Şimdi Ara

Core i7 950 2500-3000 TL Sistem Önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ocz ler de cl8 dir. Belirttiğiniz ramler de uyumludur. Ocz lerin sorunlu olduğu genel bir tabir değildir ve gigabytle bi alıp verememe durumu yoktur. Bu donanım piyasası piyango gibidir 2 aynı ürünün biri birini tutmayabilir. Tamamen şans işi gibidir.
  • kasa bence
    AeroCool X Predator Full Tower 2x23cm Fanlı 10 PCI Yuvalı Black Oyuncu Kasası
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigidoumit

kasa bence

belirli bir bütçe var birşey önerirken bunu da göz önünde bulundurun.
  • ram
    G.SKILL Ripjaws 6 GB (2048X3) DDR3 1600 Mhz RAM CL8
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeble

quote:

Orijinalden alıntı: yigidoumit

kasa bence

belirli bir bütçe var birşey önerirken bunu da göz önünde bulundurun.

bütçesi gayet yeterli bence
    psusuz fiyatı 341 tl
  • ud7 nin boyutunu düşünmeden geçmeyin kasa olarak fulltower bakmak zorundasın :)
    daha sonradan yapıcağın sli ve cf seçenekleri için daha iyi soğutma sağlıyacaktır sana belki ilerde su soğutmayada geçersin işin kurdu olunca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 27 Aralık 2010; 11:49:17 >
  • @Unchangeble

Teşekkür ederim. O halde belirttiğim sebeplerden dolayı Corsair'in modelini tercih edeceğim. Corsair in bu modelinde Triple olduğundan 3 Adet 2 GB'lık kart bir kit olarak veriliyor. Toplam sayısı 6 olan bellek yuvalarına herhangi bir markaya ait 1 adet, 2 adet, 4 adet, 5 adet ve 6 adet parçadan oluşan (tekli, 2li kit, 3'lü kit) kombinasyonlarla bellek takarak kullanabilir miyim DDR3 3 kanallı olarak? Bunu ilerisi için soruyorum. İleride diyelim 12GB'a (24GB a kadar da çıkarılabilir) çıkarmak istersem bellek kapasitesini, bunların yanına aynısından 1 triple kit daha alsam taksam olur mu? (Bunu Corsairin bu modelinin üzerini kaplayan fanı olduğunu da düşünerek cevaplarsanız sevinirim).

Arkadaşlar sizin kasayla ilgili önerilerinizi de okuyorum. Dediğim gibi kasa konusunda çok para vermek istemiyorum. İleride ekran kartlarımı alınca 2 adet cf yapıcam bu yüzden de şimdiden bunları düşünmek zorundayım. Alacağım kasanın fiyatını bu artırıyor sanırım. Bu sebeple kasa ve psu konusunda bana şart olan minimum özelliklere sahip en uygun kasayı bulmak istiyorum. Yani kısacası ileride 2li cf yapacağımı da düşünerek en uygun fiyata bir model bakıyorum tabi kullanışlılığı da yerinde olsun biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 27 Aralık 2010; 12:05:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

ud7 nin boyutunu düşünmeden geçmeyin kasa olarak fulltower bakmak zorundasın :)
    daha sonradan yapıcağın sli ve cf seçenekleri için daha iyi soğutma sağlıyacaktır sana belki ilerde su soğutmayada geçersin işin kurdu olunca

katılıyorum
    AeroCool X Predatorın desteklediği anakartlar ATX / Micro-ATX / Full ATX / Flex ATX / XL-ATX / E-ATX
    ayrıca 730 watt birlikte verilen versiyonuda var overclock , sli. crossfire filan için bu walt yetersiz gelir gibi geldi bana
  • bence nvidianın giriş seviyesindn bi kart al sonradan phsyX kart olarak kullanrsn :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajunbegii

Teşekkür ederim. O halde belirttiğim sebeplerden dolayı Corsair'in modelini tercih edeceğim. Corsair in bu modelinde Triple olduğundan 3 Adet 2 GB'lık kart bir kit olarak veriliyor. Toplam sayısı 6 olan bellek yuvalarına herhangi bir markaya ait 1 adet, 2 adet, 4 adet, 5 adet ve 6 adet parçadan oluşan (tekli, 2li kit, 3'lü kit) kombinasyonlarla bellek takarak kullanabilir miyim DDR3 3 kanallı olarak? Bunu ilerisi için soruyorum. İleride diyelim 12GB'a (24GB a kadar da çıkarılabilir) çıkarmak istersem bellek kapasitesini, bunların yanına aynısından 1 triple kit daha alsam taksam olur mu? (Bunu Corsairin bu modelinin üzerini kaplayan fanı olduğunu da düşünerek cevaplarsanız sevinirim).

triple kit yanına dual kit pek tercih edilmez tekrardan triple veya tekli olarak alınıp 2gb x 4 yani sonuçta dual kite sahip olursunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ajunbegii

triple kit yanına dual kit pek tercih edilmez tekrardan triple veya tekli olarak alınıp 2gb x 4 yani sonuçta dual kite sahip olursunuz.

