Şimdi Ara

'Corsa' Genel (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42.182
Cevap
81
Favori
2.533.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar..

    1.3 CDTI essentia 2004 model araçta malesef CD-mp3 dinleyemiyorum, konsolu yenilemek ne kadar tutar ya da Fm transmitterli çakmak vs. bir çözüm mü önerirsiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: andich

    Arkadsim ben 17 250 ye 2004 1.3 cdti aldim.2-3 haftadir kullaniyorum tavsiye ederim..bir kere performansnin bu derece iyi oldugunu bilmiyordum..bundan once 1.6 1999 megane vardii..ondan kat kat daha iyi ivmeleniyor.Ote yandan cok az yakiyorki bu mukemmel bir sey..


    fiyat çok uygun geldi bana. arcınızı kaç km de aldınız acaba?
  • bence easytroniclerin yokuşta bocalama olayı vitesi manuel konuma alarak halledilir.
    ayrıca easytronic viteslerin manuel konumda daha çabuk kavrama yaptığını ve yokuşta kaydırmanın
    böylece büyük ölçüde önlenebileceğini duymuştum.

    NOT:: BEN DE EHLİYETİMİ YENİ ALDIM VE CORSA CDTİ EASYTRONİC ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.SİZCE
    BU İSTEĞİMDEN VAZ MI GEÇMELİYİM???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tomiken


    quote:

    Orjinalden alıntı: andich

    Arkadsim ben 17 250 ye 2004 1.3 cdti aldim.2-3 haftadir kullaniyorum tavsiye ederim..bir kere performansnin bu derece iyi oldugunu bilmiyordum..bundan once 1.6 1999 megane vardii..ondan kat kat daha iyi ivmeleniyor.Ote yandan cok az yakiyorki bu mukemmel bir sey..


    fiyat çok uygun geldi bana. arcınızı kaç km de aldınız acaba?


    67 binde aldim..essentia modeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andich -- 28 Haziran 2007; 13:34:08 >
  • güle güle kullanı hayırlı olsun kardeş :)

    şu mp3 CD player için çözüm önerebilecek arkadaş var mı acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: indigo1

    güle güle kullanı hayırlı olsun kardeş :)

    şu mp3 CD player için çözüm önerebilecek arkadaş var mı acaba?

    saolasin.insallah sende bulursun istedigin gibi.bende siyah istiodum ama bunu uygun bulunca bunu aldik.(metalik gri).walla ben gidip sole 40 50 milyona bi mp3 plyer alcam bi de sony kaset adaptorden alicam..ole dinlicem mp3..en kolay ve en ucuz yontem bu bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mhecc

    Yeni Corsa nın içinde rahatsız edici ses duyanlar var mı?Yani herhangi bir tıkırtı gıcırtı esneme sesi gibi...Teşekkürler.

    Ben 2006 CDTI kullanıyorum hız tümseklerinden geçerken arka tekerleklerin geçişi esnasında bir esneme sesi geliyor. bunun dışında başka ses yok.
  • selam arkadaşlar...

    nette gezerken şöyle bi corsa gördüm

    http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4346541

    forumu okuma şansım olmadı ama ben yine de yazayım dedim görüşleriniz nelerdir benim çok hoşuma gitti...

    bu araçtan kullanan var mı varsa onun da görüşlerini merak ediyorum...

    saygılar...

    bu arada link vermek yasak mı onu da bilmiyorum umarım deildir...
  • Arkadaşlar hala araba bakıyorum ve artık kararımı verdim D serisi alıcam ama önce babamı iice kafalamam gerekiyo .
    Size bi soru sorabilirmiyim bu d serilerinin 1.4 njoy modelini bi yerde 25.250ye buldum. Ama benzinli olduğu için kafamda soru işareti oldu bu araba şehiriçi kmde kaç para yakar bilen varmı acaba...
  • Selam,

    Henüz Türkiye'de Corsa D kullanan tanıdığım yok, ama çoğu Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden Corsa D kullanıcısı üyelere sahip bir foruma ben de üyeyim.

