Şimdi Ara

'Corsa C'mon' cular SADECE Bilgi ve tecrübe Paylaşımı Yapalım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Brandybuck

quote:

Orijinalden alıntı: iltery

yarın bir aksilik olmazsa corsa 1.3 ctdi enjoy 111 paket alıyorum. Panaroma Sunroof ve 16 inc çalik jant içinde siyah... park sensörü hediye...
    ben de ilk defa opel alıyorum, umarım memnun kalırım :)
    aracı aldıktan sonra ilk olarak ne gibi şeyler yapmamı tavsiye edersiniz*?
    şimdiden çok teşekkürler

Panoroma sunroof hazır gelen araçta varmıydı yoksa sipaişlemi getirttin?

antalya da iki opel bayisinede gittim ilk önce araçların kalmadığını söylediler sonra araya birilerini sokunca birden bu araç ortaya çıkıverdi :)
    hazır araçta vardı panoroma sunroof

• quote:

Orijinalden alıntı: hankarek

iltery,
    hayırlı olsun iyi günlerde kullan umarım memnun kalırsın
    yılın son corsalarından birini aldın galibason fiyatlar nasıl acaba kaç para verdin
    merak ettim tabi sunroof hariç

çok teşekkür ederim hankarek
    son araçlardan birini yakaladım sanırım
    snroof hariç fiyatlar sanırım 33000 civarlarında
    ben aracı 35000 e aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru
    Arkadaşlar aldığım yer 15" alaşım jant yerine 16" alaşım jant takacağız dedi.
    Bu ikisi arasında lehte farklar varsa nedir?
    Bir de jant 15" mi 16" mi nasıl anlaşılır?

"Takacağız" yanıltıcı bir ifade olmuş.

Bayi kendiliğinden jant değiştirmez, aracınız zaten 16" jantlarla geliyordur.

elentra paketlerde 15" jantlar mevcut
  • elentra paket? İlk kez duyuyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
    elentra paket? İlk kez duyuyorum!

Bence de böyle bir paket yok ta Hyundai Elentra modeli araç var.

Serdar Bey aslında aldığım aracın orijinali 15" jantlı olup 16" opsiyonel.
    Fakat benim öyle bir talebim olmadığı halde 16" takılı verilecek.
    Bunu fabrika mı öyle yolluyor yoksa bayi kendi mi yapıyor onu kendilerine sormadım.

Ama lastiğin çamurlukta kapladığı alan değişmeyecekse
    TiFoSi_BJK nın dediği gibi konfor azalması mı olur?

Aslında benim düşüncem jant genişliği aynı şekilde lastiğe de yansırsa daha büyük ebatlı lastiğin
    daha fazla dönüş mesafesi nedeniyle aracın ivmelenmesine olumlu yansıyacağı
    ve bunun yakıt tüketimine de katkıda bulunacağı şeklindeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 31 Aralık 2010; 9:59:23 >

• Arkadaşlar bugün aracı almaya gidiyorum.
    Teslim sırasında evrakları her türlü hataya karşı kontrol edeceğim.
    Ayrıca telif edilen extraları da inceleyeceğim.

Teslimde aklınıza gelen başka bir husus var mı?
  • Hayırlı olsun,güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
    Benim imzamdaki aracım da dün itibari ile teslim edildi.

Henüz Km. 14
  • Sağol mavigökyüzlü arkadaşım.
    Yanılmıyorsam siz de 1.3 CTDI essentia modeli aldınız.
    Size de hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Benimki beyaz renkli. Şimdilik bir problem yok.
    Araç seri ve umduğumdan daha atak.

Sizin de memnun olmanızı dilerim.
  • İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Ordu ilinde dün 60Km lik denemem oldu.
    Bu araçtan tabiiki performans beklentim hiç yok fakat,

1999 palio dan sonra dizel olmasına rağme beklentimden daha tatminkar oldu.
    GAYET MEMNUNUM.
  • Bizde 16V 1.4 Clio da var.
    Ataklık ve performans bakımından bir fark yok.
    Hatta yol tutuşu,viraja girişi Clio'dan daha iyi diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 9 Ocak 2011; 11:32:53 >
  • Sonunda ben de aranıza 1.3 essentia c'mon paketli ile aranıza katıldım.Sıfır aldım aracımı.100kmlik deneyim güzel ve tatminkardı.Yalnız sizlere bi sorum olacak
    Öğretmen olduğum için bundan önceki aracımı cok çizdiler..

Aracıma +30 derece ile -30 derece sıcaklığa kadar dayanan branda almayı düşünüyorum ne dersiniz????

İstanbulda yaşadığım için park edecek yer yok.

