Şimdi Ara

'Corsa' Genel (978. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
42.189
Cevap
81
Favori
2.541.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 976977978979980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim bi sorum olacak. şu an çok sinirliyim resmen dalga geçiyorlar.

ben opel astra yeni kasa almak için fiyat araştırdım. renk olrak hoşmuza giden ama motor olarak hoşuma gitmeyen(1.6 115 hp, ben 1.4 140 hp olanı istiyordum) ama sırf ailemin ısrarı ve ellerinde hazır bulunması üzerine aracı aldık.

geçen salı 1000 lira depozi verilerek sözleşme yapıldı.
    çarşamba günü veklet verildi belgeler gerekli yerlre iletildi.
    perşeöbe sabah 07:30 da paranıın tümü ödendi.
    cuma akşamı çıkacak denilen plaka(diyarbakırda ailem oturmasna rağmen eskişehirde okuduğum için 26 plaka oldu) bu akşamda çkmadı. ve söylenene göre plaka belli olmasına rağmen ancak perşembe elimde olurmuş.

ben sinir krizi geçirdim resmen, daha ağzımı açmadan satıcı personel kadın telefona sarıldı ve eskişehirdeki takipçiyi falan aradı. çarşamba akşamına çekebildi. 21 plaka olursa 1 günde çıkacak plaka 26 olunca tam olarak 7 gün gecikti. bende arabayı biraz kullanıp heves çkıakrmak amacı ile uçağa atlayıp diyarbakıra gittim ve cuma geri dönüyorum. anlayacağınız heves çıkarmak orda kalsın nerdeyse arabaya binemeyecem.

şu an plaka numaram falan hazır ama ben arabayı almaktan vazgeçtim. biraz daha beklesem nerdeyse 1.4 140 hp alcak sürem oldu. bana vazgeçmenin maliyeti ne olur? bnu öğrenmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31
    bekapa bölüm elektrik elektronik müh. galiba öyleyse allah yardım etsin

Yok hocam bölüm bilgisayar müh

valla oda çok zor bölüm C++ fln baya karışık. elektrik müh arkadaşım var çok yakın bu ders isimlerini çok duydum ondan oyüzden sordum elektrik elektronik mi die

• bu saatten sonra vazgeçmen zor plaka çıktıysa araç artık 2.ele düştü demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

arkadaşlar benim bi sorum olacak. şu an çok sinirliyim resmen dalga geçiyorlar.

ben opel astra yeni kasa almak için fiyat araştırdım. renk olrak hoşmuza giden ama motor olarak hoşuma gitmeyen(1.6 115 hp, ben 1.4 140 hp olanı istiyordum) ama sırf ailemin ısrarı ve ellerinde hazır bulunması üzerine aracı aldık.

geçen salı 1000 lira depozi verilerek sözleşme yapıldı.
    çarşamba günü veklet verildi belgeler gerekli yerlre iletildi.
    perşeöbe sabah 07:30 da paranıın tümü ödendi.
    cuma akşamı çıkacak denilen plaka(diyarbakırda ailem oturmasna rağmen eskişehirde okuduğum için 26 plaka oldu) bu akşamda çkmadı. ve söylenene göre plaka belli olmasına rağmen ancak perşembe elimde olurmuş.

ben sinir krizi geçirdim resmen, daha ağzımı açmadan satıcı personel kadın telefona sarıldı ve eskişehirdeki takipçiyi falan aradı. çarşamba akşamına çekebildi. 21 plaka olursa 1 günde çıkacak plaka 26 olunca tam olarak 7 gün gecikti. bende arabayı biraz kullanıp heves çkıakrmak amacı ile uçağa atlayıp diyarbakıra gittim ve cuma geri dönüyorum. anlayacağınız heves çıkarmak orda kalsın nerdeyse arabaya binemeyecem.

şu an plaka numaram falan hazır ama ben arabayı almaktan vazgeçtim. biraz daha beklesem nerdeyse 1.4 140 hp alcak sürem oldu. bana vazgeçmenin maliyeti ne olur? bnu öğrenmek istiyorum

son olarak bugün bayiye gittiğimde aracımın dışarı alındığını ve aküyü şarj edilmek için kaputunun açıldığını gördüm
    meğer bu araç bayinin elinde bulunan son araçmış. hatta gelen geçen rahat görsün diye pazar günü ve gecleride aracın kilitlenmediğini arkadaştan öğrendim. çünkü arkadaş bayi kapalıyken araıcn içine girilip çıkıldığını görmüş. hatta elinde sigara ile girip çıkan varmış.

resmen beni arabadan soğuttular. lütfen yorum yapaark bana yadımcı olun.

