Şimdi Ara

Corsa 1.3DTE 95HP start and stop (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
1
Favori
46.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KYgt
    Allah'ım arabaya bak 120 ile 5lt yakıyo , biz 8-9-10 aralığında gezinmeye devam edelim

120 ile giderken 5 lt ortalama olmasi mumkun degil anlil tuketimde 5 litre olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Allah'ım arabaya bak 120 ile 5lt yakıyo , biz 8-9-10 aralığında gezinmeye devam edelim

120 ile giderken 5 lt ortalama olmasi mumkun degil anlil tuketimde 5 litre olabilir

Denizliye giderken aracın hızını 112km 'ye sabitledim radardan dolayı :) 200km civarı bu hızla gittim ve ortalama yaklaşık 4.9lt idi. Bence 120km hızla 5lt gayet olabilir. Çünkü 5.vites çok farklı eski mt-5 şanzımanlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 3 Mayıs 2011; 13:09:51 >

• Hos benimde 110 km ortalama hizla 4.3 yakmisligim vardir niye bu kadar kendimden emin konustuysam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brandybuck

quote:

quote:

Denizliye giderken aracın hızını 112km 'ye sabitledim radardan dolayı :) 200km civarı bu hızla gittim ve ortalama yaklaşık 4.9lt idi. Bence 120km hızla 5lt gayet olabilir. Çünkü 5.vites çok farklı eski mt-5 şanzımanlardan.

Aynen , CC ile yakalanmayacak bir değer değil

• 1) bu aracı almadan çok hesap yaptım yıllık 260tl vergi avantajı
    yıllık 30.000km kullanım yakıt 4x3.5x30.000x3yıl=12600 + vergi 3x436=1300 triger zincir var =13900=14bin tl düz olsun
    triger kayış yok ağır bakım yok, triger zincir var,motor ömrü çok uzun 3 yıllık ort 30.000km kullanım ile
    2) 1.6 lpgli araç 10lt ort yakt ile 10x2.25x30.000x3yıl=20.250+vergi 3x700=2100 +trigekayış650tl=23.000tl
    3) 1.6 benzinli ort 8.5lt yakarak 8.5ltx4.3tlx30.000kmx3yıl=33.000tl +vergi 3x700 +triger 650tl =35.750tl
    4) 1.6 dizel ort yakıt 6lt 6ltx3.5x30.000x3yıl=19000 +vergi3x700 + triger 650= 21750
    en yakın rakibi ile 7.750tl en uzak rakip ile 21.750tl aracı 35 e almıştım 5bin lira kar etsem dahi 30bin tl ye gayet güçlü ve güzel bir araca binme keyfi kar kalır :)

120 ile 5lt ortalama meselesinde diğer arkadaşlarla hem fikir olduğumuzu gördüm.
    multijet 2 italyan fiat power train şirketinin ürettiği motorumuz üzerinde FPT amblemini görebiliriz her ateşlemede 8 kez enjeksiyon yapıyor eskisi 5 kez ve sürtünme azaltıldığı için verim artıyor bir link veriyorum http://www.fptmultijet2.com/eng/technology/technology.php

• Walla ben euro 4 motorlu 75 beygir olanı aldım.
    Biraz elektroniğinin fazla olması kafamı bulandırdı o kadar. Yoksa ben de bunu alıcaktım
    Güle Güle kullanın. Artık kısmet bir dahakine :))

quote:

Orijinalden alıntı: 7904

1) bu aracı almadan çok hesap yaptım yıllık 260tl vergi avantajı
    yıllık 30.000km kullanım yakıt 4x3.5x30.000x3yıl=12600 + vergi 3x436=1300 triger zincir var =13900=14bin tl düz olsun
    triger kayış yok ağır bakım yok, triger zincir var,motor ömrü çok uzun 3 yıllık ort 30.000km kullanım ile
    2) 1.6 lpgli araç 10lt ort yakt ile 10x2.25x30.000x3yıl=20.250+vergi 3x700=2100 +trigekayış650tl=23.000tl
    3) 1.6 benzinli ort 8.5lt yakarak 8.5ltx4.3tlx30.000kmx3yıl=33.000tl +vergi 3x700 +triger 650tl =35.750tl
    4) 1.6 dizel ort yakıt 6lt 6ltx3.5x30.000x3yıl=19000 +vergi3x700 + triger 650= 21750
    en yakın rakibi ile 7.750tl en uzak rakip ile 21.750tl aracı 35 e almıştım 5bin lira kar etsem dahi 30bin tl ye gayet güçlü ve güzel bir araca binme keyfi kar kalır :)