Brandanın araca bi zararı olur mu?

Teşekkürler tüm corsacılara.........
  • hayırlı ugurlu olsun dostum kazasız belasız günler dilerim..
  • adcan ; reko

Hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız gönlerde kullanmayı nasip etsin.

Araca branda, naylon vs. örtmeyin. Özellikle nemli havalarda iç-dış ısı farklılığından dolayı
    zaman içinde boya ve kaporta zarar görür.
    Üstelik arabaya bineceğiniz zaman toplaması,tozunu silkelemesi,temizliği,bagaja koyup yer işgal etmesi
    parkettikten sonra motor soğuyuncaya kadar beklemesi,inip tekrar aracın üstüne sermesi vs.vs. uzun iş.

Branda yerine boya koruma yaptırın.
    Maslak-Dudullu-Bostancı oto sanayi sitelerinde bu işi iyi yapan yerler var.
    Ya da Sonax,Oto King vs. gibi yerlerden fiyat alıp yaptırabilirsiniz.

Uzun yola sıklıkla çıkacaksanız tavsiye alıp iyi uygulama yapan yerlere kaporta üstü film kaplama da
    yaptırabilirisniz.Böylece hem darbeden korumuş olursunuz hem de uzun yolda taş,çakıl geldiğinde koruma sağlar.

Bu film işin en azından kaput ve ön tamponlara yaptırmakta yarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 10 Ocak 2011; 11:58:06 >

• Arabalarını yeni alan arkadaslar öncelikle hayırlı ve Ugurlu olsun güle güle saglikla kullanın.
    Benim sizlerden ricam ilk kullanim maceralarınızı bizlerle paylaşmaya devam etmenizdir. Duygu ve düşüncelerinizi yeni arabanızın kokusunu artılarını eksilerini kaç km yaptığınızı yazın yani biraz güncel kalalım. Yeni Arac alacaklarada cezbedici davranmış olursunuz hadi cmoonlarinizdan bahsedin bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufansel

Arabalarını yeni alan arkadaslar öncelikle hayırlı ve Ugurlu olsun güle güle saglikla kullanın.
    Benim sizlerden ricam ilk kullanim maceralarınızı bizlerle paylaşmaya devam etmenizdir. Duygu ve düşüncelerinizi yeni arabanızın kokusunu artılarını eksilerini kaç km yaptığınızı yazın yani biraz güncel kalalım. Yeni Arac alacaklarada cezbedici davranmış olursunuz hadi cmoonlarinizdan bahsedin bakalım.

Valla sayın arkadaşım halen kullandığımız Clio Hatcback 1.4 16V benzinli araçla performans farklılığını yukarıda yazdım.
    Onun dışında tam olarak analiz edebilmek için en azından fulleyip 1 depo yakıt bitirmem lazım. Daha bitiremedim.

Yeni farkettiğim bir eksiklik hararet göstergesini bulamadım.Herhalde yok.

Bir de madem burada CORSA C'mon konuşalım diyorsunuz o zaman ben başlattığım için başlığı değiştireyim artık.
    O şekilde devam edelim. Tabi modlar birşey demezlerse.
    Çünki diğer başlıklarda araçların özellikleriyle birlikte epeyce muhabbet ortamı oluştuğundan 100 lerce sayfaya ulaşmış.
    Oku oku bitmiyor.

Herkesten ricam sadece CORSA C'MON ile ilgili TEKNİK konuları konuşalım.
    Bu başlık gereksiz ve alıntılı mesajlarla fazla şişmesin. Böylece bilgi almak isteyen kişiler
    sıkılmadan seri halde sonuca ulaşmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 12 Ocak 2011; 3:12:53 >

• Arabamı sattigimdan bu yana hiç yerini tutan olmadı. Tamam belki essentia modeli idi ama sıfır bir arabaydi. Donanımları kimine göre zayifti ama segmentinde iyiydi
  • Baştan heycanınızı paylaştık hep beraber yorumlar yaptık ama artık bu konuya gerek kalmadığını düşünüyorum.
    Var olan konularda zaten bilgi ve tecrübe paylaşımımız üst düzeyde.
  • ailem okul bitirme hediyesi mehiyetinde bir corsa 1.3 cdti esst aldılar sağolsunlar gerçi sadece 40 km cıvarıdna bir deneme yapabildim sonra arabayı koydum garaja görev yaptığım şehre erzıncana dondum. özellikle sivas tarafında karın buzun fazla olmadığı bir zaman arabayı ankaradan erzincana getirmeyı planlıyorum boylelıkle uzun yolda hem arabayı tanımış olacağım hemde şu rodaj işinin buyuk kısmını halletmiş olurum sanırım 700-800 km yol giderek.