• serkaf hocam, forumda daha oncede konusulmustu araci ne zaman teslim almak uygundur diye. Emin olmamakla birlikte sanirim bi kusur bulununca , en sonki teslim belgesini imzalamazsaniz , belki bi sonuc alabilirsiniz diye dusunuyorum. Tabiki bu konuda bilgisi olan arkadaslar size en uygun cevabi verebilir.
  • @yusuf89

adamlar resmen dalga geçiyorlar. bna denilen aynenşuydu. cuma akşamı, bilemedin p tesi akşamı kesin elinde olur. bugün gittiğimde perşembe lafını duyunca cinlerim tepeme çıktı.
    sonra arabayı resmen sokağa atıp önüne geçeni bindirmeleri beni ayrı sinirlendirdi.

hele hele aküyü şarj ettiklerini görüncce tam sinir krizi geçirdim.

dediğim igbi resmen beni araçtan soğuttular ve ben artık o aracı istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaf -- 22 Şubat 2010; 22:37:50 >
  • @serkaf, paranın tamamını ödedikten sonra malesef yapacak pek bir şey kalmıyor. Plaka işi takipçideyse, resmi işlemler de başlamış demektir. Eğer parayı ödememiş olsaydın, "ben bu aracı almıyorum, parasını da ödemiyorum" deme şansın bulunurdu, ama bu vakitten sonra araç senin. Opel'in yetkili servis ağı, inanılmaz sorumsuz ve bir çoğu 5 para etmez. Bence git bayiye, durumu anlat. Değiştirmek istediğini, sebeplerini açıkla. Kabul etmezlerse (Ki muhtemelen etmeyeceklerdir) aracının 2 anahtarını da iste, kapısını kitle, çık git. Teslim almaya gittiğin gün de aracın çalışmazsa, burunlarından getirir, yeni bir akü taktırırsın araca. Malesef biraz çirkeflik yapman gerekecek... Bağırıp çağırmadan, biraz hakaret etmeden laftan anlayan Opel servisi bulmak cidden zor iş...
  • Satılmış araç showroomdan çekilip ayrı bir yere park edilir ve öyle bekletilir.
    Koyacak başka bir yer yoksa da en azından kilitlenir ve kimsenin sağını solunu karıştırmasına izin verilmez.
    Ya elinde yiyecek içecekle bir çocuk binip bir yerine leke yapsa, ya da dediğin gibi sigara ile binip döşemeye zarar verse ne olacak ?
    Belki bu noktalara vurgu yapıp kaporanı geri isteyebilirsin, bu iş biraz senin kavga gürültü çıkartma potansiyeline kalıyor.
  • Peki benim merak ettigim su, hani araci teslim alirken inceliyoruz, sonra hatasiz teslim aldim diye imza atiyoruz ya, eger bi hata gorup imzalamazsak onu ne oluyor ?
  • inanaın bana benim potansiyelim çok yüksek ama indirim alcaz diye abim bikaç hatırlı kişiyi araya koymuş. yoksa ben bugün orayı birbirine katmıştım. zaten dediğim gibi kadın benim sinirlendiğimi görür görmez telefonlara sarıldı.
    ama ben birde faturayı bekliyorum. bilinidği gibi astralara cuma indirim yapıldı. ben parayı perşembe yatırmıştım. eğer benim işlemler cuma başlamışsa o zaman asıl sorunları başlamış demektir.

ben çok soğudum arabadan. mahkemeye kadar giderim. zaten hevesimizi kursağımızda bıraktılar. inşallah yarın öbürgün hasta olarak karşıma çıkmazlar. asıl o zaman görürler işler nasıl savsaklanıyor(acil durumlar hariç)
  • sevgili forum sakinleri, kendi derdimden bahsedeyim bıraz :)

'Corsa' Genel

Resimdeki arkadaş, benim aracımın anahtarı oluyor :) Gördüğünüz üzere, anahtar ikiye açılmış durumda. Sanırım kırılmış, çünkü elimde sıkıştırıp kapatsam da, ufak bir darbede veya kontağı çevirirken ters bir tutuşta dahi ikiye ayrılıyor. Biraz önce zorladım, daha fazla açılıyor mu diye, açılmıyor, ancak tam olarak kapanmıyor da. Yakın zamanda arka tampon için servise gideceğim, acaba anahtarı da kaskodan yeniletsem mi? Arka tamponu beyanla halledebiliyormuşum, aynı şekilde bu anahtarın da yenisini beyanla alabilir miyim?

