Şimdi Ara

'Corsa' Genel (1454. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42.189
Cevap
81
Favori
2.542.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14521453145414551456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fabia RS daha az bilinen bir şaka makinası olması hasebiyle çekici bir araç.
  • Aynen bende bu vesile ile daha çok seviyorum.
    Yalnız söylemeden geçemeyeceğim dün gece Yetiden sonra kısa bir sürede olsa 2.0 dizel Superb kullanma şansım oldu.
    Superbe araba demek ayıp olur ama gemi mi desem uçak mı desem karar veremiyorum.
    Tabi sonra eve dönerken Corsa kullanmak paha biçilemezdi!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb_erol_1317

cc de takılamıyor essentialara bunun detayını bilmiyorum

Yalnışınız var x - z motor kodlarına göre takılabilmekte..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muebbet85

quote:

Orijinalden alıntı: fb_erol_1317

cc de takılamıyor essentialara bunun detayını bilmiyorum

Yalnışınız var x - z motor kodlarına göre takılabilmekte..

essentialar beyin olarak kabul etmiyor diye söylendi yukardaki mesajlardada tam olarak denedinizmi siz essentia araçta?biraz daha açabilirmisiniz
  • Arkadaşlar benim Corsa çok nazlı çıktı :) Plaka lambalarını led yapayım dedim. Birinci ledi taktım sorun yok. İkinci orijinal lambayı çıkardım. Led sönük sönük yanıp sönmeye başladı. İkinci ledi de takınca yanmadılar. C serisi olan aracın parklarına takmak istemiştim.İki tip vardı, ikisi de girmedi delikten. Plaka lambalarına taktım zorla , şimdi de çıkartamıyorum.
    Bu arada Serdar Bey yazmıştı daha önce ama tam emin olamadım. Makyajlı kasa Corsa D'nin park ve gündüz lambasının tipi nedir? Buna turuncu ampül takmak istiyorum, amerikan park biraz riskli sanki.
    Bir de araç Color Edition, acaba kaputa ve aynalara da siyah parlak folyo yaptırsam mı ileride? Çok mu apachi olur araç?
  • Eger sinyal lambasi boyutundaysa abd den aldiim turuncu lambalar bana buyuk geldi verebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Eger sinyal lambasi boyutundaysa abd den aldiim turuncu lambalar bana buyuk geldi verebilirim

Boyut olarak o kadar ama tip olarak aynı mıdır bilmiyorum.. Bir gaza gelip açıp bakacağım ama gaza gelmem lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek
    Bu arada Serdar Bey yazmıştı daha önce ama tam emin olamadım.

Daha önce sis farı, tavan lambası ve plaka lambasını sormuştunuz, ben de şu yanıtı vermiştim :

Model yılından bağımsız olarak Corsa D'lerde kullanılmakta olan iki çeşit ön sis farı ampulü var : H10 42W veya H3 55W.
    Aracın üzerinde hangisinden olduğuna bakıp öyle almanızda fayda var.
    Plaka ampulu W5W tipindedir.
    Tavan ampulü ise feston ya da tüp ampul denen tiptedir, çektiği güç ise 5W ya da 10W olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Bu arada Serdar Bey yazmıştı daha önce ama tam emin olamadım.

Daha önce sis farı, tavan lambası ve plaka lambasını sormuştunuz, ben de şu yanıtı vermiştim :

Model yılından bağımsız olarak Corsa D'lerde kullanılmakta olan iki çeşit ön sis farı ampulü var : H10 42W veya H3 55W.
    Aracın üzerinde hangisinden olduğuna bakıp öyle almanızda fayda var.
    Plaka ampulu W5W tipindedir.
    Tavan ampulü ise feston ya da tüp ampul denen tiptedir, çektiği güç ise 5W ya da 10W olmalı.

Ben park ampulünü de sordum diye hatırlıyorum kafa uçmuş demek ki , kusura bakmayın...

