Şimdi Ara

Core i7 950 2500-3000 TL Sistem Önerisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: born2bemad

quote:

1-Yeni Aldım: ~740TL Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) Anakart

Hem bu kadar ayrıntılı yazarak, yardım istiyorsunuz hem de kafanızın dikine gitmekten çekinmiyorsunuz.
    Size piyasanın en iyi x58 çipset anakartlarını önermişler, siz gidip 740tl yi bu anakarta gömmüşsünüz. Sadece yazık diyorum.

Açtığınız konunun ilk sayfasındaki bütün mesajları okudum. İlk mesajınızı okuduğumda size elimden geldiğince yardım etmek istemiştim, çok bilgili olmasa da bilinçli bir kullanıcı izlenimi oluşmuştu. Fakat mesajları okumaya devam ettikçe ve son olarak o parayı ve o anakartı görünce tamamen vazgeçtim. Hem bu kadar fikirlere açık ve yenilikçi hem de inadına gigabyte çı nasıl olabildiniz pes ediyorum. Göya öneri istemişsiniz. Siz konuyu beni Gigabyte UD7 almaktan vazgeçirecek sebepler sıralayın diye bir konu açsanız daha yerinde olurmuş.

Ben elbette ki sizin kadar tecrübeye sahip değilim. Sizden öneriler istiyorum ve hepsi için de teşekkür ediyorum. Açtığım bu konuda daha önce de çeşitli eleştiriler yapılmıştı. Ancak tahammül ve eleştiri sınırlarını aşmasa bile "zorlayan" ifadeler kullanmanız hoş değil. Sistem için harcadığım parayla ilgili eleştiride bulunabilirsiniz. Hatta dediklerinize baktığımda; evet kalkıp da bir sabertooth anakart ve işte yukarda bahsi geçen bir kingston ram vs. alsaydım toplamda 400-500 lira daha ucuza gelirdi. Bunu düşünmeme de yol açtınız. Önerilerin hepsi kabul görecek diye bir kural yok. Veya hiçbiri kabul görmeyecek diye de yok. Görüşleri değerlendiririm, Aklıma yatanı alır, yatmayanı almam. Açtığım bu konuda yer alan önceki postlarıma bakarsanız ben herşeyi rakamlarla, sayılarla verdim. Yeri geldi Gigabyte ın RAM seçme gibi kötü huyu olduğundan da bahsettim. Bana verilen cevapların birçoğu "Gigabyte alma, Asus al, MSI al" vs. türündendi. Sadece 1-2 cevapta RAM seçme huyundan ve diğer bir kötü özelliği olduğu "AÇIKÇA" iddia edilmişti. Geriye bakarsanız (doğru yada yanlış) benim hangi gerekçelerle Gigabyte ı seçtiğimi görürsünüz. Bunları da çok açık olarak belirttim. Ben bu anakartı RAM siz bırakacak değilim. Eninde sonunda uygun bir RAM olacaktır. En fazla uğraştırır. Bunu da demek ki göze almışım. Harcamış olduğum para için eleştiride bulunabilirsiniz tabii, o ayrı.

Seçimim size göre yada buradaki herkese göre yanlış olabilir. Ama saygı duyulması, en azından "belli sınırlar" dahilinde eleştirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu sınırları zorlamanın anlamı yok bence. Yardım etmek zorunda değilsiniz. Şimdiye kadar yapmış olduğunuz önerileriniz için de teşekkür ederim.

@born2bemad:
    İlk mesajınızı okuduğumda size elimden geldiğince yardım etmek istemiştim, çok bilgili olmasa da bilinçli bir kullanıcı izlenimi oluşmuştu. Fakat mesajları okumaya devam ettikçe ve son olarak o parayı ve o anakartı görünce tamamen vazgeçtim

Yardımlarınızı karşınızdaki kişinin önerilerinizi illa kabul etmesi şartıyla yapıyorsanız, kusura bakmayın ben bu garantiyi size veremiyorum. Keşke baştan söleseydiniz. Eleştirilere açığım, kimseyi kırmak istemem ancak lütfen belirli bir çizgiyi zorlamayalım.

@born2bemad:
    Göya öneri istemişsiniz.

Evet. Aynen öyle "öneri" istedim, "şartlı destek" değil. Hepiniz sağolun, born2bemad arkadaşım hariç istediğimi de aldım.

born2bemad arkadaşıma katkılarından dolayı tekrar teşekkür eder, diğer forumlarda başarılar dilerim.