@serkaf, mahkeme işiyle bu aracı değiştirmen, en az 2 yıl alır ki, bilir kişi raporuyla ispatlayamayacağın ve aracın garanti kapsamı süresince çözülemeyen bir problem olmadığı sürece aracını "içinde sigara içildi" veya "showroom'da insanlar aracıma bindi, ben de aracımdan soğudum" gibi sebeplerden ötürü mahkeme kararıyla değiştirtemeyeceğini malesef 99% garanti edebilirim. Bu değişim işiyle ben de çok uğraştım zamanında... GM Türkiye aynı hatadan dolayı 8 kere servise giren aracımı dahi değiştirmedi (bu olay, aracımı aldıktan 1 ay sonra 600. km'de başladı ve 2 ay sonra, 3000. km'de çözüldü) ki, senin aracını değiştireceklerine ihtimal vermiyorum.
    ü

• Barış, ne yap et kaskodan al, yenisinin Almanya fiyatı 75 euro
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Barış, ne yap et kaskodan al, yenisinin Almanya fiyatı 75 euro

Abi kaybedince kasko yenilemek zorunda zaten. Poliçede anahtar klozu var. Limiti 500 TL diye hatırlıyorum. Kırıldı diye değiştirmiyorlarsa, 2 gün sonra kaybettim diye başvururum, bir şekilde yeniletirim o anahtarı.
  • Tam yazdığını yazacaktım barış.
    O hale geldi diye değiştirmezler.
    Sen kabet o anahtarı en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

quote:

bekapa kardeş duydum ki sende sonradan sis farı taktırmışsın.. [ serdar abi sağolsun ] bende sonradan taktırdım
    taktırırken başında değildim tabi adamlarda arka sislere bağlamışlar.. şimdilerde bu durumdan fazla memnun değilim
    ön sisleri ayrı yakmak istiyorum.. acaba senin sislerde benimki gibi arkaya mı bağlı yoksa fabrika çıkışlı sis farı olanlar
    gibi ayrı mı bağlattın?? birde bunu dediğim şekilde yaptırmak mümkün müdür?? mümkünse ne kadara mal olur ??
    çok soru sordum kusura bakmayın

Ben allahtan yapılırken başındaydım ve o şekilde yaptırmadım.
    Diğer arkadaşımıza söylerkende konusu geçti konsolun altına taktırdığım ayrı bir düğmeğe bağlattım.
    Orjinali gibi olsun istersen orabanın orjinal far düğme takımlarını değiştirmen gerekir ve çok pahallı olur.
    Benim yaptırdığım ucuz ve güzel bir yöntem.
    İyi bir elektrikçi bu işi halleder bence

o düğme takımlarının fiyatı ne kadar olur acep ben bi araştırım çok çalışmam lazım çok

Ön sis farı düğmesine sahip far kontrol grubunun fiyatı 70 euro (parça kodu 62 40 468)
    Aynısının bir de Sport ve Cosmo'larda kullanılan ışıklandırmalısı var, o da 90 euro (parça kodu 62 40 495)

• quote:

Tam yazdığını yazacaktım barış.

Aslında 1 anahtar çıkartırsam, elimde 3 anahtar olur diye düşünmüştüm. Kasko herhangibir çalınma durumunda her 2 anahtarı da istiyor ya, ne olur ne olmaz diuye düşünmüştüm.

Ama dediğin gibi en doğrusu servise gidip "anahtarı kaybettim" demek. O zaman da yeni programlanmış ve elimdeki anahtarları işlevsiz kılacak 2 yeni anahtar bana vereceklerdir herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf89

underdog hocam hayirli olsun, aracini alinca su yol bilgisayarinin menusunun resimlerinide cekebilir misin ?

tamam çekerim :) yarın akşam elimde olacak ins
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

quote:

Tam yazdığını yazacaktım barış.

Aslında 1 anahtar çıkartırsam, elimde 3 anahtar olur diye düşünmüştüm. Kasko herhangibir çalınma durumunda her 2 anahtarı da istiyor ya, ne olur ne olmaz diuye düşünmüştüm.

