Şimdi Ara

CORSA 1.4 ENJOY BENZİN OTOMATİK VİTES GEÇİŞ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
15.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABA, DÜN SIFIR 1.4 ENJOY CORSAMI TESLİM ALDIM.. FAKAT VİTES GEÇİŞLERİNİ YÜKSEK DEVİRDE YAPIYOR.. 4000-5000 DEVİRDE VİTES DEĞİŞTİRİYOR.. ÖZELLİKLE 60 KM VE 80 KM TAKILIP KALIYOR VİTES ATIP HIZLANMASI ZOR OLUYOR.. SIFIR ARAÇ OLDUĞU İÇİN NORMAL BİR SORUNMUDUR.. BİR DE ARAÇ PARK HALİNDEN D-R-1-2-3 VİTES DEĞİŞTİRİRKEN SES ÇIKARIYOR... SANKİ DÜZ VİTESLERDE DEBRİYAJA YARIM BASIP VİTES DEĞİŞTİRİR GİBİ.. BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM..



  • gaza çok fazla basmayın otomatik olduğu için tepki süresi biraz yavaş olabilir.eğer araç 5000 devirde vites değiştiriyorsa ani hızlanma isteği olarak alğılayıp yüksek devirde vites değiştiriyor.Gaz pedalına biraz daha yavaş basarak aracın kendini toparlaması için makul bir süre vermeniz gerekiyor.Sanırım biraz daha nazik kullanarak yakında aracınıza alışırsınız..
  • gaza çok basıyorsunuz.

    aracın otomatik olduğunu unutmayın,hızlanması düz vites bir araca göre bir miktar yavaş olacaktır.siz bu süreyi hızlandırmak için gaza çok bastığınızda aracınızda ona göre tepki verecektir.
    gaza basış şeklinize bağlı olarak 2500-3000 devir aralığında da vites değiştirebilirsiniz,sonuna kadar basıp 6500dd de vites de değiştirebilirsiniz.
  • Öncelikle hayırlı olsun... Gaza çok yüklenmeniz durumunda araç bunu sportif bir kullanım biçimi olarak algılıyor ve vites geçişlerini yüksek devirlerde yapmaya başlıyor.

    Gaza yeteri kadar bastığınızda ortalama 3000 civarı ayağınızı gazdan çekmenize gerek kalmadan vites değiştirecektir ki sizde aracın içinde bu değişikliği ziyadesiyle hissedersiniz eğer kalkışta hızlı olmanız gerektiyse ve araç vitesi atmadan devri yükseltmeye başladıysa bir anlığına ayağınızı gazdan çekin hemen vitesi atacaktır.

    Tam otomatik bir araç için bu çözümler garip gelebilir ama zamanla bu tricklere alışacaksınız sizde (biraz mecburiyetten)

    aracı D-1-2-3 geçişlerinde pek kullanmaya ihtiyacınız olacağını sanmıyorum 27.000 km oldu ne eşim ne de arasıra bu aracı kullandığımda ben hiç buna ihtiyaç duymadık...

    Park halinde P veya R konumuna getirmek içinse mandalı çekerek vites değiştirmenizi tavsiye ederim.

    Sesten kastınız ne bilmiyorum ama park halinde vitesler arası geçişlerde araç bir miktar mekanik ses çıkartıyor bu default bir özellik

    Kazasız belasız keyifli yolculuklar....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.