Şimdi başa dönersek arkadaşlar:

RAM ile ilgili olarak bana yukarıda önerilen bir Kingston RAM var, ayrıca telefon ile görüştüğüm mağazanın teknik personelinin bana önerdiği ve bu anakartla ve işlemciyle birlikte kurduğu ve en yüksek 1960MHz de stabil olarak çalıştığını test ettiğihttp://www.sanalmarketim.com/urun/a0092834b607627132ce0624f676bb2b/G.SKILL-F3-16000CL9T-6GBRHD-Ripjaws-DDR3-2000Mhz-CL9-6GB-(3x2GB)-TRIPLE- modeli var. Ben bir de DH'in sistem önerileri kısmında Gigabyte GA-X58A-UD7 ve i7 950 ile birlikte oluşturulmuş 2000TL+ oyun sistemi önerisinde sanalmarketime link verildiği ve bu sistemin sanalmarketimde DH tavsiyeli paket olarak satıldığını gördüm. Orada da G.Skill Ripjaws ramler seçilmiş ama başka bir model G.Skill Ripjaws RAM ile birlikte. Sizce şu an ne yapmalıyım? Firma seçeceğim RAM i bildirmemi bekliyor onu yollayacak.

DH önerisi olarak yer verilmiş paket sistem:
    http://www.sanalmarketim.com/urun/9aa34950f7a290132c75983327d20d2d/ETERNAL-DH-Oyun-2000+---Core-i7-950-X58-6GB-80FB-SSD-1TB-GTX480-AMP!-HAF-X-875W

1. seçenek: 4-5 sistem toplama tecrübesi dahilinde sistemin en son 1960Mhz de stabil çalıştığının tespit edildiği ve uyumsuzluğun yaşanmadığı firma tarafından ifade edilen G.Skill Ram: (377,73TL)
    http://www.sanalmarketim.com/urun/a0092834b607627132ce0624f676bb2b/G.SKILL-F3-16000CL9T-6GBRHD-Ripjaws-DDR3-2000Mhz-CL9-6GB-(3x2GB)-TRIPLE-
    2. DH sistem önerisi kısmında önerilen Gigabyte UD7 Rev. 2.0 modeli ile birlikte önerilen (sistemin en az 3 saat test edilerek gönderildiği bildirilen) G.Skill RAM: (271,06)
    http://www.sanalmarketim.com/urun/a538deeaf56645810291d26259861ee2/
    3. Yukarıda önerilen ve anakartın bellek destek listesinde olduğu belirlenen kingston ram (Anakartın listesinde göründüğü halde çalışmayan, görünmediği halde çalışan ramler var anlaşılan): (189,76TL)
    http://www.sanalmarketim.com/urun/914d4f075c267148528d74079a831bbb/KINGSTON-KHX1600C9D3K3/6GX-HyperX-6GB-(3x2GB)-1600MHz-DDR3-XMP-CL9
    4. Ve tabi bir de firma yetkilisi tarafından telefonla aranarak haftaya temin edilebilecek ve sistem ile şimdiye dek hiçbir Mhz değerinde çalıştırılamadığını bildirdiği Corsair Dominator RAM (411TL)

Sizce ne yapmalıyım RAM olayını? Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 28 Aralık 2010; 17:33:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ajunbegii

3. Yukarıda önerilen ve anakartın bellek destek listesinde olduğu belirlenen kingston ram (Anakartın listesinde göründüğü halde çalışmayan, görünmediği halde çalışan ramler var anlaşılan): (189,76TL)
    http://www.sanalmarketim.com/urun/914d4f075c267148528d74079a831bbb/KINGSTON-KHX1600C9D3K3/6GX-HyperX-6GB-(3x2GB)-1600MHz-DDR3-XMP-CL9

Fiyatı da uygun hocam bunu sipariş et.
    Kasa + PSU olarak da Cooler Master HAF X + Xilence 750W gözüme çarptı.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3324

veya

HAF-X + High Power Absolute 850W
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-haf-x-full-tower-extreme-gamer-siyah-kasa.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-absolute-850w-moduler-guc-kaynagi.html

Anakartı da iade etme şansın var. Eğer extreme OC yapmayacaksan iade etmeni öneririm. Ancak karar senin.