• quote:

Makyajlı kasa Corsa D'nin park ve gündüz lambasının tipi nedir?

Gündüz sürüş lambasında kullanılan ampul W21 5W.
  • quote:

quote:

Makyajlı kasa Corsa D'nin park ve gündüz lambasının tipi nedir?

Gündüz sürüş lambasında kullanılan ampul W21 5W.

Teşekkürler. Yalnız bunun orijinalini bile bulmak zorken turuncu yananı bulmak imkânsız gibi bir şey herhalde
  • Herkese selamlar.

Çağrı biliyor ama, buraya da yazayım yine dedim.

Astra'yı satmış bulunuyorum. Salı veya Perşembe günü, işimin müsaitliğine göre aracı İzmir'den almaya gelecekler.

Şimdilik Golf 1.4 TSI 122 HP DSG gibi duruyor seçenek.

Emin değilim yalnız hala. Bir süre arabasız mı kalsam diye de düşünüyorum ince ince.
  • Hayırlı olsun Barış.

"Default" Golf tercihi yerine farklı birşeye karar vermeni dilerim
  • hayırlı olsun...
  • quote:

Hayırlı olsun Barış.

"Default" Golf tercihi yerine farklı birşeye karar vermeni dilerim

Default tercih değil abi ya.
    Haklı sebepleri var gerçekten.Bu yine iyi,az daha Polo alıyordu 42 bin liraya dayaktan korktu

Tek fark Polo GTI,müthiş bir araç gerçekten.Ama soru işareti çok fazla.
    Manuel olsa ben yine de alırdım açıkcası
    Barış büyük ihtimalle yakın zamanda bulman zor olacak,Efe'yi falan tekrar arasaydın

• Golf 7 gelecek yakin zamanda
  • Hayırlı olsun Barış.
    C sınıfı gereksiz büyük diyordun ama Golfe karar kılmış gibisin
  • eğer lpg takılmayacaksa golf olabilir. ama tsi da lpg takılmadığı için ikinci elde nasıl gider bilmem. mpi ları bliyorsunuz. nasıl tutuyor piyasada sırf lpg sorunsuz diye...
  • Serdar Abi, ppzrg, Bekapa, teşekkür ederim.

Aracı resmen buluşmada sattım. "Polo alıyorum" deyince de 20 adam aynı anda yerinden kalkıp üstüme doğru yürümeye kalktılar

Golf diyorum, daha doğrusu biraz babamın da ısrarı var ama, şöyle rasyonel bir hesap yapayım, yabancı değilsiniz nasıl olsa

Bu konuda ciddi ciddi yardımlarınızı bekliyorum.

Şu anda maaş olarak, çok tatmin eden bir işte çalışmıyorum. Gerçi farklı planlarım var, onlar için de planlar içindeyim. Şu anda geçiş döneminde kendimi zor da olsa çeviriyorum, askerden sonra boş kalmaktan iyidir diyerek kabul ettim zaten bu işi.

Astra'yı sattım. Dediğim gibi, öncelikli olarak Golf konuştuk. Daha sonra ben babamla tekrar konuştum.

Golf'ü bulabilecek olursam, minimum araç fiyatı 54.000 TL. Bu sadece aracın fiyatı. Astra babamın üzerindeydi, bunu kendi üzerime alacağım, kaskom falan başlasın, zamanla primlerim düşsün istiyorum çünkü

Şimdi gideceğim, Golf'e kasko yaptıracağım ve trafik sigortası var. Yani bu araç bana en iyi şartlarda 56.000 TL'ye gelecek. Aradaki farkı benim şu durumda karşılamam mümkün değil. Babam "ben karşılarım" dedi ama, şöyle de bir durum var.

Bu ay sonunda evden taşınıyorum. Oturduk hesapladık, bunun yükü bize ortalama 5000 TL olacak. Yeni evin kaparosu, emlakçı parası, yeni almamız gereken eşyalar, taşınma masrafı vs... Bu yük de babamın sırtına binecek.

