Şimdi Ara

COROLLA Yeni Kasa Bagaj açma düğmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
14.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Biraz garip bir olay ile karşınızdayım yine :)

    Yeni kasa corollalarda bildiğiniz üzere Dizel Modellerinde Bagajı arkadan açmak için düğme bulunmuyor. Benzinli Modellerde de çok hoşuma giden bir düğme var bagajı açmak için..

    Dizellerde el ile içden sürücü koltuğunun yanından bir kolu çekmek gerekiyor bagajın açılması için veya anahtar ile açmanız gerekiyor..
    Toyotanın en sevmediğim özelliklerinden biridir buna nasıl kulp bulup hangi düşünceye göre böyle yapmışlar nasıl bir bahane bulup cevaplıyorlar bilemiyorum. Benim sorduğum servis adam akıllı cvp veremedi bana.

    Gelelim benim düşünceme;
    Benzinli Corollaların Bagaj açma düğmeleri ve kilit elektronik yedek parçalarını ve gereken malzemelerini alsak benzinlideki orjinalindeki gibi olma ihtimali bana göre %100 + olarak buna göre iki adet suspansion sistemi ve kumandadan açma sistemini de yerleştirdikmi Otomatik açılan bagaj kapağını elde etmiş oluyoruz.Bildiğiniz gibi üst model araçlarda bu özellikler standart gibi.
    Ben bulunduğum ilin toyota servisi ile irtibata geçtim, servisdeki elemanlarla da görüştüm ve sonuç olarak benzinlideki sistemin dizele uyarlanması mümkün denildi ama toyota çatısı altında bunu yapamazlarmış ve garanti veremezlermiş. Aküden ek olarak elektrik hattı bagaja çekilmesi gerekirmiş diye bir yanıt aldım. Garantisi umrumda değil benim ben garanti veriyorum aracıma hertürlü. Yedek parça servisine geçtim bunun üzerine ve gereken yedek parçalarının kodlarını ve fiyatlarını sormak için orda da şöyle bir sorun ortaya çıktı, sisteme plakamı girince Dizel arac olarak görüldüğünden dolayı o yedek parçaların fiyatlarını ve kodlarını vermiyor sistem.
    Önümüzdeki günlerde yine uğrayacağım servise hafta sonu uğramıştım ve merkez kapalı olduğu için görüşemediler merkez ile. Hafta içi sabah saatlerinde uğrayıp Merkez ile görüşeceklermiş bu durumu bakalım sonuç ne olacak.


    Sonuç olarak bunları düşünme sebebime gelelim:

    Birçok toyota corolla dizel kullanıcılarının başından geçmiştir, yabancı bir kiş aracı tanımayan bir kişi gelip bagajınızı açmaya çalışması durumu oluştuğunda arabadan biraz anlayan biri ise peşinden dalgacı kelimelerin sizi beklediğini tahmin edebiliyorsunuz. Bunun yanında piyasada bulunan birçok araçda bu sistemler mevcut Corolla gibi sadece araç dizel diye bu sistemin olmaması da anlaşılmaz bir durum.
    Suspansiyon sistemine gelirsek , Corollaların Bagaj kapağı hafif olduğu için yine aracı tanımayan yabancı kişiler diğer araçlarla karıştırdıklarından bagajı hızlıca kapatıyorlar ve içeride siz oturuyorsanız çıkan sesi biliyorsunuzdur. Birinci amacım bunu engellemek ikincisi ise biraz rampa bir yerde durduğunuzda ve bagajı açtığınızda kapak stabil bir şekilde durmuyor ve bagajdan birşey almaya yeltendiğinizde kafanıza düşmesi an meselesi. Yaşadığım olaylardır bunlar hep, Toyotanın eksiklikleri...


    Böyle bir düşüncesi veya planı veya icraatı olan varmı burada?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum...



    Teşekkürler Saygılarımla







  • Akıl okumak gibi olsun ama sizin sorun veya sorun gibi gördüğünüz konular 40350 TL ye aralık 2007 de aldığınızda da aracınızda olan ancak zaman içerisinde ilişkinin ilerlemesi ile hep eleştirel bakmaktan gözüne batan hususlar,ilişkinize renk katın. İçeriden bagaj kapağının açılmasını eleştiren ilk yurdum insanı olma durumuna bile düşmekten çekinmemişsiniz. Amortisör olmaması eleştirilen ama Avensiste bile uygulanmayan bir durum, ve olmaması aracın değerini etkilemiyor. Örnek: siz...
    Jetta da anahtardan bagaj açma olayı olmasına rağmen Toyotaya ev parası döktünüz.

    Dostum imzama bak oku anla ve uygula...

    Dışarıdan açılma olayı yapılabilir mi? Yapılır...
    Değer mi? Ben olmamasını kafaya taksaydım değerdi belki ama bagaj sonuçta...
    Bagaj kapağı hafif demişsiniz bir cümle sonra da kafama düşecek diye yazmışsınız... Çelişki değil mi? Artı benim annem mercedesin kapağını da kapısını da çarparak kapatıyor o durum hafif olması ile değil vatandaşların iman gücü ile abanmasından kaynaklanıyor.
    Ceza almasalardı çoktan sana çemkirecekleri gaza getirecek cümleler kullanmaya özen göstermişsiniz. Toyota yı kullanıcıları kadar eleştiren başka bir zümre görmedim. Şaşkınlıktan şaşırıyorum. İnanın aracın dıştan o kadar fanatiği var ki kullandıkça anlıyorsunuz. Çünkü insanlar bagajı anahtardan açtıkları araçları daha 2. yılını doldurmadan komresör çakması yapınca, TSI larının turbolarından muzdarip oldukç, üretimden kaldırılan FSI belaları ile uğraştıkça TOYOTA nın kullanıcılarının dertlerine sadece gülüyorlar.. Örnek mi? sen ve ben dostum...Ben de bir ara göğüsten gelen seslerden gıcıktım bir izolasyonla geçti...

    İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Objektif ve seviyeli bir üslupla cevap vermeye özen gösterdim. Örnek alınırsa 4 gün 4 gece bahamalardan uzak kalınır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorkan -- 17 Şubat 2010; 23:19:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: clickon1111
    Böyle bir düşüncesi veya planı veya icraatı olan varmı burada?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum...


    Bagajı dışarıdan düğmeli Corollalar'da aynı zamanda anahtarsız giriş/çalıştırma sistemi de mevcut. Bu sistem sayesinde kapılar kilitli olmasa bile anahtarı bagaja yaklaştırmadıkça ya da kumanda üzerindeki bagaj açma düğmesine basmadıkça bagaj dışarıdan açılmıyor, bu da ışıklarda durduğunuzda kapılarınız kilitli olmasa bile kötü niyetli kişilerin bagajınızı açıp hırsızlık yapmasını olanaksız kılıyor.

    Bizim dizellerde anahtarsız sistem olmadığı için sadece bagaja düğme eklersek kilit mekanizması nasıl çalışır bilmiyorum ancak ön far yıkama özelliğini bile orjinalinde olmayan araca takmayan Toyota servisi bu işe hiç yanaşmaz diye düşünüyorum. Aslında bagajın sadece anahtarla ve içeriden açılmasını seviyorum ben, sadece ek olarak kumandadan da açılmasını isterdim. Bagaj kapağı amortisörlü olsa ve bu sayede bagaj açma düğmesine bastığımızda komple açılsaydı güzel olurdu tabi Yine de tek derdimiz bu olsun diyorum




  • bundan sonra sırada dizele CC takmak var herhalde.
  • sorkan kardeşim merhabalar öncelikle,
    Evet anlattığın olaylar doğru buna birşey dediğim yok benim. Belki sadece benim gözüme batıyordur bagaj kapağı olayı, ben aracı alırken de bu özelliğin olmaması beni sinir ediyordu ama sadece bu özellikden dolayı da aracı almamazlık yapamazdım. Diğer araçlara gelince onlar benim umrumda değil ne dertleri varsa var ben toyotacıyım, bu konuyuda toyotayı kötülemek için açmadım.
    Bagaj kapağı hafif demişim ama kafama vuruyormuş yani çelişki varmış; ben orda ne yazdım hafif rampa olan bir yerde durduğumda yazmıştım bagaj kapağı stabil bir şekilde durmuyor ve tutulmadığı zaman bagajdan birşeye almak istediğiniz zaman kafanıza düşüyor. Deneyin görün burda yalan söyleyecek halim yok ve bizzat yaşadığım olay.

    Burda yazmamın sebebini daha once açıklamıştım; Toyotamı alma konusunda bu forumdan çok yardım aldım yorumları sonuna kadar okudum ve bana yardımı dokundular diye bu topluluğun içerisinde olmak hoşuma gidiyor.
    Gelelim konuma eğer ilgilenen var ise :

    Düğmeli açma olayı sadece akıllı anahtarlı Elegant Benzinli araçlarda mevcut.
    Parça kodları:
    64600-12021
    84840-12050

    toplam 416 TL bu parçaların fiyatları.

    Henüz araştırma aşamasındayım ama sanırım bu olayı rusya da yapmışlar ve rusca bilen var ise belki bu sitede anlatılanları tercüme edebilir, resimlerden anladığım kadarı ile benim dediğim olay uygulanmış.

    http://www.autocommunity.ru/forum/toyota/handmade/t22336/

    Teşekkür ederim




  • benimde en gıcık olduğum yeri bu bagaj düğmesi olmaması aracımda
  • benim en sevdiğim özellik kumandadaki baraj tuşuna basılı tutulunca bagajı uzaktan açması


    dipnot:tabi akıllı anahtar var ise dizellerde yok diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay.41

    benim en sevdiğim özellik kumandadaki baraj tuşuna basılı tutulunca bagajı uzaktan açması


    dipnot:tabi akıllı anahtar var ise dizellerde yok diye biliyorum

    Haklısınız şu an için dizellerde yok, fakat temmuz ağustos gibi satışa sunulacak makyajlı corollada kumandadan bagaj açma özelliği tüm donanımlarda standart olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 6 Mayıs 2010; 22:34:37 >
  • Bagajın nasıl açılacağı tercih meselesi tabi ama böyle bir düzenleme yapılabilir mi merak ettim şimdi, konuyu takip edeceğim.

    Bir de FSI motor demişsiniz ya, aman diyeyim uzak durun onlardan. :D
  • Konu çok eskimiş ama ararken rastladım 2016 Corolla kullanan arkadaşlardan bagajı içerden açan mandalla ilgili çalışmama sorunu var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.