• Ya aslında fiyat olarak yüksek olduğu doğru. Bir taraftan da özellikleri itibariyle kesinlikle istediğim bir ürün. Siz hangi sebeplerden dolayı önermiyorsunuz UD7'yi? Ve öneriniz nedir?
  • big bag power a bak istediğin kadar slot mevcut.

ama hala sabertooth tan fazlası israf diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

big bag power a bak istediğin kadar slot mevcut.

Ne istediğim az çok belli. Bana i7 950 işlemcili olarak Bellek vs. donanımlarla en stabil olarak çalışacak olan Asus ve Gigabyte için sistemleri için görüşlerinizi ayrı ayrı yazabilir misiniz? (Anakart, uyumlu Bellek, uyumlu Kasa/PSU, SSD (Raid0 için 2 adet olduğundan X2 şeklinde belirtilebilir), Ekran kartı için dediğim gibi şimdilik sadece işimi görecek basit bişey 70-80 TL lik)

Anakart ve belleği satın aldığım site: sanalmarketim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

big bag power a bak istediğin kadar slot mevcut.

Ne istediğim az çok belli. Bana i7 950 işlemcili olarak Bellek vs. donanımlarla en stabil olarak çalışacak olan Asus ve Gigabyte için sistemleri için görüşlerinizi ayrı ayrı yazabilir misiniz? (Anakart, uyumlu Bellek, uyumlu Kasa/PSU, SSD (Raid0 için 2 adet olduğundan X2 şeklinde belirtilebilir), Ekran kartı için dediğim gibi şimdilik sadece işimi görecek basit bişey 70-80 TL lik)

Anakart ve belleği satın aldığım site: sanalmarketim.

konunun ilk sayfası sistem önerileri ile dolu oraya bi göz gezdirin.

• ASUS Sabertooth X58 DDR3 1866MHz Sata3 Usb3.0 16x Lga1366
    cORSAIR Force Serisi SSD CSSD-F120GB2-BRKT 120GB 285Mb-275Mb
    INTEL Core i7-950 3.06GHz 8MB 4.8GT/s Lga1366 İşlemci
    CORSAIR Dominator CMP6GX3M3A1600C8 6GB (3X2GB) DDR3 1600MHz CL8 Triple Kit
    SAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB 7200Rpm SATA2 32MB HDD
    COOLER MASTER HAF X Siyah Big Tower XL-ATX Psu'suz Gamer Kasa
    THERMALTAKE Toughpower XT 875W Modüler 14cm Fanlı 80+ Bronze PSU TPX-875MPCEU
    NOCTUA NH-D14 Çift Fanlı Sessiz Intel 1366 1156 775 ve AMD AM3 Cpu Soğutucu
  • diğer seçimleriniz az çokbelli olmuş..
    ben kasa ve psu da kaliteli alın derim.. ve psu olarak high power önermem..
    en uzun kullanılan parçalar kasa,psu,ses sistemi ve monitördür..
    o nedenle dahili donanımlara servet harcamak yerine bu parçalara önem verme taraftarıyım..
    ne kadar gerekli,gereksiz biraz zevke kalıyor ama uzun yıllar pc ile uğraşınca sessizlik,görüntü kaliteli ses kalitesi gibi
    hassasiyetler ortaya çıkıyor..bunlarıda 1. dereceden etkileyen saydığım donanımlardır..
    ben psu olarak acele etmeden şu ürünü bekleyin derim..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-750-80-plus-gold-750w-guc-kaynagi.html
    şuan türkiyede bulunabilme ihtimali olan en iyi psu dur bence..
    bekleyemem veya pahalı gelir derseniz thermaltake 675w öneririm..
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32632
    kasa olarak göz zevkiniz önemli.. cooler master cosmos kasalara bakabilirsiniz..

• @ajunbegii

Bu kadar gocunacağını bilsem hiçbirşey demezdim...
    Gel görki haklıymışım benim mesajıma verdiğin cevaptan sonra hala daha ud7 yi satın aldım yazmış olmana rağmen,
    başka anakart arıyorsun yada UD7 yi neden tavsiye etmezsinizi diyorsun.
    Ne diyeyim... Bu gerçeği görmeniz için 1 sayfa boyunca yazılan mesajların hepsini bir şekilde görmezden gelip yada kulak asmayıp,
    benim sizi gocunduracak mesajımı okumanız gerekiyormuş demekki.
    Sınırları zorlamaktan falan bahsetmişin,saygısızlık sayılacak birşey söylemedim sana sadece eleştiri yaptım.
    Belki biraz sivriydi ama asla saygısız değildi.Forumlarda yapılan eleştiriler sizi bu kadar rahatsız ediyorsa o sizin probleminiz kusura bakmayın.
    Bence siz ne istediğiniz tam olarak bilmiyorsunuz. Alt tarafı basit bir ev bilgisayarı toplayacaksınız ama daha nihayete varamamışınız.
    Kaldıki size onlarca sistem tavsiyesi yapmışlar arkadaşlar ve sizinki gibi açılmış yüzlerce konu varken forumda...
    Şimdi arasam en az 10 tane i7950-6gbram tarzı sistem tavsiyesi konusu bulurum. Boş yere insanları uğraştırmayın bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 29 Aralık 2010; 1:21:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

