Şimdi Ara

'Corsa' Genel (1203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42.189
Cevap
81
Favori
2.542.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12011202120312041205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dun Arkas Akatlar'da aracimin 45.000 km bakimi yaptirdim. 850 km kadar gectikten sonra gittim ama o kadar tolerans vardir herhalde Bakima 320 TL odedim. Fren balatalarinin 60.000 km'ye kadar dayanabileceklerini soyledi servisteki usta. Ancak lastikleri artik degistirmem gerekiyormus. Michelin icin 190 TL fiyat verdiler. Gecen gun Goodyear icin 250 TL, Nankank diye bir marka icin de 125 TL fiyat almistim. Bir de Continental icin fiyat alacagim, eger 200 TL'nin uzerinde olursa muhtemelen Michelin'i tercih ederim.

Ilgisi ve yardimlari icin de Ozlem Hanim'a ayrica tesekkur ederim.
  • Lastikleri serviste değiştirmek daha güvenli ve pahalı mı olur? Hayırlı olsun yeni bakımın
  • Herkese mutlu yıllar;

Bugün opel bayisinde 1.3CDTI Essatıa C'mon paket araç için anlaştım.
    Aracın liste fiyatı 30.900

Bayı pazartesi günü 29500 civarında kesinleşmemiş bir fiyata bırakacak.

2005 2006 ikinci el bakarken, galiba sıfır oto nasip olacak...
    Ne dersiniz. daha uyguna alınabilir mi? Yoksa bu fiyat uygun mudur.

Yeni araç almış olan veya fiyatlardan bilgisi olan arkaşlardan bilgi bekliyorum.
  • barıs mişlen tavsiye etmem o ebat için tabiki. Sadece energy saver lastiği vardı ben bakarken. Bende 48bin de değiştirdim. Bu 2.set balatan heralde? Benim birinci set 37500de bitmişti.
  • bgn ilk defa polis çevirdi. Arabayı didik didik aradılar. Öğrenci misin diye sordu. Gayet normal davrandım. İlginçti ya. Tam da bir kızdan red yedikten sonra oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

barıs mişlen tavsiye etmem o ebat için tabiki. Sadece energy saver lastiği vardı ben bakarken. Bende 48bin de değiştirdim. Bu 2.set balatan heralde? Benim birinci set 37500de bitmişti.

@Seka, eyvallah usta, 60.000 bakimina hayirlisiyla

@TiFoSi, abi bu benim daha 1. set balatam. Hic balata degi$medi ve ustanin dedigine gore daha yarisina yakini duruyormu$, 60.000'e kadar rahat idare eder dedi. Herhalde fazla $ehirlerarasi yol yapip fren cok fazla kullanmadigim icin omru biraz daha uzun oldu.

Lastik tavsiyen nedir peki? Michelin energy saver'larin yol tutu$u hakkinda pek iyi olmadiklarini duymu$tum ama. Aklimdan gecen Continental, kullandigim suredir epey memnunum ama fiyat da onemli bir faktor tabi.

• contilerin fiyatları ne kadar hatırlamıyorum ama babam bu konuda baya mişlencidir.ama benim sözüme gelip gidip conti aldığına göre çok bi fark yoktur.
    energy saverların sürtünem katsayıları düşük ve biraz daha fazla ses yapıyorlar. viraj performansları annemin astrayı çok değiştirdi.
    bu arada deli gibi frenlerim ötüyor bakalım ne çıkacak 1 ay içinde gidesim var benimde bakıma. 57binde araba zaten 1 yılda dolmak üzere.
  • Ben artık bakımları 10bin km.ye çektim :)
    En sağlıklısı bu diye düşünüyorum, araca yaptıklarımı düşünürsek :)

İlk iki yıl (garanti süresinde) sene ve 15000 km paralel gitmişti.
    Garanti bittikten sonra ise geçen yaz 40000 bakımını yaptırdım.
    Şimdi ise 48000 oldu, yakın zamanda yine bir bakım yaptırıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

contilerin fiyatları ne kadar hatırlamıyorum ama babam bu konuda baya mişlencidir.ama benim sözüme gelip gidip conti aldığına göre çok bi fark yoktur.
    energy saverların sürtünem katsayıları düşük ve biraz daha fazla ses yapıyorlar. viraj performansları annemin astrayı çok değiştirdi.
    bu arada deli gibi frenlerim ötüyor bakalım ne çıkacak 1 ay içinde gidesim var benimde bakıma. 57binde araba zaten 1 yılda dolmak üzere.

Bu arada, eger yeni yilda bitmedyse hem bakim, hem de lastikler icin 3 ay ertelemeli 6 ay taksit kampanyasi vardi Arkas'ta. Benim icin ayri bir tercih sebebi olabilir bu devam ediyor olursa

• 3 ay erteleme + 6 taksit, iyiymiş :)
  • Sanırım devam ediyor çünkü ben bakımdan çıktıktan sonra özlem hanım böyle bir teklif sunmuştu. Teklifi pek hatırlamıyorum ama böyle bir şeydi sanırım
  • Kırmızı şeytan 73000'e geldi, ben de muhtemelen Şubat sonuna doğru bakıma girerim. 30 binde balata 60 binde disk standardıma göre bu bakımda yağ ve filtreler dışında bir değişim yok, dolayısı ile gayet masrafsız ve hızlı bir bakım olacak diye ümit ediyorum.
  • hangi banka kartlarına geçerli taksit atlatma garanti bonus?
  • Bu arada bende Bostancı Sonax'tan geldim şimdi, güneş yüzünü gösterdi ya, tam 17 araba sırada bekliyordu önümde.
    Klasik kampanyaları devam ediyor, mtv yi garanti internet şubesinden öderseniz 6 aylık boya koruma 125 tl :)

• maksimum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Kırmızı şeytan 73000'e geldi, ben de muhtemelen Şubat sonuna doğru bakıma girerim. 30 binde balata 60 binde disk standardıma göre bu bakımda yağ ve filtreler dışında bir değişim yok, dolayısı ile gayet masrafsız ve hızlı bir bakım olacak diye ümit ediyorum.

Serdar abi benimde 29200 oldu.. 30000 bakımında normal bakımın dışında bujiler ve anahtar pili değişiyor yanlış değilsem
    Bunun dışında aracın kontrol ettirmen gereken yerleri nelerdir bilgilendirirsen sevinirim
  • Orkun bir şey dikkatimi çekti.. Önde plaklık yok ama arkada var nedendir acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalramco -- 2 Ocak 2011; 22:22:16 >
  • Normalde iki taraftada yoktu..
    Geçenlerde bahsetmiştim, yağmurlu havada bir bayan arkadaşımız arabanın cazibesine dayanamayıp arkadan yapıştı :)

Arka tampon onarılırken Opel Küçükyalıda el alışkanlığı olarak takılmış heralde.
    Aracı teslim alırken fazla zamanım yoktu çıkarttıramadım, sonrada unutuldu gitti.

Gözünden bir şey kaçmıyor :)
    Bu arada Orçun değil abi, Orkun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Gözünden bir şey kaçmıyor :)
    Bu arada Orçun değil abi, Orkun

Pardon Orkun , ezberim biraz kötüdür kusura bakma
  • 
Sayfa: önceki 12011202120312041205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.