Şimdi Ara

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
5
Favori
109.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç yerde yapmur sensörü takılması için ön camın değişmesi gerektiği gibi birşey okudum.

Pek aklıma yatmadı,gerçekten var mı böyle birşey,yoksa şehir efsanesi mi?
  • Bu konu ile ilgili olarak araştırmaya ilk başladığımda EPC'ye bakıp aynı yanılgıya ben de düşmüştüm, fakat sonradan Emir'in de konuya katkıları ile bunun zorunlu olmadığını anladık.

Şöyle ki; EPC'de yağmur sensörlü aracın ön camı ile sensörsüz aracın ön camı farklı parça kodlarına sahip. Ama bu teknik bir sebepten kaynaklanmıyor, farklılık sadece görsel. Sensörlü araç için olan ön camda, daha büyük olan ayna ayağı ve sensör tutucu parçasının dışarıdan görünmemesi için o bölge karartılmış, sadece sensörün dışarıyı görebileceği kadar bir açıklık var. Bu karartılmış bölgeye sahip olmayan normal cama söz konusu ayak ve tutucu parçayı takınca oluşacak görüntü kirliliğini engellemek için uygun şekilde bir parça folyo/film vs kestirip montaj sırasında yerleştirmek yeterli olacaktır.
  • Teşekkür ederim abi,bende folyo film ile orayı kapamayı düşünüyordum açıkcası öyle görünce bir an şaşırdım açıkcası
  • Eğer yabancı bir marka cam takılırsa sıkıntı oluyormuş diye duydum..ismini tam olarka hatırlayamadım ancak aternik bir cam mıydı neydi o olması gerekiyor zannımca...parçalar gümrüksüz gelirse hemen resimleri yayınlayacağım..
  • Atermik cam (Solar Reflect) sensörden bağımsız bir donanım.
    Olsa da olmasa da sensör çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Atermik cam (Solar Reflect) sensörden bağımsız bir donanım.
    Olsa da olmasa da sensör çalışır.

atermik ön cam varsa sensör çalışmayadabilir. en azından onun bire bir sensörlü olanını almak gerekir diye düşünüyorum. ogs sistemini etkileyebiliyor diye biliyorm. hoş sensör manyetik değil muhtemelen görseldir
  • Parçayı ptt'e sordum konyada dediler..konyayı aradım yok dediler..Benim anlamadığım nokta bugün gelen pakette varsa zaten kontrol ederiz dediler ancak küçük bir ayrıntı haftada 1 gün kontrol yapıyorlarmış..O da salı günleriymiş..Haftada 1 gün az değil mi yaw..
  • Arkadaşlar malum kış şartları ağırlaşmaya başladı sabahları buz çözmek için bir öneriniz var mı? Acaba sonradan ısıtma taktırmamımız mümkün müdür? Şükrü bey'e sormuştum mümkün dedi..Ne yapma mı önderirseniz ya da..Araç dizel olunca çok geç ısınıyor ve en az 5-8 dk rölantide beklemeden çözülmüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: natulus

Arkadaşlar malum kış şartları ağırlaşmaya başladı sabahları buz çözmek için bir öneriniz var mı? Acaba sonradan ısıtma taktırmamımız mümkün müdür? Şükrü bey'e sormuştum mümkün dedi..Ne yapma mı önderirseniz ya da..Araç dizel olunca çok geç ısınıyor ve en az 5-8 dk rölantide beklemeden çözülmüyor..

5-8 dk rolantide beklemek ne demek yau=)
    camlarda buz varsa cam sil tarzı bir sprey bulundur onu sık üstüne buzu eritsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Arkadaşlar malum kış şartları ağırlaşmaya başladı sabahları buz çözmek için bir öneriniz var mı? Acaba sonradan ısıtma taktırmamımız mümkün müdür? Şükrü bey'e sormuştum mümkün dedi..Ne yapma mı önderirseniz ya da..Araç dizel olunca çok geç ısınıyor ve en az 5-8 dk rölantide beklemeden çözülmüyor..

camlarda buz varsa cam sil tarzı bir sprey bulundur onu sık üstüne buzu eritsin.

Zırt pırt cam mı silecem emir gözünü sevem:) cam suyunun içinde antifirizli su olsa olmaz mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Zırt pırt cam mı silecem emir gözünü sevem:) cam suyunun içinde antifirizli su olsa olmaz mı?

o durumda sileceklerini kaybedersin=)
    cam sili püskürtüp bir süre sonra silecekle silersen sileceklerin zarar görmez. ben zaten cam suyuna antifiriz koyuyorum. ancak su donmasada fıskiyler donuyor ona çözüm yok

• Yaw bu kadar da büyütülecek birşey değil, sabah evden çıkarken yanında bir pet şişede su götürür buz tutan yerlere dökersin, anında çözülür. Isıtmaya antifrize falan gerek yok hiç.
  • Ben hep benzinli araç kullandım ondan 1-2dk bekleyince hemen çözüyordu bundan çok sıkıntı o olay..Taktırmak gerek bir ısıtıcı..Onun araştırmasına gireyim ben 5 ay kış var burda emir öyle deme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natulus -- 26 Aralık 2012; 17:07:57 >
  • Arkadaşlar benim kargo konyaya şimdi giriş yapmış 16:42 de yani dünkü 444 lü numaradan aradığım görevli yanlış söyledi herhalde her neyse durum şu kargo gümrüğü takılırsa ne yapmam gerekir..ben doğruyu söyliyecem..parçayı bulamadım burda o yüzden yurtdışından istedim diyecem onlar da sipariş edemedin mi derse ne diyeyim
  • Rolantide uzun süre bekleyerek motor daha geç ısınır.Antifirizli suyu bilmem de ben Shell'in cam suyunu kullanıyorum,cama attığı anda buzu çözüyor.Sileceklere de bir zararını görmedim.
  • Corsa OPC'nin jant kodları var mı ya da fiyatını bilen??
  • OPC'nin jantları 5 bijon, bizim araçlara uymaz.
  • Ben dün dizel Opel Corsa enjoy anlaşması yaptım. Arabayı haftaya perşembe teslim edecekler. Bir yerde okudum arabanın enjoy mu yoksa essentiamı olduğu herhangi bir yerde yazmıyormuş. Nerden bileceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehm61 -- 29 Aralık 2012; 19:43:30 >
  • Sis farı yan havayastığı varsa enjoy koltuk döşemesi de farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Yani donanım farkından anlaşılıyor...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.