120 ile 5lt ortalama meselesinde diğer arkadaşlarla hem fikir olduğumuzu gördüm.
    multijet 2 italyan fiat power train şirketinin ürettiği motorumuz üzerinde FPT amblemini görebiliriz her ateşlemede 8 kez enjeksiyon yapıyor eskisi 5 kez ve sürtünme azaltıldığı için verim artıyor bir link veriyorum http://www.fptmultijet2.com/eng/technology/technology.php

• 2 adet corsa 1.3 dte 95h aldık haftaya elimizde. Biri fil dişi rengi, diğeri gümüş gri. Araba sahipleri benzin ibresi bozuldu diye espiriler yapıyor. Göreceğiz.

Not: İstanbul da birçok bayii gezdik 3 gün arayla iki bayide 1 er adet bulduk. Siyah cam filtreli 38.000 e geldi. film 500 tl.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın
  • selamlar çarşamba günü adanadan depoyu fullledik bodruma geldik antalya üzerinden sakin kullanımla tam 998km yaptıktan sonra depoyu fulledik isim vermeyeyim petrol ismi 3,51den tam 131 tl aldı bilginize
  • 3.7 litre/100km gibi bir sarfiyat.
    hakikaten çok güzel. Ben 75 bg olanında 4.2, 4.3/100km gibi oranları ancak yakalıyorum uzun yolda.
    quote:

selamlar çarşamba günü adanadan depoyu fullledik bodruma geldik antalya üzerinden sakin kullanımla tam 998km yaptıktan sonra depoyu fulledik isim vermeyeyim petrol ismi 3,51den tam 131 tl aldı bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

3.7 litre/100km gibi bir sarfiyat.
    hakikaten çok güzel. Ben 75 bg olanında 4.2, 4.3/100km gibi oranları ancak yakalıyorum uzun yolda.
    quote:

selamlar çarşamba günü adanadan depoyu fullledik bodruma geldik antalya üzerinden sakin kullanımla tam 998km yaptıktan sonra depoyu fulledik isim vermeyeyim petrol ismi 3,51den tam 131 tl aldı bilginize

corsa almadığım için üzülmeme sebep olan değerler
  • Ben de 75 liğini aldım, 95liğini almadım
    :s
    quote:

Orijinalden alıntı: lamina propria
    corsa almadığım için üzülmeme sebep olan değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 14 Mayıs 2011; 8:26:23 >
  • 1.3 dte 95hp 2011

star stop özelliği çok farklı geliyor. Sanki acemi bir adamsın ve zırt pırt istop ediyormuşşun gibi. araba durduğunda boşa aldığında devreye giriyor, debriyaja bastığınızda motor tekrar çalışıyor. Bunun için çeşlitli koşulların yerine gelmesi gerekiyormuş. yağ seviyesi yarıdan az olmayacak, motor sıcak olacak vs vs.
    tek düğmeye basıp devre dışı bırakabilirsiniz.

Bagajı çift bölmeli görmenizi tavsiye ederim. aynı motor astrada var ama bundaki performans çok daha iyi.