    Oradakiler her yakıt alışlarında kilometre , aldıkları yakıt miktarı, ödedikleri para, aracı şehir içi mi yoksa otobanda mı kullandıkları ve benzeri verileri spritmonitor.de diye bir siteye kaydediyorlar. Bu verilere göre hesaplanan ortalama yakıt tüketimi bilgisini de foruma entegre etmişler. Böylece forumda kişinin isminin yanında ortalama yakıt tüketim miktarını 100 km / litre cinsinden görmek mümkün oluyor.

    Ayrıca söz konusu siteye girip araç modeline göre arama yapmak ve bu verilere ulaşmak da mümkün. Az önce Corsa D 1.4 için bir arama yaptım ve gördüm ki tüketim rakamları 100 kilometrede 6 litre ile 8 litre arasında değişiyor. Aracını daha çok otobanda ve makul hızlarda kullananlar 6 litre gibi bir tüketim miktarı elde edebiliyorlar. Ağırlıklı olarak şehir içi kullananlarda ise 8 litreye kadar çıkıyor.

    Konuya girmişken, yakıt tüketiminin kilometre başına harcanan para ile ifade edildiği tek ülke olduğumuzu belirtmek isterim. Tüm Avrupa ülkelerinde 100 km'de harcadığı litre olarak, ABD'de ise 1 galon benzin ile gidebildiği mil olarak ifade ediliyor. Bana göre öylesi daha mantıklı çünkü yakıt fiyatı değişken bir veri. Bugün 25 kuruş yakan otomobil, yarın yakıt fiyatına zam geldiğinde 27 kuruş yakıyor olabilir. Bu hesabın içine para hiç katılmazsa aracın tüketim verisi de değişmeyecektir. Zaten dikkat ederseniz üreticiler de araçlarının tüketim verilerini bahsettiğim Avrupa standartlarına göre açıklıyorlar, araçlardaki yol bilgisayarları da tüketimi 100 km / litre cinsinden gösteriyor.

    Bence Türk tüketicileri de artık bu modeli benimsemelidir. İlle de maliyeti bilmek isteyenler o anki yakıt fiyatı ile tüketimi çarpıp hesabını yapabilir.

    Herkese keyifli & ekonomik sürüşler dileklerimle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 4 Temmuz 2007; 5:43:13 >




  • kimse yok mi? aldım aracı!
  • Selam,
    Hayırlı olsun Yunus arkadaş, kazasız belasız yolculuklar dilerim.
    Araç hakkında biraz detay alabilir miyiz, model, yıl, renk, motor özellikleri vs ?
  • corsa essentia 1,2 2007 model + c control + konfor paketi + park sensörü = 26275
  • Güle güle kullan...
    Ben de heyecanla otomobilimin gelmesini bekliyorum, ama en az iki üç hafta daha var...
  • serdar99 siz hangi araç siparişini verdiniz? ben dün ayrıca 100 ytl' de karter muhafaza takılmasını istedim. toplam 26375 e mal oldu ! konfor paketli olduğundan enjoya yakın özeliklere sahip!Bugün aracı almayı planlıyorum! 1.2 motor performansı nasıldır bilmiyorum ama zaten eşim kullanacak! dizele karar verseydim esp li alırdım! sizde dizel alcaksanız esp'i ihmal etmeyin! kazasız günler !
  • arkadaşlar benim size tavsiyem kesinlikle yetkili servislere dışına gitmeyin.zaten yıl 2 kez parça ve işçilikde %25 indirime gidiliyor.gözünüz arkada kalmıyor.arabamdan gelen bir ses yüzü
    nden gitmediğim usta kalmadı izmirde,kimse anlamadı.ama yetkili servis bu işi2 dk da anladı.ve sorunu giderdi.
  • Selam Yunus2003,

