Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volantta olabilir olmaya da bilir.Corsa C lerde kronik volant sorunu var deyip hemen topu oraya atıyorlar.Kronik sorun değil volant dişlisi sadece hareketli volant daha hassas diyelim yoksa her arabada bozulmuyor.Maalesef bende bu yanlış teşhis yüzünden gereksiz yere volant değiştirmek zorunda kaldım. Motor kulakları da benzer sesi yaptırır özellikle kalkışlarda. Aracınnız kmsini yazmamışsınız ama 150 bin veya geçmişse biraz da köy yollarında kullanılmışsa büyük ihtimal kulaklar eskimiştir. Parçayı değiştirip denemek lazım, usta değiştirsin sanayide bir deneme turu atın anlaşılır kulak mı değil mi olduğu.

Corsa C de hareketli volant 700 TL civarı, ben o fiyata almıştım en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Volantta olabilir olmaya da bilir.Corsa C lerde kronik volant sorunu var deyip hemen topu oraya atıyorlar.Kronik sorun değil volant dişlisi sadece hareketli volant daha hassas diyelim yoksa her arabada bozulmuyor.Maalesef bende bu yanlış teşhis yüzünden gereksiz yere volant değiştirmek zorunda kaldım. Motor kulakları da benzer sesi yaptırır özellikle kalkışlarda. Aracınnız kmsini yazmamışsınız ama 150 bin veya geçmişse biraz da köy yollarında kullanılmışsa büyük ihtimal kulaklar eskimiştir. Parçayı değiştirip denemek lazım, usta değiştirsin sanayide bir deneme turu atın anlaşılır kulak mı değil mi olduğu.

Corsa C de hareketli volant 700 TL civarı, ben o fiyata almıştım en azından.

Hocam usta değiştirdi kulakları. 100 TL parçalar, periyodik bakımınıda yaptırdım 350 lira tuttu hepsi.
    Kulakların değişmesi sonrası gırgır sesler kesildi.

Benim merak ettiğim volant diyen ustalar, kulakları değiştirip volant masrafımı yazacaklardı.
    Volant diyenler illaki kulaklardanda olabileceğini düşünüyprlardır, ama söylemiyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 9 Eylül 2014; 8:03:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 2012 95 bg dizel aracıma 5-30 castrol edge yag koymamın sakıncası olur mu ? bu sayılar cok da fark olusturuyor mu

galiba bu linkte sorun olmayaacagı yazıyor
    http://www.centerforqa.com/gm/dexos2-brands

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spoiler4all -- 9 Eylül 2014; 20:51:32 >
  • herkese merhaba yeni aldığım corsa aracımı servise götürücem bursadayım tahmini maliyet ne olur önericeğiniz yer varmıdır?? aracım 2011 model 46 binde
  • garanti bittiyse bence yetkiliye gitmeyin bosuna... basında bekleyerek guvenebileceğiniz biyerde yaptırın

bu arada benm aracım da 30000 de frene bastıktan sonra geri cekerken dısardan bi gıcırtı geliyor. bunu ben würthü bi yerlere sıkarak giderebilir miyim illa tamirciye mi uğrayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: spoiler4all

garanti bittiyse bence yetkiliye gitmeyin bosuna... basında bekleyerek guvenebileceğiniz biyerde yaptırın

bu arada benm aracım da 30000 de frene bastıktan sonra geri cekerken dısardan bi gıcırtı geliyor. bunu ben würthü bi yerlere sıkarak giderebilir miyim illa tamirciye mi uğrayayım

Kampanaların sökülerek temizlenmesi gerekir dışarıdan müdehale ile mümkün değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön balataları bakımda yeni değiştirdim bu da arkadakiler mi yani... keske o zaman bilseydim simdi tamirci buna da ayrı para alacak
  • spoiler4all kullanıcısına yanıt
    bendede oluyordu arka kampanaları temızlemıslerdı duzelmıştı..yıne basladı yarın 90000 bakımında baktırıcam..
    içini açıp güzelce temizliyorlar. sık sık tekrarlardı ben her bakımda yaptırırdım
  • cevaplar için tesekkurler.. aslında ses onceden baslamıstı keske onu da bakımdan once ogrenseydim ... peki bunun kullanımla ilgisi var mıdır balataları 30000 de bitirmem biraz erken gibi sanki de onlar da mı bitmiştir
    O bitmiş demek değil hatta arka kampanalar pek bitmez
    İçindeki tozu temizlemek gerekiyor

