Şimdi Ara

Corollamıza Ses sistemi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 2005 bir corolla var. (terra). Ses sitemi orijinal ses sistemi. Simdi biz bu arabanın orjinalligini pek bozmadan, abartmadan nasıl daha iyi bas alabiliriz? Toyotanın sitesinden orijinal subwoofer a bakıyorum. Nereye koyduklarını anlayamadım. On koltuga mı koyuyorlar. Resimden oyle goruyorum ben. Ala alla . Bir de piyasayı hic bilmiyoruz. Taktıran arkadaslar ne taktırdınız? Kaca patladı? Memnun musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiQuitinCQ -- 26 Ocak 2007; 2:46:38 >



  • arkadaşım bende baya bi önce bakmıştım toyota nın sitesine woofer zannedesem 700 küsür dü galiba ama ne kadar bas veriyo meçhul.bende de 2005 var.bas almak istiyorsan kapı kollarına bas kolonları var ufak onları taktırabilirsin fiyatını bilmiyorum ama. birde bizim corolla ların radyo cd çıkışlarında anfi çıkışına bi sorabilirsen varmı diye sana daha iyi tavsiyeler de de bulunabilirim.eğer çıkışı varsa (olmasa bile onu yapanlar var) gusel bir anfi ve iki woofer a çok şahane bir tesisat çekebilirsin.
  • selam. Eğer unloved arkadaşın en son belirttiği sistemi kurarsan aracınızın elektrik sistemine ait garantisinin üzerine bir bardak soğuk su içersin. Çünkü orjinal olmayan sistemler haricindekiler tamamen kablo sıyırma yöntemiyle montaj yapıldığı için garanti kapsamı dışına çıkmakta..Pahalı olabilir ama orj dan şaşma
  • demek istediğim çıkışı varsa zaten kablo sıyırma falan yapmicak.toyota servisine sorduğu zaman doğrudan soyluyorlar eğer soylemezlerse sorumlu onlar oluyor.Ama dediğin gibi bende toyota ya güveniyorum bende düşünmüştüm ama ne olur ne olmaz diye yaptırmadım.eğer paran varsa toyota ya bayılcaksın parayı takıcaklar.
  • Bi anfi bi subwoofer tamamdır senin iş.
    Anladığım kadarıyla orjinalini bozmıycaksın. Bu ikisini bağlasan ii ses alırsın
  • Öncelikle forumdaki tüm Toyotacılara merhaba,

    Ben ses sistemi olayını köklü değişiklikler ile hallettim. Arabam da hala garantide Corollanın mevcut ses sistemi ne yazık ki o kadar iyi değil. Benim aracım 2005 HB Terra. Terralarda her kapıda birer tane Belçika imalatı OEM wide band hoparlör bulunmaktadır. Orjinal cd çalarda amfi çıkışı yoktur. Sol modellerde ise (yanılmıyorsam) basit bir mid - tiz takımı var kapılarda, cd çalarda da yine amfi çıkışı yoktur.

    İyi bir ses almak için bazı fedakarlıklar yapmak gerek. Benim yaptığım değişiklikleri alta yazıyorum.
    1- Tüm kapılardaki hoparlörler söküldü ve yerlerine Focal 165V2 model mid setleri bağlandı. Tweeterlar için önde ayna arkasına, arkada kapı açma kolunun hafif altına yer açıldı.
    2- Küllüğün üstündeki kapağın arkası kesilerek oraya Alpine 9855R model cd-mp3 çalar yerleştirildi.
    3- Arka koltuğa Audison SRX 5 amfi konuldu,
    4- Bagajda da bas için HERTZ EBX 300R portlu kutuda bas kullanıldı.
    Tabi elektrik ve ses kabloları da ayrı olarak döşendi.




  • günal arkadaşım seni kutluyorum . corollalar için olabilecek en iyi çözümü bulmuşsun .

    şunu belirteyim ki , corollada orjinal cd çaları kullanarak hiçbirşekilde güzel bir ses alamazsınız. bu imkansız. 2006 corolla d4d aracıma geçen hafta component,sub ve anfi taktım. orjinal teybinde anfi çıkışı olmadığından çevirici kullanıldı. tıslama sesi var , bass ları ayarlasan tizler tutmuyor , componentler 30 u geçince bozuyor. bu defa componentlerin frekansını arttırıyorsun o zamanda inanılmaz tiz bir ses oluyor. ayarlamak imkansız. ayrıca tuttursan dahi net ve doyurucu ses alamıyorsun kesinlikle.

    diğer toyota kullanıcıları arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum . eğer aracınızdaki ses sisteminden memnun değilseniz ( kii müzik dinlemeyi seven insanlar için toyotanın standart cd player ses sistemi resmen çöp ) herşeyden önce küllüğün üzerinin kesileceğini göz önüne alın. çünkü teyp değişmeden 10 bin ytl de masraf yapsanız bi sonuç alamazsınız

    saygılar




  • aradan bir seneden fazla geçmiş konu yine gündeme gelmiş.O aracın garantisi belkide bitmiştir
  • ehehh. konuyu hortlattım ama halen yardıma ihtiyacı olan insanlar var tabi.

    en önemli sorum şu , pioneer 3950 modeli , kapağı kesmeden monte edilebilir mi ? :)
  • evet yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum fakat eski aracımda birşeyler yapmıştım( ses sistemi ) satarken üstünde gitti bu yüzden hiç uğraşmam
  • anladım

    satılırken üzerinde gideceği neredeyse garanti. fakat ben aracımdan memnunum . eğer başına bişey gelmezse en az 4- 5 yıl kullanıırm . dolayısıyla yaptırmam lazım. corollanın standart ses sistemi gerçekten çok kötü.
  • ozaman hayırlı olsun arkadaş allah kaza bela vermesin
  • teşekkür ederim
  • 2004 Corolla'nın teybinde aux çıkışı var mıdır? Yani serviste buradan torpidoya bir kablo çekilip mp3 çalar bağlanabilir mi? Evdeki teybi bu şekilde kullanıyorum memnunum.Bunu arabasına yapan var mı acaba?
  • arkadaşlar aux nedir ne işe yarar ?
  • arkadaşlar 20000 bakımına dün gittiğimde ön sol tiz hoperlörden ses gelmiyor dedim.130 ytl fiyat çektiler.Yuh dedim yani.Bir tiz hoperlör 130 ytl olur mu.
    Zaten ellerinde yokmuş.siparişle getirtiriz dediler.Ben de sağolun ben almıyayım dedim.Zaten geriye kalan 5 hoperlörden gelen ses fazlasıyla yetiyor.Arızalı
    hoperlörden sesin gelip gelmediği bile belli olmuyor
  • hort-lak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.