Şimdi Ara

'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
3
Favori
65.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lastikler ev depoda saklandi,en onemli faktor gunes gorme olayiymis kesinlikle gormedi. Rutubet hic yok. Jant olmadan Tek tek tahta uzerinde yatay sekilde saklandi. Ustune agirlik konulmadi. Bu senede kullanicam yapacak birsey yok butcem yok lastik almaya ve lastikci aldi gitti degistirmeye.

Nasil duracagini cok merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 aralık a kadar olan hava durumu hala istanbul için kışlık lastik ihtiyacı olmadığını göstermekte.
    tahminen 15 aralık gibi takarım lastikleri tek dağlara gelecek erken bir kar bunu öne çeker. kışlık lastiğini uzun süre kullanmak istiyen tavsiyeme uysun derim=)
  • bugün kışlık lastiklere geçtim direksiyonda acayip bir hafifleme. 215lik lastik direksiyonu baya ağırlaştırıyormuş
  • Bence direksiyon bu hali ile tam tadında, hâtta bazı hız ve açılarda fazla hafifmiş gibi geldiği bile oluyor.
    Bundan daha hafif olmasını kesinlikle istemem.
  • Bu aralar frenlerimden çok ses gelmeye başladı, sanırım balatanın dibine geldik.
    Her zamanki gibi "30 binde balata, 60 binde disk" yaklaşımı ile 120 bin bakıma kadar idare etmeye çalışıyorum ama bu kez zor görünüyor, daha 5 bin km var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Bu aralar frenlerimden çok ses gelmeye başladı, sanırım balatanın dibine geldik.
    Her zamanki gibi "30 binde balata, 60 binde disk" yaklaşımı ile 120 bin bakıma kadar idare etmeye çalışıyorum ama bu kez zor görünüyor, daha 5 bin km var.

burdan arabanın 115binde olduğunu anlıyoruz vay be kırmızı şeytan da eskidi=(
  • Hem de nasıl eskidi Emir hiç sorma.
    Bir de şimdi kış geldi istediğim gibi temiz de tutamıyorum, iyice gözüme batıyor :(
  • kredi kartımı iptal ettiğim için taksitli lastik alamayacagımdan max 1000 tl lık bütçe ile 195 55 16 ebatlarında lastik alıcam ama kararsızım michelin yada diğerleri ne alsam dıye düşünüyorum kışık degıl normal alıcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 19 Aralık 2012; 9:00:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

kredi kartımı iptal ettiğim için taksitli lastik alamayacagımdan max 1000 tl lık bütçe ile 195 55 16 ebatlarında lastik alıcam ama kararsızım michelin yada diğerleri ne alsam dıye düşünüyorum kışık degıl normal alıcam..

1000 tlye muhtemelen conti veya michelin alınabilir peşin ödeme ve biraz pazarlık kullanılarak.
  • CPC5'ler 220 civarına bulunuyordu dediğiniz ebatta.
    Kullananlar genelde memnun,Emir de memnun bildiğim kadarıyla,ebat bulursam muhtemelen benim de bir sonraki lastik tercihim olacak.

Emir'inki CSC imiş pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çapultra -- 19 Aralık 2012; 10:55:21 >
  • benim ki sport contact 5. o ebatta premium contact almak durumunda
  • conti prre 5 ı sordum en uygun maslakta 275 tl/adet leventteki keskin 280tl/adet 2012 eylül yada ekim üretimi michealin enery saver 260tl/adet, bridgestone 260tl/adet,lassa 220tl/adet petlas 155tl/adet, nokian h 210tl/adet...açıkcası contiler çok sert lastik ama yere tutunması iyi cpc5 ler yeni lastik daha yumusak oldugu soylenıyor cp2 lerden...contilerin eco yada sport serilerini bilmiyorum gerçi 195/55/16 serisi bu serilerde yok sanırım..michelin energ saver yumusak lastik ancak bizim yolların durumu malum ben en cok primachy serisini istiyordum ancak fiyatı 360 tl /adet civarı..o nedenle size soruyorum bu alternatifleri kullanıp memnun kalmayan varmı ona göre eleyecegim...
  • Energy saver'a biraz fazla para istememişler mi yahu ?
    Bence 1000 liraya peşin CPC5 bulursunuz nakite.
  • Kredi karti ve pazarliksiz fiyat o .arastirlirsa sagdan soldan 230 tl ye bulunabilir bence. Cpc 5 e bakicsm artik pesin bulursam 1000 tl alabilirim

• bugün arabamın dilinden en iyi anlayan arkas akatlardan erdinç usta ile sol arka ve sağ ön amortisörlerin patlak olduğuna kanaat getirdik.
    sonuç olarak kış sonu 4 adet amortisör almaya karar vermiş durumdayım. kış sonuna bırakma nedenim dağ yollarında yeni takacağım amortisörlere zarar vermemek
    tabi değişmişken serdar abi ile konuşma üzerine acaba opc amortisörü mü taksam diye düşünmüyor değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

bugün arabamın dilinden en iyi anlayan arkas akatlardan erdinç usta ile sol arka ve sağ ön amortisörlerin patlak olduğuna kanaat getirdik.
    sonuç olarak kış sonu 4 adet amortisör almaya karar vermiş durumdayım. kış sonuna bırakma nedenim dağ yollarında yeni takacağım amortisörlere zarar vermemek
    tabi değişmişken serdar abi ile konuşma üzerine acaba opc amortisörü mü taksam diye düşünmüyor değilim

Sadece amortisör yeterli olacak mı,yay kısmı ne olacak?
    Bir de,Otopratik konusunda ne diyorsun ?
  • Gerekirse yaylarda değişir. Otopratikten baya memnun kaldım hele ki erdinç ustanın orda olması zaten daha girerken beni memnun etmeye yetti

• epc ye göre aracımda opc amortisörle aynı yay var=)
    bir kaç değişik parça var onları detaylı incelemem lazım
  • ön tarafta sadece amortisörler farklı arka aksta ise ya epc de bir sorun var ya da opclerin arka yayları alçaltılmış şasi için değil. standart şasi için gelen yaylarla sunuluyor. ayrıca arka dingil taşıyıcısı da farklı.
    şimdi bütün mesele cesaret edip parçaları sipariş etmekte. dingil değişimi abartı olur değişmeden olabilcekse 700tl gibi bir parça malyeti var.
  • Bir de şunu merak ettim,amortisörleri nasıl patlattın ki,ve nasıl anladınız patlak olduğunu,benim bildiğim amortisörü patlak araba her çukur vs. darbe emmez yani 2-3 ay daha binmek sıkıntı olur

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.