Corsair'in belirttiğim triple kitini aldım. Sonradan tekrar aynısından aldım ve taktım. Tüm yuvalar doldu. İlk triple kit takılıyken (yuvaların yarısı boş) ki hali ile iki triple kit takılıyken (yuvaların tümü dolu) ki hali arasındaki fark sadece bellek kapasitesinin artması olacak değil mi?

Yani 2X2GBlık bir dual kit alınca 2 kanallı çalışıyormuş. Ben triple kit alıcam 3X2GB üç kanallı çalışacak. Peki ikinci (aynı) triple kiti alıp takarsam kaç kanallı çalışacak? Yine 3 kanal değil mi (Yoksa 6 mı ?) Ayrıca üzerindeki fandan dolayı sonradan 2. triple kiti (aynısından) takarken yerleştirmede bir sıkıntı yaşanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 27 Aralık 2010; 12:53:54 >

• 2. triple için sıkıntı yaşanırmı derken gerçek boyutları hakkında bilgim yok tek triple ile kalacak yere bağlı ramler triple+triple olarak çalışır 6 kanallı derken sonuçta 2 gb x 6 olacak bunlarda paralel olarak çalışır düşüncesiyle /2-2/2-2/2-2/ olarak çalışır diyebiliriz yani en nihayetinde yine bir triple söz konusu 3 kanal ile.Siz bu ayrıntılara takılmayın 6 gb ram şuan fazlasıyla yeter ileri zamanda da pek bi arttırıma gitmenize ihtiyaç olacağını düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 27 Aralık 2010; 13:29:57 >
  • quote:

2. triple için sıkıntı yaşanırmı derken gerçek boyutları hakkında bilgim yok tek triple ile kalacak yere bağlı ramler triple+triple olarak çalışır 6 kanallı derken sonuçta 2 gb x 6 olacak bunlarda paralel olarak çalışır düşüncesiyle /2-2/2-2/2-2/ olarak çalışır diyebiliriz yani en nihayetinde yine bir triple söz konusu 3 kanal ile.Siz bu ayrıntılara takılmayın 6 gb ram şuan fazlasıyla yeter ileri zamanda da pek bi arttırıma gitmenize ihtiyaç olacağını düşünmüyorum

Tamam dostum. O zaman ileride artırıma gitmek gerekse bile aynı modelden bir triple daha aldım mı çalışma açısından bir sorun teşkil etmez. Şunların boyutunu da bir inceleyim detaylı olarak ve bir sorun olmayacaksa alayım. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 27 Aralık 2010; 13:58:08 >

• Arkadaşlar RAM olayını da hallettim. Aşağıdaki linkte yer alan Corsair Dominator 6GB Triple Kit (3X2GB) 2000Mhz CL8 DDR3 CMT6GX3M3A2000C8 AirFlow Fan

http://www.sanalmarketim.com/urun/09dd087826b4077137b98e19b4a8d3d8/CORSAIR-Dominator-GT-CMT6GX3M3A2000C8-6GB-(3X2GB)-DDR3-2000MHz-CL8-Triple-Kit-Airflow-Fan

Şimdi elimde olanları kısaca özetlersem:

1-Yeni Aldım: ~740TL Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) Anakart
    2-Alacağım Kesinleşti: CPU İntel Core i7 950 D0 SLBEN İşlemci
    3-Yeni Aldım: ~415TL Corsair Dominator 6GB (3X2GB) Triple Kit 2000Mhz CL8 1.65V DDR3 CMT6GX3M3A2000C8
    4-Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPoint 32MB HDD WD20EADS
    5-Acer P223W HDMI - DVI VGA LCD Monitor
    6-LG DVDRW
    7-Klavye
    8-Mouse
    9-Ses sistemi

Yaklaşık olarak 1.500 - 1.750 TL lık bir bütçem kaldı geriye.
    Bu bütçeyle de aşağıdaki parçaları tedarik etmeliyim:

1-Kasa/PSU (Kasaya dahil veya hariç) :
    Performans ve ergonomiden fazla taviz vermeden olabilecek en ekonomik seçenek. Görsellik o kadar önemli değil. PSU için ileride sisteme entegre edeceğim cf 2 adet ekran kartı için de güç opsiyonu bırakacak şekilde.
    2-Ekran Kartı:
    Şimdilik oyun oynamayacağım, ileride cf 2 adet iyi ekran kartı alacağım. Bunu da yedek bırakacağım. Sadece işini yapacak olan (Tabiri caizse monitöre görüntü gelmesini sağlayacak) ucuz, fiyat olarak en uygun ürünü seçelim.
    3-CPU İntel Core i7 950 D0 SLBEN:
    Bu modeli alacağım kesinleşti. Yukarıda kalan bütçenin içinden bu işlemci de alınacak.
    4-Katı Hal Diski (SSD):
    Hızı, performansı önemli. Hatta bütçe uygun olursa 2 adet SSD ile RAID0 yapmayı düşünüyorum. En az 60GB olsun düşüncesindeyim. Ama dediğim gibi önemli olan performansı.
    5-Soğutma Sistemi (Gerekliyse):
    Pek fazla bilgi sahibi olmasam da gönlümden sıvı soğutma geçiyor. Fakat kaçak olursa diye çok korkuyorum. O yüzden hava soğutma sistemi almayı daha uygun buluyorum. Mütevazi derecelerde O.C. yapma amacım var.
    6-Kesintisiz Güç Kaynağı:
    İşimi görecek kadar bir ürün. Tabi gücü de PSU'yu ve Monitörü kaldıracak derecede olsun. Güvenilirliğinden ve voltaj korumasından taviz vermeden fiyattan kırarak model seçelim.

