< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Corsa F Kullananlar Kulübü (120. sayfa)

-
-
Merhaba herkese,
2020 model edition paket corsa sahibiyim.
Aracımda 58bin km'deki iken yağ basınç uyarısı alıyordum ve araç çekişten düşüyor gaz yemiyordu. Kontak kapatıp açınca bir süre düzeliyordu. Buna istinaden yetkili servise gidip durumu bildirdim. Triger kayışının değişmesi gerektiğini söylediler. Araştırdığım zamanda yağlı trigerlerin 50-60bin km'lerde değişmesi gerektiğini görüp triger kayışını, yağ filtresini v.s değiştirmeleri yönünde onay verdim. Ertesi gün aracı teslim alıp kullanmaya başladığımda ise araçta yeniden arıza lambası yandı ve yeniden çekişten düştü. Tekrar verdim aracı önceki triger kayışı deforme olduğu için diğer parçalara ve sensörlere dolduğunu söylediler. Bu parça ve sensörler temizlenip tekrar teslim edildi.
Şimdi ise araçta rölantide dalgalanma sorunu mevcut. Araç yolda giderken herhangi bir sorun yok, çekişinde, gaz yemesinde veya başka bir yerinde ancak araba soğukken değil ısındıktan sonra hatta 15-20km gidip durduktan sonra dalgalanma yapmaya başlıyor. Aynı zamanda ilk çalışmada da motor tarafında sürtme sesi gibi bir ses geliyor. Servise sorun tespiti için bıraktığım zaman sente ayarında ve subaplarda sorun olmadığını, bu sorunun kronik olduğunu, kompresör ısındıktan sonra aracın havayı ayarlayamadığını söyleyip kesin çözümün motor sandığının değişmesi olduğunu söylediler.
Dip not: Klima açıkken dalgalanma olmuyor.
Sizce servisin söylediği gibi bir sorun olabilir mi yoksa farklı bir sebepten mi kaynaklı? Böyle bir durum yaşayan, duyan veya karşılaşan var mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican0103 -- 25 Mayıs 2025; 12:34:22 >
-
Bence bir eurorepar servise götür bir de onlar baksın
-
aynı sandık klima açıkken başka bir arabadan mı çalışıyormuş, Motor sandığı, motor kulağı, bacağı vs bu parçalar bir değişmeye başlarsa orjinali gib iolmadığından daha fazla titreşim, ses yapma riski var,
benim eski sapasağlam aracı böyle diye diye yediler bitirdiler.
-
Merhaba, aracım 2024 model corsa 16.000km'de. Bakımları yetkili serviste yapıldı. Ortalama ayda bir iki ayda bir vites kutusu arızası veriyordu kontağı yarım çevirince. Şimdi de 1 haftadır 1. ve 2. viteste sol ön taraftan 1000-2000 devir arasında böyle metalik sesler geliyor. Sanki kılıç çarpışması gibi. Sebebi nedir bilen çıkar mı? Servise gitmeden halledebilir miyim?
-
Merhaba Hocam, Lassa Revola lastikten memnun musunuz? 195 55 r16 boyutta etiket değeri güzel görünüyor, ancak lassa markasına da biraz mesafeliyim Conti veya michelin e göre fiyat avantajı var…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memnunum hocam lastiklerden baya. Bende ilk başta Michelin diye çıkmıştım yola.
Bunları taktırdım. Sorunsuz kullanıyorum neredeyse 1 yıl olacak herhangi bir deforme vb sorunla karşılaşmadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba, 2023 model opel corsa 1.2T elegance sahibiyim. Araca jant taktırmak istiyorum.
Bir kaç jantçı ile görüştüm. Aşağıdaki görseldeki jantı tavsiye ettiler.
Yerliymiş, 18.500 TL fiyat verdi.
Daha önce taktıran var mı bu araçlara. İlk defa böyle birşey yapacağım.
Tavsiyeleriniz ve tecrübelerinize açığım.
-
Bende boya 2022- aralık çıkışlı araca full PPF kaplama yapıyorum.
Tavan dahil. 5 yıl kafam rahat etsin. satmazsam 5 sene sonra inşallah sökümde patlak yaşamayız. Pasta cila dedi, vernik dedi, sorun olmaz dedi ikna olduk. bakalım.