Ama dediğin gibi en doğrusu servise gidip "anahtarı kaybettim" demek. O zaman da yeni programlanmış ve elimdeki anahtarları işlevsiz kılacak 2 yeni anahtar bana vereceklerdir herhalde...

Sanırım yeni program atıyorlar ve eski yedek anahtarınada yüklüyorlar bu programı. Yani sadece tek bir anahtar veriyorlar sana.
    Sen bu kırılmış anahtarını kullanamayacaksın yani olaydan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

quote:

quote:

bekapa kardeş duydum ki sende sonradan sis farı taktırmışsın.. [ serdar abi sağolsun ] bende sonradan taktırdım
    taktırırken başında değildim tabi adamlarda arka sislere bağlamışlar.. şimdilerde bu durumdan fazla memnun değilim
    ön sisleri ayrı yakmak istiyorum.. acaba senin sislerde benimki gibi arkaya mı bağlı yoksa fabrika çıkışlı sis farı olanlar
    gibi ayrı mı bağlattın?? birde bunu dediğim şekilde yaptırmak mümkün müdür?? mümkünse ne kadara mal olur ??
    çok soru sordum kusura bakmayın

Ben allahtan yapılırken başındaydım ve o şekilde yaptırmadım.
    Diğer arkadaşımıza söylerkende konusu geçti konsolun altına taktırdığım ayrı bir düğmeğe bağlattım.
    Orjinali gibi olsun istersen orabanın orjinal far düğme takımlarını değiştirmen gerekir ve çok pahallı olur.
    Benim yaptırdığım ucuz ve güzel bir yöntem.
    İyi bir elektrikçi bu işi halleder bence

o düğme takımlarının fiyatı ne kadar olur acep ben bi araştırım çok çalışmam lazım çok

Ön sis farı düğmesine sahip far kontrol grubunun fiyatı 70 euro (parça kodu 62 40 468)
    Aynısının bir de Sport ve Cosmo'larda kullanılan ışıklandırmalısı var, o da 90 euro (parça kodu 62 40 495)

serdar abi o far kontrol grubundaki çevirdiğimiz kol sadece cosmo ve sportta mı orta konsoldaki gibi ışıklandırmalı??
    yani bütün yıllarda enjoy ve essentia larda ışıksız düz kapak şeklinde mi?
    bende 2009larda değiştirip düz kapak yaptılar sanıyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

sevgili forum sakinleri, kendi derdimden bahsedeyim bıraz :)

'Corsa' Genel

Resimdeki arkadaş, benim aracımın anahtarı oluyor :) Gördüğünüz üzere, anahtar ikiye açılmış durumda. Sanırım kırılmış, çünkü elimde sıkıştırıp kapatsam da, ufak bir darbede veya kontağı çevirirken ters bir tutuşta dahi ikiye ayrılıyor. Biraz önce zorladım, daha fazla açılıyor mu diye, açılmıyor, ancak tam olarak kapanmıyor da. Yakın zamanda arka tampon için servise gideceğim, acaba anahtarı da kaskodan yeniletsem mi? Arka tamponu beyanla halledebiliyormuşum, aynı şekilde bu anahtarın da yenisini beyanla alabilir miyim?

@serkaf, mahkeme işiyle bu aracı değiştirmen, en az 2 yıl alır ki, bilir kişi raporuyla ispatlayamayacağın ve aracın garanti kapsamı süresince çözülemeyen bir problem olmadığı sürece aracını "içinde sigara içildi" veya "showroom'da insanlar aracıma bindi, ben de aracımdan soğudum" gibi sebeplerden ötürü mahkeme kararıyla değiştirtemeyeceğini malesef 99% garanti edebilirim. Bu değişim işiyle ben de çok uğraştım zamanında... GM Türkiye aynı hatadan dolayı 8 kere servise giren aracımı dahi değiştirmedi (bu olay, aracımı aldıktan 1 ay sonra 600. km'de başladı ve 2 ay sonra, 3000. km'de çözüldü) ki, senin aracını değiştireceklerine ihtimal vermiyorum.
    ü

Barış, aynı şekilde benimde açık. Sanırım anahtarlıktan tutup kontağı çevirdiğimiz için oldu bu sorun. Artık anahtarlık kullanmıyorum fakat hala o şekilde kullanıyorum...
    Bende kararsızım , bu sorunu napsam diyorum

• 
Sayfa: önceki 976977978979980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.