@ajunbegii

Bu kadar gocunacağını bilsem hiçbirşey demezdim...
    Gel görki haklıymışım benim mesajıma verdiğin cevaptan sonra hala daha ud7 yi satın aldım yazmış olmana rağmen,
    başka anakart arıyorsun yada UD7 yi neden tavsiye etmezsinizi diyorsun.
    Ne diyeyim... Bu gerçeği görmeniz için 1 sayfa boyunca yazılan mesajların hepsini bir şekilde görmezden gelip yada kulak asmayıp,
    benim sizi gocunduracak mesajımı okumanız gerekiyormuş demekki.
    Sınırları zorlamaktan falan bahsetmişin,saygısızlık sayılacak birşey söylemedim sana sadece eleştiri yaptım.
    Belki biraz sivriydi ama asla saygısız değildi.Forumlarda yapılan eleştiriler sizi bu kadar rahatsız ediyorsa o sizin probleminiz kusura bakmayın.
    Bence siz ne istediğiniz tam olarak bilmiyorsunuz. Alt tarafı basit bir ev bilgisayarı toplayacaksınız ama daha nihayete varamamışınız.
    Kaldıki size onlarca sistem tavsiyesi yapmışlar arkadaşlar ve sizinki gibi açılmış yüzlerce konu varken forumda...
    Şimdi arasam en az 10 tane i7950-6gbram tarzı sistem tavsiyesi konusu bulurum. Boş yere insanları uğraştırmayın bence...

Kimseyi boş yere yada zorla uğraştırmak istemem. Polemik yaratmak istemediğimden bu konuyu daha da uzatmak istemiyorum. Sadece şunu söylüyorum:

Sizin de dahil olmak üzere herkesin görüşü, önerisi önemlidir. Yukarıdaki söz konusu mesajınız dediğiniz gibi sivri dilliydi. Bu yönden pek hoşuma gitmedi. Kimseyi boş yere uğraştırmak da istemem.

Bir kaç gün forum geçmişini ve önerileri tekrar gözden geçireceğim. (Zorlama olmadan) öneride bulunmak isteyen arkadaş varsa da Anakart ve RAM dışında diğerleri hakkında öneride bulunabilir. Bu anakart olayı benim de canımı sıktı artık gerçekten diğer ürünleri seçmek bu kadar zor değil benim için ama anakart olayına gelince kendim de bu kadar zamanda nasıl tam karar veremedim diye kendimi anlayamıyorum. Anakart ve RAM konusunu bana bırakın lütfen benim bu konuda kendimle hesaplaşmam lazım sanırım.

Şimdiye kadar ilgilenen, zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim.

• Bu sabah bir baktım ki Vatan Bilgisayar %25 indirim Detayları yakında yazacağım.
  • quote:

Bu sabah bir baktım ki Vatan Bilgisayar %25 indirim Detayları yakında yazacağım.

Sistemim şu şekilde:

1- Anakart: GIGABYTE X58A-UD7 Intel X58 DDR3 2200MHz E-Sata & FireWire Anakart
    2- İşlemci: Intel Core i7 950 Soket 1366 3.06GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    3- RAM Bellek: CORSAIR 6GB(3*2GB) XMS3 DDR3 2000MHz CL9 (CMX6GX3M3A2000C9) ÜÇ Kanallı Kit RAM
    4- Ekran Kartı: SAPPHIRE HD6870 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    5- SSD (2 Adet): CORSAIR 40GB Force Serisi Sata 2.0 SSD (285MB Okuma / 275MB Yazma) (RAID0 yaptım)
    6- Kasa: COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA
    7- Güç Kaynağı: HIGH POWER ABSOLUTE POWER 850W MODÜLER KABLOLU GÜÇ KAYNAĞI
    8- K. Güç Kaynağı:FSP EP1000 1000VA LINE INTERACTIVE UPS