Bizim işimiz turizm. Yani kışın sezon çok yavaş oluyor, haliyle maddi durum yaz kadar rahat olmuyor. Daha sezon başlamadı. Başlamasına da 2 ay kadar var. Benim aracı değiştirmem + evden taşınmamız, babam için 11.000 TL ekstradan maliyet olacak, ki dediğim gibi, bu normal şartlarda, ekstra durumlar çıkarsa daha maliyetli olabilir.

Aracı sattım. Kalkıp daha pahalı bir araç almaktansa, B segmenti bir araç alayım diyorum. Daha uygun fiyatlı, elimde para da artsın. Şu anda işten dolayı aracı çok az kullanıyorum. Resmen ayda 300 km yol ya yapıyorum, ya yapmıyorum. Ama dediğim gibi, farklı planlarım var. Eğer olur da başarabilirsem, aracı daha fazla kullanmam gereken bir durum ortaya çıkabilir.

Yani, alacağım B segmenti aracı, mümkün olduğunca az değer kaybıyla elimden çıkarmak istiyorum.

VW Polo boş mu, evet boş. Bu 42.000 TL dediğimiz araçta sunroof, sis farı ve fonksiyonel direksiyon da var. Ben 38.000 TL'ye de Polo alabilirim 1.4 DSG. Bana bunun maliyeti, kaskosu, boku, püsürü derken maksimum 40.000 TL olur. Hadi bilemedim, 41.000 TL.

Bu durumda diğer arabadan 10.000 TL'ye yakın para artmış olur. Ben bu parayla taşınma masraflarını karşılarım, fazlasıyla, kalanı da babama yollarım. Kış vakti işi görülmüş olur en azından. Hatta az bir kısmını kendime alırsam, bekleyen bir kredi kartı borcum var, onu da öder, rahatlarım epey.

Ben araba seven adamım, istiyorum güzel, güçlü bir arabam olsun. Ama yaş oldu 26. Artık eve çok fazla yük olmamak lazım, biraz da onların omuzlarından yükü almak lazım. Şimdi durduk yere 6000 TL yük az mı? Golf güzel, süper araç ama, olaya biraz da gerçekçi bakmak lazım.

Polo diğer B segmenti araçlara göre pahalı evet. Ama bu memlekette tutuyor arkadaş ve 2. eli de cayır cayır gidiyor. Polo'dan daha rahat, daha az değer kaybıyla satabileceğim başka bir B segmenti araç var mı? Dediğim gibi, 1 dizel bir araç almam gerekebilir. Şu anda bu kadar inatla otomatik araç istememin nedeni İstanbul'da yaşıyor olmam. İstanbul'dan başka bir yere gidecek olursam, otomatik diye tutturmam, manuel de rahat rahat işimi görür.

Bundan 1 yıl sonra Polo'yu satsam, aldığım parayla, üstüne para eklemeden dizel B segmenti bir araç alabilme şansım var.

Olaylara biraz gerçekçi yaklaşmaya çalışıyorum ama, siz ne dersiniz, ne düşünürsünüz bu bakış açıma, bilemiyorum tabi ki...

• Hani şu geçen sayfada Çağrı ile Emirin fikirlerine el arabası alayım diye karşılık vermiştin ya..
    Bi süre el arabasıyla takılmak iyi bence senin durumunda..

Arabayı daha fazla kullanmanı gerektirecek iş olursa dizel alırsın, olmazsa o zaman kafandaki arabayı alırsın hemde taşınma işleri aradan çıkmış, kredi kartı borcunu halletmiş rahatlamış olursun..

Forum tarihinde hatta bırak forumu kendi tarihimde ilk defa birisine "araba alma boşver" diye tavsiye veriyorum.
    Bu ilki beraber yaşadık Barış
  • 
Sayfa: önceki 14521453145414551456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.