Şimdi Ara

COROLLA'NIN GERÇEK YAKIT TÜKETİMİ NEDİR?... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
320
Cevap
4
Favori
237.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 35cakrep35

    ENTERESAVAR zannedersem senin yol bilgisayarı ayarsız onu serviste ayatlıyolar bir göster istersen lt/yakıt veya yakıt/LT Mİ şu an tam bilmiyorum servise danışsan iyi olur diye düşünüyorum sen bilirsin .....

    benim değil araç yakın arakadaşıma ait kendisine ileticem soylenenleri.ama sadece bununla sınırlımıdır onu bilmiyorum bu anlattıklarım diğer toyota corolla suruculerindede mevcutmu?kişisel kullanım hatasımı onu ögrensem daha iyi olacak .tavsiyeleriniz için teşekkürü bir borç bilir,saygılarımı sunarım
  • Dün yeni coralla dizeli test ettim, arac test aracıydı ve 885 km de idi, ortalama 36 km / saat hız yapılmıs ve ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt / 100 km gösteriyordu ki ben bu tüketimi başarılı buldum. acilmamıs bir motor ve test aracı her gelen basıyor v.s. boyle bir kullanımda benzinli olsa 10 lt nin altina düsmezdi sanırım.
  • 99 corolla 1300. sehir içi 8 litre şehir dışı 7 litre.
  • Arkadaşım sorun torkla ilgili olabilir, benim corolla 96 model ve 140 tork'u 4400 ile 4800 arası devirde buluyor, Ve bu devirden fazla bir devirde aracı sürmek yakıt tüketimini arttırıyor. Özellikle dizel araçlarda yani D-4D motorlarda yüksek torka daha düşük devirlerde geçildiği için yakıt tüketimi dahada düşük olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: enteresavar

    arkadaşlar arkadaşımda 2005 sedan terra var ve hala yakıt ortalaması yol bilgisayarında 12 filan gosteriyo hemde sıkışık olmayan trafikte.acaba corollada vites değişimlerinde devirini almadan ust vitese geçilmesindenmi kaynaklanıyodur,yoksa tam tersi bir durummu soz konusu yani 40/50ile 2.vitesle filanmı gitmekten kaynaklı bir sorunmu.bende aracı denedim geçen gun 2.viteste gaza bastıkça anlık yakıt azaldı 3.vitese devirini aldıktan sonra taktım 50/60arası giderken gaza fazla basmadım şehir içi diye ve önumde boştu anlık yakıt 17/18/16gibi rakamlar gosterdi gaza yuklenip giderkende 11lere filan iniyo bazende 8lere filan iniyo bende anlamadım 2ye taksam motor bagırıyo 3te de 10küsür litrelerde dolanıyo eger hızlı gitmezsen .ben çözemedim aranızda yardımcı olacaklar varsa arkadaşa ileteyim belki bir faydamız dokunur...saygılar




  • mencetin kardeş, 1300 cc.'lik motorun Şehir içi tüketimi gerçekten de uygun ama şehir dışı 7 litre biraz fazla gibi geldi bana. Şehir dışı çok hızlı ve yokuşlu yollarda mı sürüyorsun?

    quote:

    Orjinalden alıntı: mencetin

    99 corolla 1300. sehir içi 8 litre şehir dışı 7 litre.
  • 12 litre normal bi trafikte yakması imkansız 1.6 vvt-i motorun otomatik değil yazıdan anladığım kadarıyla sana şöle söleyim yol bilgisayarını boşverin depo ya full doldur lamba yanınca hemen doldur depoyu kaç lt re aldıysa ordan hesap et ne kadar yaktını bence yol bilgisayarında sorun olabilir yada gaza cok basıonuz yani aracın ilerlemesi için tatlı gaz derler ya o yeterli ama coğu insan deligibi basıo mesela babam babamın aracıyla ben 480 gidiyorum babam 400 gidiyo kullanım hatası demeylimde gaza cok basmaktanda ileri gelebilir ama 12 lt buyuk rakam bence yol pc nde sorun vardır
  • Enteresavar arkadaşım
    Ayrıntılı açıklamalı şekilde yazmıştım ama kazaya kurban gitti. Bence o corollanın yol bilgisayarı lt /100km de değil yani ortalama tüketimi değil 1 lt yakıtla kaç km gideceğini gösteriyor. itesi yükseltikçe değerin yükselmesi gaza bastıkça düşmesi bu yüzden. Birinde 1 lt yakıtla 17 km gidiyor diğerinde 11 km