Önerilerinizi bekliyorum. Öncelikle şu Kasa/PSU olayını halletsek iyi olacak. Ama Kasa seçimi çok zor geliyor bana. Kriterler nelerdir, çeşit çeşit ürün var... Tabi diğer bileşenler için de önerilerde bulunabilirsiniz.

• Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...
  • KASA--- http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6645

PSU---http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4509 veya http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6311

öneririm.
    eğer bütçeniz aşılıyorsa veya diğer parçalara az kalıyorsa daha ekonomik olanlardan yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 28 Aralık 2010; 8:30:10 >

• Ekonomi ön planda olacaksa

KASA http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6486VEYA http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6486

PSU yukarıda önerdiklerim uygundur.
  • Ram'e 415 tl mi verdiniz ? Helal olsun.
    195 tl ye kingstone ram varken...İşlemciye o.c yapabilmek için blck çarpanını arttırmak gerekiyor tamam bunun içinde ram in carpanı artmalı fakat 1600mhz ram ile 160x24 ile 3840 gibi bir değere çıkarken hemde sorunsuz daha üstünü istemek ne diye ? Gerçi para sizin siz bilirsiniz fakat zaten bunun üstüne çıkarılabilecek hızlarda soğutma derdi çıkacak...

Üstelik 2 katı fiyat farkı vererek max ne kadar fark alabilirsiniz merak ediyorum ?

Üsluptan kusuruma bakmayın bir anda gözlerim açıldı fiyatı görünce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeMaieju

Ram'e 415 tl mi verdiniz ? Helal olsun.
    195 tl ye kingstone ram varken...İşlemciye o.c yapabilmek için blck çarpanını arttırmak gerekiyor tamam bunun içinde ram in carpanı artmalı fakat 1600mhz ram ile 160x24 ile 3840 gibi bir değere çıkarken hemde sorunsuz daha üstünü istemek ne diye ? Gerçi para sizin siz bilirsiniz fakat zaten bunun üstüne çıkarılabilecek hızlarda soğutma derdi çıkacak...

Üstelik 2 katı fiyat farkı vererek max ne kadar fark alabilirsiniz merak ediyorum ?

Üsluptan kusuruma bakmayın bir anda gözlerim açıldı fiyatı görünce...

Dostum O.C. olayına sistemi topladıktan sonra başlayacağım. Bahsettiğiniz değerler hakkında henüz çok fazla bilgim yok. Dolayısıyla bu değerleri düşünerek hareket etmedim. Aslına bakarsanız şöyle hareket ettim:

Aldığım anakart ile en uyumlu olabilecek yüksek performanslı bir bellek seçmeye çalıştım. Diğer arkadaşların da önerilerini aldım, kendim de inceledim. Hepsi birden satın aldığım bellek kitini işaret ediyordu. Bellek kitinin üzerinde fan soğutması olması da bir artı olarak hoşuma gitti. Uyumluluğunu hem Corsair in hem Gigabyte ın sitelerinden tespit ettik birlikte ve ileride RAM takviyesi olabileceğini düşünerek yerleşimde problemler olup olmayacağını da hesapladım. Ve sonuçta aldım. Şimdi kasayı belirlemeye çalışıyoruz.

• Kasa:
    Cooler Master RC 692 (CM 690 II)
    AeroCool XPREDATOR Big Tower Kasa
    Cooler Master HAF X

PSU:(CF yapacağınızı düşünerek)
    FSP Epsilon 800W 80 Plus
    High Power Absolute 850W 80+ Plus Bronze

CF yapmayacaksanız Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 620W alabilirsiniz.

www.teknofiyat.com adresinden en ucuz nereden alabileceğinize bakabilirsiniz.

Ramlere gereksiz para vermişsiniz. Günlük kullanımda 2000MHZ ile 1600MHZ arasındaki farkı hissetmezdiniz bile.

Anlamadığım şey şu. Gidip 200TLye kaliteli bir RAM almak varken 500TLlik gereksiz bir harcamada bulunuyorsunuz(bence)
    Ondan sonra kısa süreliğine kullanılacak ekran kartı alıyorsunuz. Aradaki 300TLyi alacağınız ekran kartının üstüne koysanız çok daha mantıklı olmaz mı? Neyse tercih sizin tabii ki.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.