    Benimki 1.4 Sport, 5 kapı, düz vites.
    Opsiyon olarak Panorama sunroof ve ESP var, fiyat 30,950.- YTL

    İstanbul'daki Opel bayilerinin neredeyse hepsini dolaştım, istediğim araç ellerinde yoktu. Daha doğrusu bu özelliklere sahip bir Corsa Türkiye'ye henüz hiç gelmemiş. Sport donanım seviyesinde gelen araçların tamamı 3 kapı imiş. Sanırım 5 kapı Sport şimdilik bir tek bende olacak :)

    Selamlar,
    Serdar
  • Şimdiden hayırlı olsun kazasız günlerde kullanman dileğiyle!ben 1.2 esentia konfor paketi + c control ve karter muhafaza ve beyaz renk 26375 ytl verdim. 1.2 alırken bazı endişelerim vardı özelikle performans açısından! ama performansı kesinlikle vasat değil şehir içi için gayet iyi! motor ve yol sesi araçta az da olsa hissedilmekte! direksiyon çok yumuşak hemen kayıp gidiyor! frenler çok iyi! sizin araç dahada performanslıdır iyi ki esp opsiyon istemişsiniz! yol tutuşu iyi ama 1.4 ve yüksek torklu motorun dizginlenmesi lazım! bu arada karter muhafazayı yaptır ben 100 ytl'e yaptır c controlü ise 100 yt park sensörü 175 ytl e yaptırdım!
    quote:

    Orjinalden alıntı: Serdar99

    Selam Yunus2003,

    Benimki 1.4 Sport, 5 kapı, düz vites.
    Opsiyon olarak Panorama sunroof ve ESP var, fiyat 30,950.- YTL

    İstanbul'daki Opel bayilerinin neredeyse hepsini dolaştım, istediğim araç ellerinde yoktu. Daha doğrusu bu özelliklere sahip bir Corsa Türkiye'ye henüz hiç gelmemiş. Sport donanım seviyesinde gelen araçların tamamı 3 kapı imiş. Sanırım 5 kapı Sport şimdilik bir tek bende olacak :)

    Selamlar,
    Serdar





  • bu arada aracı extralarıyla baya uygun fiyata almışsınız! benim araç için 1000 ytl indirim yaptırabildim.
    selamlar
    yunus
  • Easytronic vites hakkında birazda ben yorum yapayım...

    2006 model Corsa C CDTI var bizde. Easytronic şanzımanlı. Şu ana kadar hiçbir problemimiz olmadı şanzımandan yana. Kimi arkadaş demiş çok geç vites değiştiriyor, sarsıntılı oluyor. 2sn gibi bir zaman geç mi oluyor. Sonuçta hepimiz trafik içinde araba kullanan insanlarız. Boş bir pistte drag yapmıyoruz ki vites geçişlerinin zamanı o kadar önemli olsun. Düz vitesle daha hızlı mı vites değiştiriyorsunuz acaba? Madem önemli şunu söyleyeyim. Çok defa kalkışlarda düz vitesli araç tokatladım...

    Aracın kalkışlarda ileri fırlaması genelde o aracı ilk defa kullananlarda oluyor. Ama alışınca ne kadar gaza yükleceneğini zaten ayarlayabiliyorsun. Yokuşlarda da kaydırması normal. Çünkü var olan şanzıman manuel şanzıman. Tork konvetörlü klasik otomatik şanzıman değil. Düz viteste yarım debriyaj yaparak kaymayı önleyebilirsiniz. Ama bunda öyle birşey yok. Hillholder sistemi olması lazım. Ama bu sistem yeni Corsa araçlarda var mı bilmiyorum ama Corsa C araçlarda yoktu. O yüzden yokuşlarda kaydırmamak için sol ayağınız frende tutarsınız. Hafiften gaz vererek ayağınızı frenden çekersiniz olur biter.




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.