    Ama tabiki sadece tahmin ediyorum.
  • Çoğunlukla Ankara İstanbul arası TEM gidiyorum. 140-160 bazen kısa süreli de olsa 170-180 civarı hızım oluyor. Sanırım bu yüzden.


    quote:

    Orjinalden alıntı: dragut76

    mencetin kardeş, 1300 cc.'lik motorun Şehir içi tüketimi gerçekten de uygun ama şehir dışı 7 litre biraz fazla gibi geldi bana. Şehir dışı çok hızlı ve yokuşlu yollarda mı sürüyorsun?

    quote:

    Orjinalden alıntı: mencetin

    99 corolla 1300. sehir içi 8 litre şehir dışı 7 litre.


  • Çok hızlı gitme arkadaşım, yakıt tüketimi artıyor. Yakıtta önemli değil, Allah göstermesin bir kaza olsa ...... Yarım saat geç git ama hızlı gitme.
  • Bazen ben de hızlı gidiyorum, aklıma oğlum geliyor ve hemen yavaşlıyorum,
    Hız yapılır ama yeri ve zamanı olmalı bence, altımızdaki arac, hava şartları, yol şartları ve trafik durumu müsaitse, kendimizi ve başkalarını tehlikeye atmayacak şekilde hız yapılabilir.
  • bazı arkadaşlar yol bilgisayarının çok hassas ölçüm yaptığını yazmışlar ama ben bu duruma katılmıyorum..corollaların veya diğer araçların hızlanmalar esnasında çok anormal sarfiyatlar gösterdiğini bilgisayar ekranından takip edebiliriz..örneğin 2005 1.6 vvt-i corolla yol bilgisayarı hızlanma esnasında gerçek tüketimi göstermiyor..ne zaman ki sabit hızda sürüşe başlıyorsunuz..o zaman gerçek tüketime yakın değer gösteriyor..ki bu tüm araçlar için ortak bir durum..bunun sebebi de yol bilgisayarının çalışma prensibi..bilgisayar hızlanma sırasında 10 sn içerisinde sarfedilen yakıtın ortalamasını alarak kaba bir hasap ortaya koyuyor..1.vitesten başlayıp 5.vitese kadar giden süreç içerisinde 7 lt/100 km ile 30 lt/100 km arasında bir değer okuması da bu yüzden..yani araçlarınızın tüketimini eğer sabit hızda uzun süre kilometre katetmiyorsanız yol bilgisayarı verilerine göre tespit etmek bana yanlış geliyor..gerçek tüketim pompa başında denklemlerle çözülebilen bir matematik sorusudur...




  • dragut76,
    Uyarın için teşekkür ederim. Ancak TEM 'de de 120 nin altında gidilmiyor ki. Haliyle yol boşken oluyor. Giderken nasıl dururum diye düşünerek giderim genellikle.
  • Rica ederim, durma mesafesini hesaplayarak gitmekde iyi bir çözüm tabiki.
  • bencede arkadaşlar hızımıza dikkat edelim hiç gereği yok en fazla 10 dk farkeder .daha önce söylemiştim geçen hafta ankaradan gelirken radara girdim derdeyse yaktığım benzin kadar ceza ödedim .ama 90 km de şehir dışında çok yavaş .170 180 km falan çok çok fazla kendinize dikkat edin allah kazadan korusun ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oorioon

