en yakın Continental bayisine uğradım.

Taktırdığım lastik ContiWinterContact TS 830 P, 205/50 R 17 93H XL FR.
    XL ekstra yüke dayanıklı, FR de jant koruma şeridine sahip olduğunu gösteriyor.
    215/45'e göre araç yerden 0,5 cm yükselmiş oldu.

Şimdi Continental'in sitesinden baktım, lastiğin deseni özellikle ESP'li araçlar göz önünde tutularak tasarlanmış, bu da benim için bir artı oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Dün akşam iş dönüşü birkaç ufak çaplı kaza tehlikesi atlattıktan sonra kış lastiğinin artık kaçınılmaz olduğuna kanaat getirdim ve bu sabah eve en yakın Continental bayisine uğradım.

Şimdi Continental'in sitesinden baktım, lastiğin deseni özellikle ESP'li araçlar göz önünde tutularak tasarlanmış, bu da benim için bir artı oldu.

deseni ve jant koruyucu hakkında detaylı fotoğrafları bizle paylaşırsın artık abi
  • Hayırlı olsun,fiyat ne abi ?
  • Sağolasın Çağrı.
    Fiyat epey tuzlu ama 17" için maalesef böyle, kaçış yok.
    Listesi 585 TL, pazarlığa falan gerek olmadan 450 TL'ye düşüyorlar, ben de o fiyattan aldım.
    16" jantım olsa 205/55 ebatını 250'den alabilirdim.
  • Lastikteki ebat olayı gerçekten çok gıcık ya :)
    Ama sonuçta onunla da kilometre yapılıyor,yılda 15 bin km yapan biri 4-5 yılda iki lastiği de eskitiyor zaten hem yıl hem km olarak.
  • Kıymetli yaz lastiklerimizin ömrünü km açısından uzatmış olacağız, kış lastiği kullanmanın bir de öyle bir avantajı var.
  • quote:

Kıymetli yaz lastiklerimizin ömrünü km açısından uzatmış olacağız, kış lastiği kullanmanın bir de öyle bir avantajı var.

hem km açısından hem de soğuk kış şartlarından yıpranmamış olacak.
  • quote:

Dün akşam iş dönüşü birkaç ufak çaplı kaza tehlikesi atlattıktan sonra kış lastiğinin artık kaçınılmaz olduğuna kanaat getirdim ve bu sabah eve en yakın Continental bayisine uğradım.

serdar bey memnunmusunuz wintercontacttan 195-55-16 için 315 tl fiyat cekıyorlar zorlasak 310 a inerler 4*310=1240tl yaparkı cpc5 lere yeni 1160 tl verdim..bütcemı aşmasam vericem bakalım kıs agır gecerse alacagız mecbur..bu arada petlsa aynı ebatta 200 tl oldugunu soyleyeyım..sizin ebat petlastta bile 300 tl civarı olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 9 Ocak 2013; 21:05:06 >

• Valla daha bugün taktırdım, henüz yorum yapmak için çok erken. Ama testlerde hep kafaya oynayan bir lastik, herhangi bir sıkıntı yaşatacağını sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serdar abi 17sinde yeni bir soğuk hava dalgası geliyormuş:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsin gelsin
  • quote:

Gelsin gelsin

serdar abi yarınki planı bozdum. ben kartepede olacağım sizde gelin değişiklik olur hemde lastikleri denemiş olursun=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Gelsin gelsin

serdar abi yarınki planı bozdum. ben kartepede olacağım sizde gelin değişiklik olur hemde lastikleri denemiş olursun=)

Bir çılgınlık yapıp gelmek isterim doğrusu, ama beni düşündürecek tek şey Kartepe'nin hafta sonu kalabalığı olur.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.