Yokuş yukarı dur kalklarda iptal ediyorum kullanırken. geri kaydırma problem olmasın diye. 80 tl mazot aldık ilk aldığımızda 220 km yaptım. henüz çeyrek depoda. ne kadar gidecek bakıcam. tekrar buraya yazarım. h
  • hayırlı olsun iyi seçim yapmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazmiemre

1.3 dte 95hp 2011

star stop özelliği çok farklı geliyor. Sanki acemi bir adamsın ve zırt pırt istop ediyormuşşun gibi. araba durduğunda boşa aldığında devreye giriyor, debriyaja bastığınızda motor tekrar çalışıyor. Bunun için çeşlitli koşulların yerine gelmesi gerekiyormuş. yağ seviyesi yarıdan az olmayacak, motor sıcak olacak vs vs.
    tek düğmeye basıp devre dışı bırakabilirsiniz.

Bagajı çift bölmeli görmenizi tavsiye ederim. aynı motor astrada var ama bundaki performans çok daha iyi.

Yokuş yukarı dur kalklarda iptal ediyorum kullanırken. geri kaydırma problem olmasın diye. 80 tl mazot aldık ilk aldığımızda 220 km yaptım. henüz çeyrek depoda. ne kadar gidecek bakıcam. tekrar buraya yazarım. h

Hayırlı olsun. Fiyat nasıl acaba?

• Ben de geçtiğimiz cuma günü 95 hp start and stop enjoy aldım . Park sensörü ve alarm ile 38.100 TL'ye geldi . Diğer bayiler kendi aralarında sözleşmiş gibi 1 kuruş inmedi ve aynı fiyatı verdi .
    Yalnız ben bu start and stop olayına alışamadım .Bi sorun çıkarıcak diye tedirgin oluyorum ve bi süre sonra da kapatıyorum .
    İstanbul trafiğinde kullanan arkadaşlar nasıl kullandıklarını anlatırlarsa sevinirim . Benim gün içinde gittiğim yol genel olarak dur ,kalk şeklinde ilerliyor .5 metre gidiyorum 3-4 saniye duruyorum . Start stop çalışıyorsa da aracı sürekli bu şekilde durdurup çalıştırmak sorun çıkaracakmış gibi geliyor .Hadi 3 saniye debriyaja basayim desem ,bu sefer de debriyaj balatası kısa süre de bitecek diye korkuyorum .Galiba İstanbul içinde bu aracın nimetinden pek de faydalanamıyacağız .
    2. olarakta benim yakıt tüketimim genel olarak ,yukarıda anlattığım trafikte 6,2 - 6,3 gözüküyor .Aracım henüz 220 km'de .İleride bu değerler düşer mi (gerek benim araca alışma sürem ,gerekse aracın rodajı sonrasında) ? Depoyu aldıktan sonra tam olarak doldurdum ve yaklaşık 200 km'deyken ilk çeyrek bitti . Normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katakuli -- 19 Mayıs 2011; 2:42:54 >

• Ben bu aracı ilk alanlardan biriyim ve sadece motorundan dolayı aldım açıkçası. Start and stop olayını hiç kullanmıyorum desem yeridir. Buğu çözücüzü pozisyonunda bırakıyorum ve eco tuşunu kapatmayı unutsam bile çalışmıyor. Bence turbo'ya çok zararı olur surekli kullanıldığında zira aç kapa aç kapa pek makbul birsey değil. O yuzden kendımce turboyu riske atmadan hiç çalıştırmıyorum.

Yakıt tüketimine gelince ben çok gazladığım zaman bile 6.5'u gecmıyor ortalama değer şehir içinde. Aracın henüz çok yeni , yakında düşer tüketimin.
  • quote:

cdti derken yeni motor da cdti olsa gerek. dte sadece motorun opeldeki iç kodu piyasada cdti olarak dolaşçak o motor

1.3 dte easytronic ne zaman gelir bayilerden bilgi alan oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

quote:

cdti derken yeni motor da cdti olsa gerek. dte sadece motorun opeldeki iç kodu piyasada cdti olarak dolaşçak o motor

Geleceğini hiç sanmıyorum. Astra'da kaldı sadece oda Classic olarak üretilen H kasalarda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

quote:

Geleceğini hiç sanmıyorum. Astra'da kaldı sadece oda Classic olarak üretilen H kasalarda.

1.2 corsalarda hala var belki gelebilir yaza doğru , yoksa polo 1.6 tdi dsg
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.