Bunların hepsi Worlde özel 12 taksite %20 yılbaşı indirimi kapsamında 3.174 TL'ye geldi.
    Özellikle anakart ve bellek uyumunun-ayarlarının yapılması varsa bir uyumsuzluğun belli olması için vatan bilgisayar teknik personeli tarafından sistemin toplanarak test edilmesini istiyordum. Bu nedenle de tüm parçaları vatan bilgisayardan almak durumundaydım. Zaten indirim de vardı. Bu durumda bazı parçalar tam istediğim gibi olmadı. Örneğin SSDlerde mağazada ellerinde 60GB Corsair yoktu. Ben normalde en az 60GB Corsair istiyordum. RAID0 yapacağımdan dolayı ikisi de aynı olsun istedim ve fiyat olarak da daha makule gelen 40GBlık Force serisi 2 adet Corsair SSD aldım RAID0 yapmak için. Ayrıca %20 indirim olunca ve satış temsilcisi de kafamı çelince diğer bileşenleri belirledikten sonra ekran kartı için de şimdilik cf yapmadan 1 adet fena sayılmayan bir ekran kartı alabileceğimi gördüm. Bu konuda yukarıda yazılı modeli aldım. Kasa konusunda forumdaki arkadaşlarımın bir çoğunun da dediği gibi paradan kaçmadım. Güç kaynağı konusunda forumdaki bazı arkadaşlarım High Power önermemişti bunu ifade ettim ancak yine de ellerindeki en iyi markanın bu olması sebebiyle bunu aldım. Güç kaynağı için işini yapacak en ucuz ürünü istedim açıkçası (Zaten bunu unutmuştum son anda farkedip geri döndüm. Normalde hepsi ~3.000TL tutuyordu ancak sonradan K.Güç Kaynağı da eklenince biraz aştık.
    Sistemi eve getirim bağladığımda ve işletim sistemi Win7 Ultimate kurduğumda sorunsuz olarak çalıştığını gördüm. Ancak bir süre sonra anladığım kadarıyla teknik personelden belleklerin 2000 MHz de çalışıp çalışmadığını sorduğumda çalışıyor, ayarladık yanıtı almış olmama rağmen 1066 Mhz hızında çalıştıklarını gördüm. BIOS ayarlarından anladığım kadarıyla da (Default ayarlara döndürdüğümde) hiçbir ayarın yapılmamış olduğunu gördüm. Biraz moralim bozulmuştu. Birkaç gün araştırdım, overclock okudum bir miktar, dün akşam 1 hafta doluyordu ve bellekleri geri verip GSKILL mi alsam diye düşündüm. Fakat dün gündüz okuduğum birkaç forum ve edindiğim bilgilerle BIOStan son bir RAM ayarı yapmayı düşündüm ve yaptığım birkaç farklı ayar ile belleklerimi 1600MHz, 1960MHz ve 1988MHz de çalıştırarak işletim sistemini yükleyip sorunsuz kullandım. Sıcaklık değerleri de makul sayılırdı. Neyse şu an;

BCLK: 140Mhz
    CPU Çarpanı: X24 (Max. çarpan)
    RAM: 1960Mhz
    RAM ÇArpanı: X14

olarak ayarlı ve kullanıyorum. Ancak sanırım soğutma alsam iyi olacak. SSD Raid performans değerlerim de Okuma:303Mb/s, Yazma:101Mb/s.

Bu arada herkesin ilgi ve önerilerine teşekkür ederim. İyi ki Gigabyte GA-X58A-UD7 almışım. Extra özellikleri bakımından beğenmiştim ve aklımda o vardı. RAM sorunu da yaşamadım; artık şanslı olduğumu mu söylersiniz, RAM bellekler için yaptığım ufak çarpan ayarıyla çalıştırabildiğim için mi dersiniz bilmem ama sonuçta en azından bende bir RAM problemi yok. Sadece XMP Profilini seçince ve açınca Profil 1 de bellek 2002Mhz e otomatik ayarlandığından açılmadı. Sanırım bu XMP Profil1 in yazılımsal algoritmasındaki yetersizlik veya hata ile ilgili olabilir. Neyse yani elle manuel ayarlayınca en azından bende bir problem yok.

Gigabyte GA-X58A-UD7 !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 6 Ocak 2011; 12:55:49 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.