arabayı genelde bulunduğum ilçeden şehir merkezıne giderken kullanacağım bu yolunda 20km lık bolumu yol yapım çalışmalı takır tukur kotu bir yol ama sonrası duble kaymak gibi asfalt, o 20 km lık kotu yol kısmı uzmarım araca fazla zarar vermez:S
    çoğunlukla şehirler arası yolda kullanacağım için kaportaya şeffaf fılm çektirme işi mantıklı geldi onuda yaptıracağım muhtemelen ortalama ne kadara mal olur?
    birde malum 4 tane kar lastiği ve kasko yaptıracağım siz kar lastiği ve kasko olayını nasıl hallettiniz acaba?

boya korumayı bir an once yaptırmanın gereklılığı varmıdır yoksa havaların duzeldiği mart nısan mayıs gibi yaptırsam mı?

teşekkurler herkese.

• Hayırlı olsun kaptopril.

Sırayla cevap vermeye çalışayım.
    -Bu araçlarda rodaj uygulaması yok. Eskiden ilk 1500-2000 Km. arasında saatte 90 Km/s hızı geçmeyin ve 1500 den sonra yağ değişimi yapılması
    istenirdi. Aracın ilk bakımı ve yağ değişimi 15.000 Km. de yapılıyor. Aracınız dizel olduğuna göre devir aralıklarını 2000-2500 de tutun.Yani vites
    değişimini bu devirler arasında yapın. Araç umulandan daha seri. Bastığınız zaman gidiyor ama siz yine de aracı başlangıçta fazla zorlamamak için
    5. vitesten sonra 3000 deviri geçmemeye çalışın. Bu da 100-110 Km/s civarında hız demektir.
    -Film ve boya koruma için şehrinizdeki SONAX-Auto KING-Ziebart gibi yerleri netten aratıp konuşun.
    Boya koruma ilk alınan araçlar için 100-200 TL arasında değişiyor. Film ise hangi bölümleri yaptıracağınıza bağlı. Genelde ön kaput ve tamponlar
    tercih ediliyor. Bu araç için kısmi film 500-600 TL civarında değişiyor.
    -Lastikleri değiştirmeden kullanıyorum. Ankara'da şu anda kara kış yok.
    -Kasko ise arabanın değerinin yanısıra ehliyet geçmişinize ve yaşınıza göre değişir.
    Benimki 650 TL tuttu. Yol yardımı ve hasarda araç temini dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

Hayırlı olsun kaptopril.

Sırayla cevap vermeye çalışayım.
    -Bu araçlarda rodaj uygulaması yok. Eskiden ilk 1500-2000 Km. arasında saatte 90 Km/s hızı geçmeyin ve 1500 den sonra yağ değişimi yapılması
    istenirdi. Aracın ilk bakımı ve yağ değişimi 15.000 Km. de yapılıyor. Aracınız dizel olduğuna göre devir aralıklarını 2000-2500 de tutun.Yani vites
    değişimini bu devirler arasında yapın. Araç umulandan daha seri. Bastığınız zaman gidiyor ama siz yine de aracı başlangıçta fazla zorlamamak için
    5. vitesten sonra 3000 deviri geçmemeye çalışın. Bu da 100-110 Km/s civarında hız demektir.
    -Film ve boya koruma için şehrinizdeki SONAX-Auto KING-Ziebart gibi yerleri netten aratıp konuşun.
    Boya koruma ilk alınan araçlar için 100-200 TL arasında değişiyor. Film ise hangi bölümleri yaptıracağınıza bağlı. Genelde ön kaput ve tamponlar
    tercih ediliyor. Bu araç için kısmi film 500-600 TL civarında değişiyor.
    -Lastikleri değiştirmeden kullanıyorum. Ankara'da şu anda kara kış yok.
    -Kasko ise arabanın değerinin yanısıra ehliyet geçmişinize ve yaşınıza göre değişir.
    Benimki 650 TL tuttu. Yol yardımı ve hasarda araç temini dahil.

boya koruma 100 tl tutması iyiymiş peki kısa zamanda teslim ederlermi aracı cunku memur olduğum için fazla sure kalamayacağım ankarada hemen donmem gerekecek.
    birde o film uygulaması için 500 tl cok değilmidir? sonucta şeffaf film şeridi plastikten birşey :S
    ben 7-8 yıldır araba kullanıyorum ama kendıme ait ilk araç kaydım olduğu için muhtemelen yuksek cıkacaktır benım kaskoda.
    arabanın derdi almakla da bitmiyor birsuru masraf çıktı durduk yere..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.