• yazın aracı yıkatıp parkettim ve yerinden 1 hafta oynatmadım. Sonra elfrenini indirdiğimde araç yokuş aşağı hareket etmedi. Elfrenini indirdiğim halde yokuş aşağı gitmedi. Acaba bende de kampanalarla ilgili bir problem mi var kir filan yoksa elfreni teli vs de mi birşey var ? Aracı hareket ettirmek için yokuş aşağı 1.vitese takıp hareket ettirdim , arkadan kat küt sesler gelerek hareket etti. Kışında aynı problem başıma gelmişti donmuştur diye çok önemsemedim ama yazın bu sıcakta yapması normal değil gibime geliyor.
  • Merhaba,
    2001 model 3 kapılı corsa 1.4 comfort aldım. Araçta birkaç problem var, onlarla ilgili bigisi olanlardan yardım rica ediyorum:

1. Aracın motor lambası yanıyor, usta oksijen sensörü dedi. Bir ara gel değiştiririz acelesi yok dedi. Bu işin maliyeti nedir? Hiç değiştirmesem ne olur acaba?

2. Aracın yakıt tüketimi nasıldır? Araca LPG taktırmak istiyorum. Araç 140.000'de. Verim alır mıyım? Alırsam hangi markayı önerirsiniz?

3. Ustamı değiştirmek istiyorum. Ankara'da işini iyi yapan ve dürüst bir usta veya özel servis bilen var mı?

4. Aldığım kişi klimanın iyi soğutmadığını söyledi, bir de klimacı lazım...

Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar Corsa 2008 1.3 ecoflex aracım bugün her viteste 2000 deviri geçince devirden düşmekte ve duracakmış gibi bir his vermekte (aracı hızlı giderken daha düşük vitese atmak gibi) yarın servise götüreceğim.
    Sizce ne olabilir?
  • Ankarada Opel Garaj,Kama Şaşmazda, Ostimde de girişte bir yetkili servis vardı MAN servisine varmadan önce unuttum şimdi sorununuza çözüm olurlar.Oksijen sensörü bozuldu ise değiştirin yakıt tüketimini etkileyen bir parçadır. LPGden verim alınıyor benim arkadaş BRC taktırmıştı oldukça memnundu tüketimde yarıya yakın azalıyor.

2000 devri geçmemesi motorun yazılımsal olarak korumaya alması ile de olur. Birşey çıkmaya da bilir veya basit birşeydir. Yakıt filtresi tıkanınca genelde araç korumaya alır, bir de bir iki sensör var araçta şimdi hatırlamıyorum onlar bozulunca da korumaya alıyordu araç kendini yine. Sonucu yazarsanız kesinleşince bizde öğrenmiş oluruz o şekilde arıza pek yapmaz 1.3 dizeller çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrAdkA10

Merhaba arkadaşlar Corsa 2008 1.3 ecoflex aracım bugün her viteste 2000 deviri geçince devirden düşmekte ve duracakmış gibi bir his vermekte (aracı hızlı giderken daha düşük vitese atmak gibi) yarın servise götüreceğim.
    Sizce ne olabilir?

Selenoid valf arızasına benziyor

• TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap verdiğiniz için hocam.
    Masraflı birşey mi acaba?

• quote:

Teşekkürler cevap verdiğiniz için hocam.
    Masraflı birşey mi acaba?

eğer sorun kesin selenoid valf se ki serviste çok kolay teşhis konur en son 130 tl civarında idi işçilikli fiyatı. 10 dakika sürmez gidip depodan parçayı almaları dahil
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce opel özel servise götürdüm bir alet takıp bana EGR valfin arızalı olduğu ve değişmesi gerektiğini söylediler. 430+bakım da 250 en son 700 TL fiyat çektiler.
    Tuzlu geldi biraz..
    Biraz araştırma yapayım deyip çıktım.
    Ne tavsiye edersiniz. Yetkili servise götürmeli miyim? Ne farkeder? Fiyatı daha mı tuzlu olur?
  • quote:

Hocam az önce opel özel servise götürdüm bir alet takıp bana EGR valfin arızalı olduğu ve değişmesi gerektiğini söylediler. 430+bakım da 250 en son 700 TL fiyat çektiler.
    Tuzlu geldi biraz..
    Biraz araştırma yapayım deyip çıktım.
    Ne tavsiye edersiniz. Yetkili servise götürmeli miyim? Ne farkeder? Fiyatı daha mı tuzlu olur?

eğer sorunun egr valfi olduğunu söylüyorlarsa egr valfinin soketini sökerek deneyin. arıza ışığı yakacaktır anca devir kesmeyecektir. hatta araba biraz daha atik gelecektir size. bunun soketi kolay bir yerde idi. siz bile sökebilirsiniz. eğer soket sökülmesi sorunu çözerse egr temizliği/değişimi yaptırabilirsiniz.
    corsaların motor bölümü nedeniyle biraz zor bir yerde idi egr valfi

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.