-
2024 corsa edition sahibiyim my Opel uygulamasına ne yaptıysam bağlanamadım uygulama bu ekranda kalıyor bluetooth açıp araca bağlanıyorum müzik vs açabiliyorum ama bu ekran hep aynı bir türlü bağlantı yapamıyorum başına gelen var mı daha önce
-
Bir süredir ortadan kaybolmuş olan problemim tekrar ortaya çıktı.
Araç durduk yere Motorunuzu tamir ettirin diyerek arıza veriyor ve araç güç kesiyor, fan yüksek devirde çalışıyor. Kontağı kapa-aç yapınca sorun gidiyor.
3 kere servise gittim yok yakıt, yok devirli kullan gibi saçma cevaplar verdiler, opet'i bıraktım shell'e geçtim değişen bir şey yok. Bütün arabaların sorunsuz çalıştığı benzinin benim aracımda sorun çıkarma ihtimali pek mantıklı gelmiyor.
Daha önce başına böyle bir sorun gelen oldu mu? Bir çözüm bulabildiniz mi? Düşük sürat, yüksek sürat her koşulda yaşanabiliyor, çok can sıkıcı bir durum.
-
spor dirve modunda 150 km hıza çıktım 4. vites ile gidiyordu normal midir? 5-6 vites için daha da hızlanmak ve mesafeyi mi artırmak gerekiyor.?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasadık -- 10 Haziran 2025; 11:13:40 > -
Çok geçmiş olsun. Daha önce kimseden duymamıştım ama servisin çözmesi lazım. Dediği gibi kullanım ile ilgili birşey olsa kontak kapa-aç tan sonra tekrar aynı hatayı vermesi lazımdı diye düşünüyorum.
-
spor modunda yüksek devirde gitmesi normal işte :) ama 4 te çok az geldi, motoru yakmayasın :aman:
-
Daha önce de bu arıza oluşmuş sonrasında kaybolmuştu, şimdi hemen hemen her sürüşte arıza oluşuyor. kontağı kapayıp açıyorsun gidiyor sorun, arıza verdiği sırada devir dalgalanması da oluşuyor araçta. Servis'e ulaştım ancak yoğunuz dediler yarın tekrar deneyeceğim ulaşmayı, bakım randevusu gibi arızalı araca da randevu verilmesi de ayrı bir garip durum. Geçtiğimiz aralık ayında enjektör temizliği yaptığını söylemişti servis ama benzinli ve 25 bindeki arabada enjektör temizliği neden gereksin anlamıyorum, şimdi 6-7 bin km sonrası benzer sorunlar daha sık bir şekilde oluşmaya devam ediyor, bu araçtan çok soğudum açıkçası...
-
Türkiye'de bundan böyle yayalara yol verirsem gelip beni şey etsinler.
3 ayda 2 kaza arkadan, çip oldu araba
Ekleme: Şimdi baktım, aracın geri görüş kamerası yarı kör yarı topal üstüne üstlük arka stopta kırılmış içine girmiş.
Yeminle bu halk sopalık arkadaş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholma -- 10 Haziran 2025; 22:29:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok geçmiş olsun. Malesef ülkemizde kurallara uyan şöför sayısı az tek cana birşey gelmemesi teselli olmuş.
Araç kamerası olması da çok iyi olmuş bende taktırmayı düşünüyorum. Siz gücü çakmaklıktan mı aldınız. Yoksa doğrudan sigorta kutusundan mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam geçmiş olsun. Değer kaybı vb alırsınız ancak süreç can sıkıcı oluyor. servise gidiyorsun; şu tarihte gel eksper olacak. Şu tarihte parçalar gelecek vb. Uzadıkça uzuyor.
Suçlu taraf kaza tutanağını imzalayıp işine bakıyor.
Tekrar çok geçmiş olsun
-
Selamlar, sigorta kutusuna takılı benim kamera. 70mai'nin kendi kablosunu alıp ucuna sigorta tapası lehimledim.
Forumda bir yerlerde sigorta bilgileri paylaşılmıştı aracın, eğer sigortadan güç almak gibi bir fikriniz varsa oraya bakabilirsiniz. Ben oraya bakarak taktım kamerayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholma -- 12 Haziran 2025; 18:49:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X