    Acar60 kardeş ozaman şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Fakat bu tüketim konusunda aklıma takılan bir soru daha var arkadaşın Corolla HB 2007 aracı var aynı yolları katettik fakat aynı yolda 42 YTL' lik benzin aldı. Ayrıca onlar araçta 2 kişiydi biz 3 kişiydik. Anlayamadığım motorlarda aynı diye biliyorum fakat neden bu fark ortaya çıkıyor. hız ortalaması ise aynısayılır arka arkaya gittik. Fark nereden ileri geliyor olabilir acaba sürüştenmi araçtanmı?


    Bİ DEFA araçların ikiside dizel değilmi çünkü arada benzin kelimesi geçmiş.ama sanırım dizel.ben daha önce dizel kullandım.connect.anladığım kadarıyla diğer arkadaş aracı agresif ve fazla frenli vede gaz pedalını hiç rahat bırakmamış gibi.ortalama hızlarınız aynı olabilir.ama gaza bas bırak tekrar bas yapmış gibi.birde diğer arkadaş yolu tam bilmiyorsa ve önde gidiyorsa olabilir.yani tamamen sürücü hatası diyorum.şunu da unutmamak gerk filitreler.




  • Yol bilgisayarları kendilerini programlayan, insanların girdikleri bilgiler doğrultusunda hesap yapar.

    Yani bilgisayara programları atan insanlar nereden bilsin ki bizim insanımız kadar sürüş kabiliyeti yüksek başka kimse yok bu yüzden de bütün araba yarışlarını hep biz kazanırız ve Ülkemizdeki Trafik kaza sayısının ortalaması dünya ortalamasından çok çok düşük (!!!!!!)

    Bu söylediklerim tabiki herkez için geçerli değil.
    Dutku kardeş aracını, kullanılması gerektiği gibi kullanmış bu yüzden de Yol bilgisayarı hata vermiyordur.


    quote:

    Orjinalden alıntı: dutku

    10 kere hesapladım, yol bilgisayarı 0,1 lt hata bile vermiyor. Toyota'nın yol bilgisayarına güvenin. Depoyu tam doldurmak yoluyla defaşlarca ölçtüm. Hepsinde yol bilgisayarı ile aynı çıktı.




  • merhaba arkadaslar su gunlerte 2005-2006 model Corolla 1.6 Hatchback 5 kapı arastırıyorum ama aldıktan sonra tup taktıracagım arkadaslar lpg degerleri nelerdir lpg taktıran arkadaslar memnunmu acaba sıkıntıları varmı cok tessekkur ederim (benzinli cok geliyoo para olarak )
  • merhaba arkadaslar su gunlerte 2005-2006 model Corolla 1.6 Hatchback 5 kapı arastırıyorum ama aldıktan sonra tup taktıracagım arkadaslar lpg degerleri nelerdir lpg taktıran arkadaslar memnunmu acaba sıkıntıları varmı cok tessekkur ederim (benzinli cok geliyoo para olarak )
  • Kim ne derse desin LPG'den şaşma. Bu devirde benzinle gezilmez. Taktırırsın Bi tane sıralı sistem, Paşalar gibi binersin.
    İngiltire kraliyet ailesinin bile araçları LPG'li, biz onlardan zenginmiyiz.
    Sıralı sistemte performans kaybı kesinlikle olmaz. Yakıttanda şu andaki benzin fiyatına göre % 50 - % 55 tasarruf sağlarsın.
  • Bugün Aracımla yaklaşık 202 km 'lik şehir dışı yolculuk yaptım.Giderken depoyu tam doldurdum ve gittiğim yerdeki petrolde tekrar tam doldurdum. 16,62 litre LPG aldı. Yani 202 km lik yolu 23,76 YTL 'ye gitmişim. Bu durumda 100 km'de 11,77 YTL yakmış oluyor.(LPG ile)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.